Ako sa počíta dovolenka?
Dobrý deň.
Prosím Vás vie mi niekto poradíť ako sa ráta dovolenka,mam dovolenku 16,5 koľko by som zanu mala dostať?Ďakujem
Vsak vies kolko zarobis za den a vynasob si 16,5 a dostanes pribliznu sumu co dostanes za dovolenku
Rata sa to z priemeru za pedchadzajuci kalendarny stvrtrok. Pozri vyplatnu pasku. Tam byva tento udaj.
Pozri na páske hodinový priemer za dovolenku...
A vzorce a ukazkove prepocty najdea na googli.
vzorec sice je ale na zaklade informacie mam 16.5 dna dovolenky kolko mi to vyplatia ti to teda nikto nevypocita - ostatne ti uz asi povedali baby vyssie
Daj si pocet hodin tvojho pracovneho casu.je ine ked robis na 8 hodin alebo na 6. Ak mas 6e na hodinu das napriklad 8x6 krat pocet dni dovolenky.nezabudni ze v januari ti na paske nabehne plny pocet za cely rok ale ked das vypoved v marci mas narok len na alikvotnu cast za 2 odrobene mesiace nepreplatia ti ju za cely rok ..dovopenku ti budu kratit.
Podľa výšky mzdy...prepočítava sa štvťročne
A ešte jednu otázočku mam dovolenka sa daní?

nechapem otazke - ukoncujes pracovny pomer a idu ti preplatit dovolenku? ak ano tak to ti aj tak nikto nevypocita 🙂 ved my nepozname tvoj prijem atd.
asi inak by to vyslo mne ak zarabam x, inak tebe ak tvoj plat je y a inak dalsim zenam
alebo prosim ta na co sa pytas? ak nechapem 🥴