Ako sa rozhodnúť medzi prácou a úradom práce?
Baby,som v praci 3 roky a bola som preradená na inú pozíciu.Do prace sme nastúpili 4 kolegyne na rovnakú funkciu s celkom dobrým platom ( ešte v tom roku) na jeden projekt a s lepšiu viziou,resp.nam povedali,že budeme zarábať nadpriemerne kvôli premiam.Avsak za tie roky sa nič nezmenilo, keďže nam to nikdy nevychádzalo.Avsak sefstvo sa rozhodlo,že ja pojdem na inú pozíciu a tým pádom kolegyniam vysli vysoké premie,upravili im prácu /3. Akože mňa to veľmi sklamalo,akokeby som tie peniaze nepotrebovala..zhoršili sa mi prac.podmienky kvôli zmenenej pozícii a taktiež sa rozhodli tak narýchlo.Cize ja som na tom teraz horšie,keďže mám dlhšiu pracovnú dobu a odchádzam 40 minút jednosmer vlastným autom /predtym firemné/.Teda, už nevidim v tej práci zmysel,robím teraz taku monotónnu prácu..čakali sme 3 roky na zvýšenie..ušli mi aj nejaké pracovne ponuky a teraz toto.No,len má to sklamalo a kolegyne si prilepšili o 700 eur kazda,čo je skoro môj plat. Moju aktuálnu funkciu môže robiť ktokoľvek,ale tu predtým nie,tam je toho veľa ohľadom projektov a tam je najlepšia prax a vzdelanie)..možno som sa im hodila pre kludnejsia prácu..Na začiatku mi kolegyne ‘závideli ‘novú pozíciu,ale keď zistili,že budú mat premie a ja nevýhody..tak sa skludnili. 😀
Porozprávala by som sa s vedením, presne to čo si napísala... ak sa nepohnete tak by som hľadala novú prácu.
Ja suhlasim s tym, ze by som si vybavila termin na stretnutie s vedenim. A toto co si tu napisala by som im povedala. A podla ich reakcie by som sa ja osobne zariadila, aj s hladanim novej prace.
U nas v praci vznikla situacia, ze z jedneho oddelenia zacali kvoli nadriadenemu odchadzat ludia, svoju nespokojnost prezentovali aj pred managementom a priamym nadriadenym svojho veduceho. Ked sa nic nezmenilo, tak zacali davat vypovede. Od januara uz 3 osoby z 10 a pojde to dalej. Lebo sa nic zo strany vedenia nezmenilo. Tiez cakali, ze sa veci pohnu a zmenia tak, ako navrhovali a chceli. Ked to nejde, tak to proste nejde.
Porozprávala by som sa s vedením, presne to čo si napísala... ak sa nepohnete tak by som hľadala novú prácu.
@ovaaa áno,keď mi to navrhli ..tak som sa rozprávala o všetkom,že ako to bude (robiť viac hodin,cestovné atd..a ten vyšší plat ako nam sľubovali) a teda ich odpoved,že možno o 2 roky pojdem naspäť k nim,keď sa kolegyna z tohto oddelenia vráti z materskej .(ale ona ešte plánuje ďalšie 1-2 deti)..potom je tam ďalšia kolegyňa,ktorá sa o 1-2 roky chystá na matersku ( ak to vyjde) a teda ja som tam na tom oddelení ako taka pomoc!! ..keď niektorá vypadne keďže ja už mám odrodené🙂 a svoj vek..ešte podotknem,že ta jedna kolegyňa má odomna nižší plat a má VS zameranú na prácu,ktorú teraz vykonávame.Mna presviedčali,že budem mat kludnejsia prácu atd..ale to som netušila,že kolegyne budú mat zrazu take vysoké premie a iné výhody.Tie kolegyne nechcú menit prácu,teraz sú nadmieru spokojne..Myslim,že tam by si náhradu za mna našli...Robi tam väčšinou rodina atd,známi..my s kolegyňami sme sa tam dostali náhodne cez ich nový projekt,ktorý ide vynikajúco a je to praca na dlho..Takze mozem sa posťažovať,ale nič sa nezmení..pre nich je už teraz môj plat vysoký..na rovnakej urovni 3 roky!!Cize si urobím asi trosku prax a od septembra začnem hľadať,aby som v lete nemusela riešiť dovolenky atd.
V tom prípade by som si hľadala inú prácu, kde by ťa finančné aj ľudsky ocenili.
prečo si súhlasila s preradením a s nižším platom?
prečo si súhlasila s preradením a s nižším platom?
@rozculena plat mám stále rovnaký, ja som ani netušila, že kolegyne si to vybavia, že teraz by im mali vychádzať premie a už to išlo..jednoducho ich potrebuju aby firma zarabala.A teda moju prácu si rozdelili a všetko stíhajú super.. Možno to aj sefstvo videlo, že sa projekty super rozbehli a nemusíme tam byt 4.No, tak postupne isli na mna, že mi občas dali prácu z toho oddelenia a keď som nerobila chyby, tak sa o tom už rozhodli minuly rok lebo na tom oddelení nestihali ( kvôli spomínanej MD -výpadok zamestnankyne).Vtedy som NESUHLASILA, že sa chcem tu rozvíjať a mat tie výhodne podmienky.Lenze minuly mesiac len oznámili, že od nasledujuceho dňa zacinam na inom oddelení a uvidí sa.Akoze, nemala som na vyber iba som si dala svoje podmienky, že budem mat pohyblivú dobu a teda keď si odrobim mesačný fond je ok, nadčasy mi preplatia.Lenze ja nebudem celé dni sediet v práci keď vtedy som robila len 7 hod a obcasna praca z domu.Takze presiel mesiac a take zmeny..im zvýšili a mna momentálne neriesia. Teraz mám akože veľmi jednoduchú prácu..začiatky.
necitam vsetko ale taketo praktiky u nas boli , ze staci ze si nesadla nazorom vedeniu
necitam vsetko ale taketo praktiky u nas boli , ze staci ze si nesadla nazorom vedeniu
@balerina2025 pracovala som v takej firme a odisla..toto je taka rodinná firma a mna si potiahla sefova k nej do kanclu..asi som jej povahovo sedela😀 lebo sa bola pytat ina kolegyňa, že ona to chcela robiť, že prečo si nevybrali ju ( ona je moc zvedavá ) a teraz je rada, že je na svojom mieste.
spinavosti sa robia vsade. mna to mrzelo po 12 r , moja praca mi bola 2 rodinou
spinavosti sa robia vsade. mna to mrzelo po 12 r , moja praca mi bola 2 rodinou
@balerina2025 tiež ta tak postupne odtiaľ vystvali? Našla si si potom rýchlo prácu a aký dôvod bol odchodu z tej 12 ročnej prace.
uz som tam bola dlho a vedela zakulisne veci....

Nájdi si inú prácu 🤷♀️