icon

Ako sa úspešne vrátiť do práce po rodičovskej?

21. jan 2025

Ahojte,
rada by som počula názor aj iných žien, aj keď približne viem názory na túto tému. Opíšem moju situáciu, určite veci trochu pozmením (keďže tu mám aj kamarátky)
Ide o to, že som doma už takmer 10 rokov. Nie nebolo to v pláne a trápi ma to. Prvé tehotenstvo nedopadlo dobre, potom sa narodil syn. Plán bol, že pôjde v 2 rokoch do škôlky a ja do práce, ktorú som mala rada a aj som si tam postup odmakala. No ďalšie tehotenstvo bolo neplánované a keď mal syn 2 roky, narodil sa ďalší syn. Tak nový plán, ďalšie 2 roky doma. Prišlo mi to tak akurát. Avšak mladší syn má zdravotné problémy a tak z 2r bolo 6 rokov, momentálne mám predĺžený RD, ktorý onedlho končí. Synček už je zdravotne na tom oveľa lepšie, chodí do škôlky na pol dňa, ja mám občas nejakú tú brigádu. Ale po dohode s lekármi začíname skúšať celý deň v škôlke a ja som chcela konečne po skončení RD nastúpiť do práce, síce už inú pozíciu, inú firmu, nižšie platovo aby som bola blízko deťom. No a k veci. Manžel zarobí veľa, mohla by som byť doma a nepracovať, preto neriešim ten plat čo by som mala v novej práci. A manžel teraz dostal novú pracovnú ponuku, bol by blázon keby to neprijal, ale..

Strana
z4
luccija
22. jan 2025

Tvoj čas príde určite by si nebola spokojná, keby si bola v práci a opatrovateľka by sa ti učila s malým.Trocha sa v tom tvojom príspevku vidím mala som to podobné.Po rokoch doma si ani nevieš predstaviť čo to je s dvoma deťmi,chorobami, školou a zaneprázdneným mužom je pracovať 8,5 hodiny.Bud rada, že muž zarobí a vieš sa naňho spoľahnúť zatiaľ by som nastúpila na pol úväzok, alebo pár x do týždňa, aby si mala pocit, že vieš aj niečo iné😉Niekedy netreba tlačiť na pílu zbytočne

Strana
z4