Ako sa vyrovnať s neprijatím do vysnívanej práce?
Ahojte, bola som na pohovore do mojej vysnívanej prace. A nezobrali ma. Boli sme tam viacerí a niektorí boli fakt že úplne mimo ohľadom tej práce, mysleli sme si s jednou ďalšou pani ze to teda budeme mať isté, no obe nás nezobrali. Príde nám to dosť nefér celé. Hlavne ja som sklamaná. Bol to môj prvý pohovor, a už nikde takéto miesto neponúkajú. Čakať už nemôžem a neviem co mam robiť. Som z toho smutná hrozne. Prosím vás, ako to hodiť za hlavu? Po tej práci túžim od malička. Ešte aj na tom pohovore mi dávali najavo ze mňa tam určite budú chcieť. A ani sa neuráčili mi to normálne oznámiť, iba mi uprostred noci prišla sms ze ma neberú. 😢
@jozinzbazin22 teraz nerypem, len ma uprimne zaujima - ak ta tam vzali az na 3.raz, aj to len po znamosti, po 3mesiacoch vyhodili a teraz zobrali zas len po znamosti - preco tam silou mocou chces pracovat? Nie je v okoli ziadna ina moznost zamestnania?
@lindus_esterka vies kolko krat som nad tymto rozmyslala??Ze co ma tam tak silou mocou tam nieco taha pracovat.
Mozno to bol aj taky ten sen,ze nedosiahnutelny a teraz je konecne splneny,nikdy som neprestala verit,ze raz sa mi tam podari dostat.
@lindus_esterka a aj plat vela robi,rozne benefity,13,14ty plat,rozne premie kazdu chvilu,z roka mozno max 3mesiace,su take bez vyssich premii.A tiez som na rd,aj to som chcela vyuzit,ze si takto pripravim miesto po skonceni rp,a hlavne mam opacne smeny ako muz,cize o deti tak isto postarane.Mame zmluvu do oktobra,tak snad potom uz doba neurcita,kedze rp mi v decembri skonci.
To su tiez take veci,co zavazia.A mam ozaj lahku az niekedy extremne nudnu robotu,niekedy nahanacka ale nenarobim sa a za pekny peniaz.Mam rovnaku triedu ako ma muz,takze casom aj priemer sa bude zvysovat,opet aj dovolenka bude krasne platena a tak.
Čo sa týka tej prekvalifikácie, stretávala som sa tým pravidelne. Až pri jednom pohovore mi to aj povedali na rovinu: ale s vami nemôžme rátať do budúcna, lebo vy aj tak odídete, len čo sa naskytne príležitosť. A mali aj pravdu.
No a k tomu meškaniu... Moju úplne prvú prácu, ešte vtedy viac menej brigádu popri výške, som získala práve tak, že som ešte nepoznala dosť dobre mesto a nastúpila som na zlý autobus, ktorý išiel úplne iným smerom. Tak som meškala, došla som na pohovor dosť rozbehnutá (predtým som im volala, vysvetlila situáciu a ospravedlnila sa), no a vtedy na Tom pohovore, pri otázke o mojich prípadných negatívnych vlastnostiach som to otočila na žart, že, ako vidia, moje orientačné schopnosti nie sú najlepšie a nejak sa im to páčilo.
Ale mala som možnosť vidieť, ako vyzerá taký pohovor aj z boku, už ako zamestnanec firmy, presnejšie, ako vyzerá výber kandidáta... A minimálne dvakrát sa mi zdalo, že máme dokonalých ľudí, zamestnávateľ mal na to iný názor: a úplne subjektívny. Jednoducho ľudsky im ten človek nesadol, alebo naopak, nechápali sme, prečo ten človek áno. Absolútne subjektívne. Nič viac za tým netreba hľadať.
@sissy27 tak ja som tiez mala taky pohovor ze u veducej sama. A potom dali rovnaky cas k prednostke. Takze sme na chodbe spolu cakali. Este meskala takze som sa tiez nejake veci podozvedala

Vies kolko krat som si davala do mojej prace ziadosti,od r.2018 aj skor,vzdy reagovala na inzerat na profesii aj ked som bola inde zamestnana.Mala som tam 2neuspesne pohovory,az na 3ti sa mi to podarilo ale zauradoval muzov veduci vo velkom,ten vedel este skor,ze ma zoberu ako my.Ale po 3m v skusobnej doby ma prepustili,zacala som tam s najtazsou pracou.Veduci,ze mi neprepustame len preradzujeme,ale vtedy nebrali.Tak si vravime,ten na mna zabudol ako nahle som presla prah dveri.No cez leto sa to dozvedel muzov veduci,tak opet uradoval,ze sikovna,pracu neflakala ale trapila sa,neboj myslim na nu.Chvilu potom mi volal moj ten byvali veduci,ze teda sa otvaraju nove prac.miesta,ze dostanem take perfektne odporucanie od neho,lahka praca.Aj tak bolo zavolali na pohovor a zobrali.Niekedy to takto proste nejde,musi dopomoct k tomu znamost,bez toho by som sa tam nedostala.