Ako sa počíta dovolenka?
Dobrý deň.
Prosím Vás vie mi niekto poradíť ako sa ráta dovolenka,mam dovolenku 16,5 koľko by som zanu mala dostať?Ďakujem
Vsak vies kolko zarobis za den a vynasob si 16,5 a dostanes pribliznu sumu co dostanes za dovolenku
Rata sa to z priemeru za pedchadzajuci kalendarny stvrtrok. Pozri vyplatnu pasku. Tam byva tento udaj.
vzorec sice je ale na zaklade informacie mam 16.5 dna dovolenky kolko mi to vyplatia ti to teda nikto nevypocita - ostatne ti uz asi povedali baby vyssie
Daj si pocet hodin tvojho pracovneho casu.je ine ked robis na 8 hodin alebo na 6. Ak mas 6e na hodinu das napriklad 8x6 krat pocet dni dovolenky.nezabudni ze v januari ti na paske nabehne plny pocet za cely rok ale ked das vypoved v marci mas narok len na alikvotnu cast za 2 odrobene mesiace nepreplatia ti ju za cely rok ..dovopenku ti budu kratit.

nechapem otazke - ukoncujes pracovny pomer a idu ti preplatit dovolenku? ak ano tak to ti aj tak nikto nevypocita 🙂 ved my nepozname tvoj prijem atd.
asi inak by to vyslo mne ak zarabam x, inak tebe ak tvoj plat je y a inak dalsim zenam
alebo prosim ta na co sa pytas? ak nechapem 🥴