Ako sa stať zdravotnou sestrou s iným vzdelaním?
Dobrý večer, vedeli by ste mi s týmto poradiť? Mam dokončenú školu čašník, servírka. Ale chcela by som sa stať zdravotnou sestrou. Musím znovu začať chodit do školy na zdravotnú? ale stačí keď si spravím nadstavbu ako zdravotná sestra? Vopred ďakujem za odpoved.
@domkakvet maturitu mam. Ale keby som ju nemala by som musela začať znovu chodit do školy tie 4 roky?
to štúdium extrné je POMATURITNÉ.
sanitár je jednoročné štúdium a je ukončené skúškou... ak máš nejaké pochybnosti zavolaj na zdr. školu. isto ti poradia.
@veronika342948 presne tak, ziadna nadstavba, ale pomaturitne studium, trva to dva roky, ale treba ratat s ttm, ze ta to bude ztat vela energie, lebo treba tam aj fyzicky chodit, nepocitaj s tym, ze dostanes materialy online a prides len na skusku. Budes musiet chodit na prax, ale aj do skoly samozrejme
@veronika342948 to uz neviem, dakedy sa dali urobit prestupove skusky na niektorych skolach, ale ci aj na zdravotnej, ked ze tam je ta prax trochu ina, to tiez neviem.
@veronika342948 Píšeš, že chceš byť zdravotná sestra. Zdravotná sestra. V takom prípade všetky vyššie uvedené odpovede ignoruj. Ak chceš byť zdravotná sestra, tak smer vysoká škola a odbor ošetrovateľstvo. Žiadne pomaturitné 2 ročné štúdium z teba zdravotnú sestru neurobí. To postačuje ak chceš byť praktická sestra. Pozor, ja tam sa fyzicky chodí do školy a okrem teórie je tam aj prax, z ktorej môžeš vynechať maximálne 10%. Prax je normálne cez pracovný týždeň, myslím, že 2 dni v týždni.
ale autorka, ano, najistejsie je VŠ a ošetrovateľstvo
@zuzana76 áno, zrejme by jej praktická sestra stačila. A máš pravdu, je to záhul, lebo ono je to ako externé štúdium, ale vlastne musí chodiť na prax počas týždňa, takže potrebuje prácu, kde jej vyjdú v ústrety so smenami. A bez tej praxe sa to naučiť nedá, čiže preto je tam také nízke % možného vymeškania.
Osetrovatelstvo na VS iba denne by mohla chodit. Externe sa da iba ak mas prakticku sestru a aj ako prakticka sestra pracujes
Ahoj, ja mám obchodnú akadémiu a dokonca aj Bc. ekonomického charakteru a robím na Áre 😁 - chodila som 3 roky na bakalárske štúdium na VŠ - ošetrovateľstvo, dennou formou.

@veronika342948 ak mas maturitu, tak sa da na strednej zdravotnej skole dorobit nadstavba, neviem ci na kazdej a ak sa nic nezmenilo trva to dva roky.