Ako sa rozhodnúť?
Zdravim. Píšem radšej anonymne pretože ide o pracovné veci. 1 rok pôsobím na zakladnej škole a majú mi predĺžiť zmluvu na ďalší rok. Učím 8-9. ročník. Práca by ma aj bavila, ale tie deti nezvládam, mám z toho až stres lebo sa nechcú učiť, nic ich nebaví, sú drzi. Zároveň doucujem a to ma oveľa viac napĺňa, mám vždy spätnú väzbu a je to naozaj to čo od učenia očakávam. Už pred letom som sa pohrávala s myšlienkou odísť do firmy pretože ovládam plynulo nemčinu a ten jazyk má baví. Ponuka prišla. Zmluva na ďalší rok v škole ešte podpísaná nie je. Do firmy ma chcú zobrať. Ide o administratívu a komunikáciu v nemcine. Časovo klasika 8 hodín, platovo vyssie. Doucovala by som nemčinu aj naďalej. Kolektív v tejto škole a aj vedenie bolo super, vo firme neviem, aké to bude čo sa týka kolektívu. Je tu niekto zo školstva ktorý toto riešil? Hlavne to že odídem na akoby poslednú chvíľu.
Ak nezvladas žiakov, odíď. A hlavne to daj čím skôr vedieť vedeniu, nech za teba stihnú nájsť náhradu.
choď do firmy, do školy sa môžeš vrátiť kedykoľvek.
Choď. My sme mali v robote (súkromná firma) kopec učiteľov 🤷😄. Verím ti, že s tými pubertiakmi je to o nervy... Nenič si ich zbytočne, keď nemusíš. Lev budeš mať jedného dňa deti a budeš potrebovať voľno napr. na prázdniny, atď., možno sa tam vrátiš, ale tera by som sa na tvojom mieste zamerala na súkromnú sféru a možno finančné zázemie si vybudovala. Príležitosť učiť budeš mať pravdepodobne kedykoľvek🙂.
od drzých pubertiakov utekaj...
vyskúšaj si aj inú prácu a potom sa rozhodni...
choď do firmy, do školstva sa môžeš vždy vrátiť.
Síce neporadím, ale chcem sa ťa opýtať.. sú žiaci naozaj až tak veľmi nezvládnuteľní? Prepáč, že sa pýtam, ale mňa to čaká od septembra tiež prvýkrát 🙈mám obavy.. čakajú ma ročníky 5-9 🙈😁
Časom by si získala prax v práci s deťmi, ktorá je veľmi ťažká. Pracujem v školstve, viem. Ale - ak je nová ponuka lepšia, neváhala by som. Doučovanie môžeš robiť aj ďalej, ak sa rozhodneš. Bolo by dobré včas oznámiť vedeniu, že odchádzaš, aby našli náhradu. Skúsiš, porovnáš, uvidíš. Držím palce!
Ahoj, robila som 3 roky učiteľku a 2 roky v súkromnej firme manažérsku pozíciu. Tento rok idem naspäť do školstva a budem si prácu učiteľky vážiť ako nikdy predtým.
Ale, ty sama si to musíš vyskúšať, tebe môže práca vo firme sadnúť viac ako v školstve. Len bud lojálna a ak sa rozhodneš skúsiť iné odvetvie, tak to povedz vedeniu školy ASAP, nech nájdu náhradu čím skôr.
@elia9 ahoj, na našej škole sa takí nájdu a jasné, dá sa to zvládnuť, len to chce niekedy viac úsilia 🙂 záleží od toho, na akej škole by si pôsobila
Ďakujem vám za rady. Veľmi mi to pomohlo utvrdiť sa v tom, že chcem odísť zo školstva preč, už som to komunikovala s vedením školy. Navrhli mi riešenie, keďže je nedostatok učiteľov v našom kraji, ostať do 1. polroka a potom odísť, dajú mi zmluvu na dobu určitú. Viem, že do firiem s jazykmi hľadajú stále, a ja si aspoň doladím angličtinu, tú mám mierne slabšiu oproti nemčine. Viem, že si prácu nájdem a samozrejme, vedenie to aj plne chápe, že chcem odísť, keď som mladá a mám lepšie možnosti. Toľko sa už tie 3 mesiace premôžem, bude tam aj voľno, jesenné a zimné prázdniny, takže to zbehne ako nič.

Choď do firmy... Ak ťa to ťahá m do školstva sa budeš môcť kedykoľvek vrátiť ak budeš chcieť.