Ako sa stať riaditeľkou vinárskej firmy?
Hocijakej firmy napr. Objavila som v sebe vášeň alebo záľubu venovať sa výrobe vína a všetkému čo patrí k vínu čiže vinárstvo. A ak by som chcela čo by som musela spĺňať aby som bola riaditeľkou firmy?
Iba ma to zaujíma či by sa oplatilo mať takúto prácu a teda aj zodpovednosť. Ďakujem za odpovede
Vsak sa vydaj do vinarstva, ked budes dobra, tak ta svokor vymenuje za riaditelku...

@peti_2005 Riaditelka firmy nevyraba vino. Ona sedi cely den na poradach, stretnutiach a cita emaily. Ak ta bavi vyrabat vino, tak riaditelkou urcite nechces byt.
@andreatytler myslela som zodpovednosť aj za chod výroby
veď si založ vlastné vinárstvo, vlastnú firmu a budeš nielen riaditeľkou, ale aj majiteľkou
Si tretiacka na strednej skole, mala si tu temy, ze prave praxujes vo vinarstve...tak co hned po strednej by si riaditelka chcela byt?
skús sa vydať na dráhu sommeliérky, to by ťa mohlo posunúť
@peti_2005 Su odvetvia kde na taku poziciu potrebujes vzdelanie (asi nieco v oblasti manazerstva, busines, alebo ekonomickeho charakteru) a potom su oblasti kde na riaditelku skolu netreba a staci sa vypracovat z dola. Ale aj ak budes mat ekonomicku skolu, budes potrebovat aj znalosti vyroby vina, takze aj tam sa budes musiet vypracovat z nejakej nizsej pozicie.
@peti_2005 ak chces byť rovno riaditeľka, tak si budeš musieť založiť vlastnú firmu, všetko vybudovať od začiatku, postupne zamestnávať ľudí, budovať si meno. Len veľmi ťažko by si sa dostala do vedenia už rozbehnutej firmy, jedine, že by si mala špičkové skúsenosti vo vedení firiem, nemyslím tým tie, ktoré sa venujú výrobe vína, ale aj finančne, marketingové, práca pod tlakom, prezentačné a mnohé ďalšie zručnosti.
@peti_2005 podľa mňa, čo najviac piť víno.... vo víne je pravda .... a oni potom zistia, že nato máš 😁😂😁😂👉👉👉
Máš vášeň k vinarstvu. Tam je však množstvo pozícii. Prečo chceš byt práve riaditeľkou? Prečo by mali chcieť, aby si bola práve ty riaditeľkou?
Aké máš vzdelanie, kde pracujes? Máš nejakú reálnu skusenost, predstavu o tom, čo všetko to obnáša, poznas sa osobne s nejakym riaditeľom?
Nechce sa mi čítať celú diskusiu,ale napísal niekto autorke,že vinárstvo je obor v ktorom treba dlhé roky skúseností a praxe? Možno viac,ako kdekoľvek inde.🍷🤣🤣
@peti_2005 dovolila som si prečítať si aj tvoje iné diskusie. Takže ak si ešte iba študentka, nemáš žiadne skúsenosti, tak ak ťa to ťahá na VŠ a chceš sa niekedy v budúcnosti prepracovať k vedeniu firmy, tak studuj manažment alebo si pozri SPU v Nitre, tam majú odbory súvisiace aj s vinárstvom. Ak po strednej nechceš ísť na VŠ, tak si nájdi prácu hoc aj v tom vinárstve kde si na praxi. Makaj na seba a možno za niekoľko (desiatok) rokov sa vypracuješ tak, že si možno založiš niečo vlastné. Bez skúseností, po strednej škole nemôžeš byť riaditeľka, potrebuješ mať dlhoročné skúsenosti a ani to nieje úplne isté.
Riaditelkou sa kludne stat mozes. len to nefunguje uplne tak, ze dnes som sa rozhodla, zajtra budem. Najlepsi veduci byvaju ti, ktori sa vypracuju od podlahy. Chce to cas, vytrvalost, nadsenie, a isto aj urcite osobnostne predpoklady, a - specialne pri vinarstve - aj vela vzdelavania. Takze, bud zacni od nizsich pozicii vo vinarstve a vypracuj sa, alebo kludne mozes skusit inu oblast a vypracovat sa tam na vyborneho managera a uz s tymito skusenostami sa uchadzat o sefovanie vinarstva. Je to vsak na roky prace na sebe. Ale nie je to nemozne 🙂 ak nieco ozaj chces, chod za tym. Len necakaj, ze ti to padne do lono samo

aj ja mam vasen k vinu -cervene v piatok vecer k tv si davam .. ale riaditelkou ma nenapadlo byt-asi pouvazujem nad zmenou profesie.. kazdopadne na to any si bola riaditelka potrebujes- skolu,skusenost,znamosti