icon

Ako sa rozhodnúť medzi dvoma pracovnými ponukami?

17. nov 2025

Ahojte som zamestnaná 3rok v jednej firme dosť namáhavej..fyzicky náročná práca.Do práce vstávam o 3 ráno. Pracujem len na rannú zmenu .Minulý rok som chcela odist ale nakoniec ma presvedčili aby som ostala ...Tento rok som dala výpoveď pretože som mala stále nižšiu výplatu a roboty ako na kostole ...Plus to skóre vstavanie ..výpoveď som teda podala ....Dostala som ponuku zvýšenie platu o niaku čiastku nie veľa max 120eur a s tým ze moja práca už nebude fyzicky náročná ale bude len práca s PC...No čakám na jedno vyjadrenie jednej firmy ako obchodná zástupkyňa...co by ma aj bavilo rada šoférujem ale....v miestach kde to nepoznám som stratená..a tak premýšľam v tejto práci služobné auto ,mobil a zárobok vyšší cca o 400eur.No premaha ma stále viac myšlienok...co keď niekde nabúram alebo niekto do mňa...odsofetujem to v zlom počasí???co keď bude poľadovica...a teraz premýšľam pohnúť sa ďalej alebo ostať s tou ponukou ...Nech rozmýšľam ako chcem neviem si pomôcť potrebujem nestranne názory...veľa vďaka

martinmmartin
17. nov 2025

@anonym_autor kto sa boji nech nejde do lesa.... co ked z toho sedenia a kukanoa do PC si znicis oci? Riziko mas vsade a napriek tomu sa musis posuvat dopredu. To je zivot

V tej druhej praci by som sa soferovania nebal ale strach by som mal z toho ako velmi budem musiet presviedcat ludi ktory nieco fakt nepotrebuju aby si to kupili

bomba36
17. nov 2025

Šoférovanie je asi tá najmenej podstatná časť práce obchodného zástupcu
Ale na druhej strane, ak tam budeš mať podmienky ako človek, a nie to čo máš teraz, tak skús a uvidíš.

olimuc
17. nov 2025

U obchodneho zastupcu by som sa nebala soferovania, to je najmenej a auto je poistene, ale skor toho, ze x% tvojho platu je provizia z predaja, ak nebudes plnit KPI tak ta vyrazia velmi rychlo … ak je to nejaka renomovana firma ako napr Mondelez, Opavia a pod … proste nieco velke, tak ok, to by este islo, ale ak nejaka „divnosro“, kde hlavnou naplnou je akvizicia novych klientov, tak musis zanechavat slizovu stopu a byt schopna recami predat aj vlastnu babku, telemarketing na kolesach …. odrazila by som sa od toho, na co sa citis.

anonym_a2e06b
17. nov 2025

@anonym_autor tak hľadaj ďalšiu prácu

autor
18. nov 2025
@olimuc

U obchodneho zastupcu by som sa nebala soferovania, to je najmenej a auto je poistene, ale skor toho, ze x% tvojho platu je provizia z predaja, ak nebudes plnit KPI tak ta vyrazia velmi rychlo … ak je to nejaka renomovana firma ako napr Mondelez, Opavia a pod … proste nieco velke, tak ok, to by este islo, ale ak nejaka „divnosro“, kde hlavnou naplnou je akvizicia novych klientov, tak musis zanechavat slizovu stopu a byt schopna recami predat aj vlastnu babku, telemarketing na kolesach …. odrazila by som sa od toho, na co sa citis.

@olimuc je to veľká firma nenehanam nových klikov skôr chodím a fotím vi majú dobré tovar vyložený poprípade ci treba objednať sem tam vyložíme regál...skôr mi óde o to ze v robote kde pracujem ma už poznajú keď potrebujem voľno nieje problém...bojím sa ci sa rozhodnem dobre ....och

motylik2559
18. nov 2025
@anonym_autor

@olimuc je to veľká firma nenehanam nových klikov skôr chodím a fotím vi majú dobré tovar vyložený poprípade ci treba objednať sem tam vyložíme regál...skôr mi óde o to ze v robote kde pracujem ma už poznajú keď potrebujem voľno nieje problém...bojím sa ci sa rozhodnem dobre ....och

@anonym_autor Mozno by bolo fajn sa rozhodnut, tak aby si mala realne info o oboch pracach...v tej co si a budes za pc - vies o aku pracu sa jedna? Co budes robit za pc? Nejaku administrativu? Nahadzovanie udajov? Bude ta praca rozmanita? Aku budes mat pracovnu dobu? Vies vsetky info k tej praci co by si robila za pc vo firme kde si?
Na druhej strane, co sa tyka prace obchodacky-tam budes teda jazdit uz za existujucimi klientmi? Plat mas zaklad + provizia, alebo staly fixny plat? Pracovna doba by bola aka? Vies lebo pri obchodakoch, niektory si vedia spravit dobry timemanagement a niektorí robia aj od nevidim do nevidim, alebo sa zdrzia u klientov dlhsie ako predpokladali atd. Dalej, mala by si blizke mesta tvojmu zastresovat ako obchodacka?-alebo by si cestovala aj cez pol (prip. cele) Slovensko? Pises, ze soferovanie ta bavi, bavilo by ta aj celodenne soferovanie, kedze sa budes presuvat pocas dna aj medzi viacerími klientmi? -a to kazdy den? Zhodnot si tieto viacere faktory, na co sa realne citis🙂

elviku11
18. nov 2025

@anonym_autor este jedna vec - teraz robis len ranne. Ako obchodna zastupkyna budes casto v praci aj poobede, asi dlhsie ako si teraz. To ti vyhovuje? Nepises ci mas deti...

autor
18. nov 2025
@motylik2559

@anonym_autor Mozno by bolo fajn sa rozhodnut, tak aby si mala realne info o oboch pracach...v tej co si a budes za pc - vies o aku pracu sa jedna? Co budes robit za pc? Nejaku administrativu? Nahadzovanie udajov? Bude ta praca rozmanita? Aku budes mat pracovnu dobu? Vies vsetky info k tej praci co by si robila za pc vo firme kde si?
Na druhej strane, co sa tyka prace obchodacky-tam budes teda jazdit uz za existujucimi klientmi? Plat mas zaklad + provizia, alebo staly fixny plat? Pracovna doba by bola aka? Vies lebo pri obchodakoch, niektory si vedia spravit dobry timemanagement a niektorí robia aj od nevidim do nevidim, alebo sa zdrzia u klientov dlhsie ako predpokladali atd. Dalej, mala by si blizke mesta tvojmu zastresovat ako obchodacka?-alebo by si cestovala aj cez pol (prip. cele) Slovensko? Pises, ze soferovanie ta bavi, bavilo by ta aj celodenne soferovanie, kedze sa budes presuvat pocas dna aj medzi viacerími klientmi? -a to kazdy den? Zhodnot si tieto viacere faktory, na co sa realne citis🙂

@motylik2559 ahoj išlo by o objednávanie tovaru časom niake nahrávanie tovaru prevažne viem o co ide keďže som zastupovala vedúcu takže viem o akú prácu ide ...len som asi vyhorena poprípade sa obávam ze budem musieť zaskakovat keď budu chýbať ľudia a už ma to nebaví robiť za druhých....Čisto by som si len ráno spravila svoje a volá celý deň v kancelárii. ..o druhej práci viem len toľko nakoľko to ide cez známu ze chodia na 7.30 do 15.30 chodia len po obchodoch vyfotia poprípade poradia alebo objednajú tovar ....co sa týka platu sa ešte opýtam ale kolegyňa dostala za 2 týždne 800eur co je slušné...miesta mam v okolí svojho bydliska plus mínus cca 40km je to okolie kde bývam...reálne sa cítim neviem...mam v hlave milión myšlienok na starej práci ma odrádza to ze sa bojím aby ma zase nevyužili formou chýbajú ľudia treba ich zaskočiť....kolektív aj vedúcu mam celkom v pohode ...poprípade môžem aj súkromnú správu nechcem to tu cele rozmazávať....co sa týka druhej práce soferovanie ma baví alw odrádza ma zle počasie poľadovica na ten smer kde by som jazdila je veľa havárii...a potom ešte ze treba chodiť na firmu občas do skladu pre mňa práve miesto ktoré mňa úplne dava dole Bratislava centrum ....z toho mam hrôzu ale zas ma lákajú peniaze ze nám môže byt finančne lepšie a to auto ....služobné. mame jedno a muž by nemusel chodiť busom

autor
18. nov 2025
@elviku11

@anonym_autor este jedna vec - teraz robis len ranne. Ako obchodna zastupkyna budes casto v praci aj poobede, asi dlhsie ako si teraz. To ti vyhovuje? Nepises ci mas deti...

@elviku11 budem od pol ôsmej do pol 4 v práci a áno mam deti