icon

Ako sa rieši výpadok učiteľky v štátnych škôlkach?

Včera o 20:06

Taha potom cely den druha ucitelka, ktora je s nou v triede, ci sa skor delia deti do inych tried?
Ide mi o to ci je vobec mozne ze ta jedna by tahala cele dni alebo to ani nie je mozne.

anonym_36f63b
Včera o 20:09

U nas napriklad zastupuje riaditelka.

nikdenikto
Včera o 20:14

Zastupuje riaditelka, pomáhajú asistentky, niekedy aj upratovačky /áno, je to tak/….pozor hovorím pomáhajú, nie zastupujú. Deti sa podelia, spoja sa triedy. Lepí sa to hocijako, hlavne ak vypadne viac učiteliek naraz.

anonym_b7f173
Včera o 20:26

U nás na prvom stupni zastupovali najmä vychovávateľky, na druhom stupni hociktorý iný z pedagógov ktorí mohol, napr i deviatakov na informatiku spravca siete. Ale naša škola je mala v každom ročníku je iba jedna trieda

kavasmliekom
Včera o 20:31

@anonym_autor u nás sa učiteľky buď zastupujú, alebo sa spájajú triedy.

anonym_233186
Včera o 20:36

u nás na zš prišla na zast, hodinu aj upratovačka

anonym_36f63b
Včera o 20:43
@anonym_233186

u nás na zš prišla na zast, hodinu aj upratovačka

@anonym_b7f173
@kavasmliekom
@anonym_233186
Ona sa nepyta na skoly, ale SKOLKY

anonym_233186
Včera o 21:03
@anonym_36f63b

@anonym_b7f173
@kavasmliekom
@anonym_233186

@anonym_36f63b to je to isté. si myslíš že tam majú dostatok uč. ?
stačí aby chýbali dve a už je problém.

anonym_81d34d
Včera o 21:26

@anonym_autor určite neťahá jedna celé dni, lebo potom by to zdravotne odniesla zrejme ona. Ak to teda nie je jednotriedka, tak sa učiteľky v zastupovaní striedajú- Ak to dovoľuje počet detí, tak sa pospájajú do tried a nemusí ťahať nikto

bebebi
Včera o 21:36
@anonym_233186

@anonym_36f63b to je to isté. si myslíš že tam majú dostatok uč. ?
stačí aby chýbali dve a už je problém.

@anonym_233186 nie, nie je to to isté, v škole pracujú učiteľky len na jednu smenu, v škôlke na dve a práve toto autorku zaujíma, či môže jedna učiteľka byť v jeden deň na oboch smenách

anonym_53ea51
Včera o 22:11

Zastupuje ta co ma volnu hodinu pripadne asistentky. V skolke spoja triedy lebo vacsinou chybaju aj deti. Pomahaju upratovacky ked treba. Pomahaju v zmysle rozdavaju ranajky obed,obliekaju deti von,idu s ucitelkou na prechadzku atd

vkatush
Včera o 22:20
@bebebi

@anonym_233186 nie, nie je to to isté, v škole pracujú učiteľky len na jednu smenu, v škôlke na dve a práve toto autorku zaujíma, či môže jedna učiteľka byť v jeden deň na oboch smenách

@bebebi teoreticky áno, prakticky taká vychovávateľka v škole (najmä v období chrípok, keď sa láta pláta, ako sa dá), môže otvárať školu o 6;00, do 8:00 mať rannú, potom ísť zastupovať 5-6 hodín za učiteľov a potom ísť k deťom a byť do 16-17tej 😅 tiež záhul. Mala som to len párkrát, ale zabilo ma riadne, že som sa spamätávala pár dní.

mironka
Včera o 22:55

@anonym_autor učím v jednotriednej MŠ, nedávno kolegyňa ochorela, bola vyše týždňa PN a ja som tie dni učila sama. Lebo sme na pracovisku len dve učiteľky. Takže vyše týždňa som bola v práci počas celej doby prevádzky s deťmi len ja. Dali mi tieto dni do náhradného voľna. To je celé.

slavomira236
Včera o 23:12

@anonym_autor ano yajala aj jedna ucitelka aj 2 dni. Dalsi prisla druha ucitelka ktora bola predt vo svojej triede..

anonym_b414a5
Dnes o 04:44

@anonym_autor ako kedy. U nás sme chodili zastupovať my zo ZŠ. Tri sme sa striedali, ktoré máme učiteľstvo pre MŠ. Každý týždeň jedna z nás. Sme spojená ZŠ s MŠ.

anonym_dc23e6
Dnes o 06:47
@vkatush

@bebebi teoreticky áno, prakticky taká vychovávateľka v škole (najmä v období chrípok, keď sa láta pláta, ako sa dá), môže otvárať školu o 6;00, do 8:00 mať rannú, potom ísť zastupovať 5-6 hodín za učiteľov a potom ísť k deťom a byť do 16-17tej 😅 tiež záhul. Mala som to len párkrát, ale zabilo ma riadne, že som sa spamätávala pár dní.

@vkatush Nielen vychovávateľka, ale aj učiteľky na ZŠ, máš dozor od 7:30 do 12:30 cez prestávky, učíš svoj rozvrh 5 hodín v kuse a hneď od 12:30 ako skončíš, ideš do ŠKD zastupovať za vychovávateľku a si tam do 15:30-16:00. Bez akejkoľvek prestávky.

kavasmliekom
Dnes o 07:07
@anonym_36f63b

@anonym_b7f173
@kavasmliekom
@anonym_233186

@anonym_36f63b odpovedám na škôlku, aj tam sú triedy 😃

kavasmliekom
Dnes o 07:09
@bebebi

@bebebi áno, sú aj také dní, kedy sú obe učiteľky celý deň. Keď idú napríklad na vychádzku mimo areálu, musia byť dve

vkatush
Dnes o 08:39
@anonym_dc23e6

@vkatush Nielen vychovávateľka, ale aj učiteľky na ZŠ, máš dozor od 7:30 do 12:30 cez prestávky, učíš svoj rozvrh 5 hodín v kuse a hneď od 12:30 ako skončíš, ideš do ŠKD zastupovať za vychovávateľku a si tam do 15:30-16:00. Bez akejkoľvek prestávky.

@anonym_dc23e6 áno, presne. Nie je to easy job ako si niektoré myslia, že prestávky s kávičkami a na obed doma 😅

hubka51
Dnes o 08:43

Záleži ako dlho je učiteľka PN ale väčšinou sme sa prestriedali viacere v jednej triede.Ťahať cely deň viac ako 2dni je celkom masaker 🙈Triedy sa u nas spájaju keď je málo detí alebo chýba viac učiteliek nie jedna.

mogaa
Dnes o 08:56

záleží od konkrétnej škôlky a od počtu tried a vypadnutých učiteliek....ale zväčša sa spájajú triedy....

samik88
Dnes o 09:22

U nás sa delili deti do druhých tried