icon

Ako sa vyrovnať so sociálnym vylúčením v práci?

18. nov 2025

Zdravim, asi pred dvoma rokmi som nastúpila do roboty kde sme taký menší kolektív ja som tam najnovšia okrem mňa tam sú ešte 5 ďalší zamestnanci a zároveň som z nich aj najmladšia. Zo začiatku ma nikde nevolali a mala som taký pocit že ma ani nechcú moc prijať do kolektívu ale bola som s tým ok vravela som si že je to preto že som nová a zároveň od nich o niečo mladšia. No postupne sme sa s niektorými celkom skamarátili a vyzerali to nádejne. V robote sa normálne s dvoma bavím a máme za mňa (aspoň ja to tak vnímam) že naozaj príjemný kamarátsky vzťah s tými ostatnými moc netravm čas takže je to také že pozdravime sa aj sa porozprávame všetko ale nie sme si moc blízky. Každopádne prvý rok chodievali vždy všetky spolu na rôzne eventy a akcie šli si každý mesiac sadnúť na kávu a mňa nezavolali. Síce má to trošku mrzelo ale z časti som to aj chápala nepoznala som ich tak dobre ako sa oni navzájom a zároveň som toho moc nahovorila keď sme boli spolu ako celá skupina. No potom za mnou prišla kolegyňa tá s ktorou sa normálne bavím a povedala " počuj toto leto , plánujeme akciu, mala by si čas ? Šla by si?". Tak som povedala že jasné rada pôjdem ona na to že super nech jej dám vedieť či by som šla ale nepovedala mi kedy presne to bude ani nič. Na to som povedala že jasné dám vedieť. Časom som na to tak trošku zabudla a zároveň som čakala že ona mi o Tom povie viac keď sa bude akcia blížiť že je v ten a ten deň. Nakoniec to dopadlo tak že akcia už dávno bola a ja som zasa jediná s kolektívu nebola. Mrzelo ma to lebo som mala pocit že to je moja vina. Ale povedala som jej že ma to mrzí že som na to zabudla a že dúfam že sa aj tak zabavili. A ona že nevadí niekdy nabudúce pôjdeme. O asi mesiac za mnou prišla znovu že plánovali ísť na akciu ale že škoda že ja nemôžem. ( Lebo v ten deň som jej hovorila že potrebujem ísť tam a tam). Tak mi vravela že by ma aj zavolala ale že keď nemám čas tak nič že nabudúce. Tak som jej vravela že škoda že by som rada šla ale že nabudúce to už vyše určite. Dnes som ju počula ako sa s kolegyňou rozprávali o nejakej akcii znova ale mňa už nezavolá. Neviem ako to mám brať lebo mi príde že mi o tej poslednej akcií povedala len kvôli tomu že už vedela že nemôžem ísť.

rozculena
18. nov 2025

to si tu už písala

alickapusinka
18. nov 2025

podľa mna si robí s teba srandu.

januska12323
18. nov 2025

Nebolo to už v lete? Pozvala si ich ty niekam odvtedy?

autor
18. nov 2025
@rozculena

to si tu už písala

@rozculena neviem o Tom kedy?

autor
18. nov 2025
@alickapusinka

podľa mna si robí s teba srandu.

@alickapusinka mne to tak neprišlo hlavne neviem k čomu by jej to bolo pochopím u detí ale u dospelých ?

autor
18. nov 2025
@januska12323

Nebolo to už v lete? Pozvala si ich ty niekam odvtedy?

@januska12323 nepozvala ale veľa krát som navrhla že by bolo super keby niekde spolu zajdeme

euka210
18. nov 2025

@anonym_autor nejako extra to neriesit. Ci Ti chyba niekde s nimi ist? Je to len praca a pokial Ti niekto fakt nesadne, tak vsetko treba brat s rezervou a necakat kamaratstvo.

autor
18. nov 2025
@euka210

@anonym_autor nejako extra to neriesit. Ci Ti chyba niekde s nimi ist? Je to len praca a pokial Ti niekto fakt nesadne, tak vsetko treba brat s rezervou a necakat kamaratstvo.

@euka210 no mňa to mrzí lebo by som ich rada všetkých viac spoznala a zároveň ich mám rada a je mi s nimi dobre

alickapusinka
18. nov 2025
@anonym_autor

@alickapusinka mne to tak neprišlo hlavne neviem k čomu by jej to bolo pochopím u detí ale u dospelých ?

@anonym_autor a ked to tak nie je prečo je na pracovisku šikana ved to predsa dospelý nerobia nie.Dospelý su niekdy horšie než deti. Keby toto urobila mne myslela by som si že si robi srandu nič ine mi s toho nepríde.Povie TI a ked príde čas aby ste išli napríklad na večierok tak razom sa dozvieš že večierok bol.Za mna si robí žarty ja som to tak pochopila.

cimage
18. nov 2025

Ja uz by som sa pri dalsom takomto incidente narovinu opytala, ze preco to robia? Ak maju s tebou problem, nech ti to povedia a nie aby ta tahali za nos.

rozculena
18. nov 2025
@anonym_autor

@rozculena neviem o Tom kedy?

@anonym_autor tento príbeh som tu už čítala.ja neviem kedy to bolo,nerobím si dokumentáciu

autor
18. nov 2025
@rozculena

@anonym_autor tento príbeh som tu už čítala.ja neviem kedy to bolo,nerobím si dokumentáciu

@rozculena tak možno niekto iný s podobným príbehom, lebo si nespomínam že by som to tu písala keďže je to celkom čerstvé 🤷

autor
18. nov 2025
@alickapusinka

@anonym_autor a ked to tak nie je prečo je na pracovisku šikana ved to predsa dospelý nerobia nie.Dospelý su niekdy horšie než deti. Keby toto urobila mne myslela by som si že si robi srandu nič ine mi s toho nepríde.Povie TI a ked príde čas aby ste išli napríklad na večierok tak razom sa dozvieš že večierok bol.Za mna si robí žarty ja som to tak pochopila.

@alickapusinka to je pravda no len mi to na ňu nesedí ale tak človek zasa bohužiaľ nidky nevie

anonym_33fc1e
18. nov 2025
@anonym_autor

@alickapusinka to je pravda no len mi to na ňu nesedí ale tak človek zasa bohužiaľ nidky nevie

@anonym_autor pozri ja som kolegyňu xy krát volala na kávu. Vždy to šlo dostratena, nakoniec som s tým prestala. Nikdy u mňa na káve nebola. Nakoniec som aj rada. Lebo ona nepovie iba to čo nevie... Takže fakt nepotrebujem aby v práci rozprávala o mojom sukromí. A ja sa tiež už vyhýbam nejakým ,,spoločenským akciám,, lebo viem, že to nie je úprimne... Skoro som zomrela na covid v nemocnici.keď som prišla po 5 mesiacoch do práce, tak sa má moja kolegyňa spýtala, či fičím na nejakých liecikoch, lebo som kľudná.. vtedy som stratila ilúzie. Samozrejme som nefičala, ale aspoň viem ako zmýšľa. Tá tvoja je falošná. Nemyslí to s tebou vážne a ty sa jej ešte ospravedlňuješ Za čo? Že ona je krava?

anonym_d4aba0
19. nov 2025

@anonym_autor tiež som mala taký kolektív. Ibaže ja som nemala potrebu k ním zapadať, na akcie som nechodila asi dobrovoľne. Prácu som si robila dobre, nemal nikto výhrady. Mám iné záujmy, iné kamošky, takže kolektív z prace som zámerne nevyhľadávala. Okolo prace sme sa porozprávali, pozdravili, ale nič bližšie nie.

zelenykvet
23. nov 2025

@anonym_autor vykasli sa na nich. Je to len praca. Nechodis sa tam kamaratit.