icon

Ako sa vyrovnať so zlým vplyvom kolegyne v práci?

30. sep 2025

Este som len začala v novej práci a moja priama kolegyna mala v ten den na mna osobnú narážku.
Vraj som jej nesympatická.A toto mi povie do tváre pri zaúčaní.
Odvtedy mam velký problém so sebavedomím a v praci uz duplom.
Idem tam ako za trest.Viem už,že toto o mne rozpráva všade a to ma vôbec nepozná.
Naráža na môj výzor,ktorý podla mňa nie je škaredý,skor atypický.
Hlavne čo sa týka tváre.
Bez tejto jej poznámky si to však až tak neuvedomujem no odkedy ma s tým konfrontovala prizerám sa na seba do zrkadla a zdá sa mi,že ma možno pravdu,alebo neviem,som zmätená.
Nikdy som sa takto chabo necítila.Keby to povie aspoň mne do očí ale ona musí kazdému aká som nesympatická.
Neviem sa sustredit ani na prácu,vsade vidim ju a jej posmešky o mne.
Kvoli tomuto si neviem najst ani kamarádstva,priatelstvá v práci,zda sa mi že som odpísaná.Ludia so mnou niečo prehodia ale moc to nie je.Ona je tam hlavná hviezda.
Potrebujem peniaze ale neviem či to vydržím.
Celkovo ako si niekto môže dovolit takto ostro sa vyjadrovať na adresu druheho,ved velmi tým môže ublížit.
Každý by sa mal pozriet na seba.
Ani ona nie je bohviečo no nemám potrebu to komentovať.
VED vzhlad je niečo,čo nevieme ovplyvnit a dospelí ludia to snad vedia.Som nešťastná šedá myška.Takto som si začiatok v novéj práci nepredstavovala.Je to kruté,doslova....neviem ako ďalej,moje sebavedomie razom prešlo pod bod mrazu..

anonym_2213cd
30. sep 2025

@anonym_autor si jej mala povedať že si na seba hrdá a ona tiež nie je bohvie ako kolegiálna keď ťa už prvý den kritizuje

anonym_2d1956
30. sep 2025

@anonym_autor Ona je Miss World?

anonym_a98b3f
30. sep 2025

Možno je tu dôvod, prečo by si mala byť asertívnejšia.
Ak máš na to gule, tak jej ty do očí povedz, že sa Ti nepáči ako ťa osočuje a ak s tým neprestane, pôjdeš sa porozprávať s nadriadeným, lebo v tom vidíš formu šikany!
Kľudne jej povedz, že Ti tiež nie je sympatická, ale že si do práce nastúpila, aby si pracovala a nie hľadala chyby na iných ľuďoch. A tiež jej povedz, že nevieš čo tým sleduje, ale vnímaš jej správanie ako nanajvýš detinské!
Drž sa! To zvládneš! Nájdi si články o asertivite, krása fyzická je pominuteľná, ale vnútorná nie! Hádaj, kto v mojich očiach tú vnútornú v tomto konflikte nemá 😉

acce
Odpoveď bola odstránená
deti95060810
30. sep 2025

to si natrafila na poriadnu trubku. tú si budeš pamätať ešte veľmi dlho .
Madam nevplýva rozumom keď vedie takéto reči. ak budeš mať príležitosť tak povedz nadriadenému aké si dostala privítanie.

denkabemommy
30. sep 2025

@anonym_autor a keby ti to povedala v kórejštine dotklo by sa ťa to? Nie, lebo by si jej nerozumela. Rovnako sa odosobni aj od tohto, sú to jej slová, jej zrkadlo. Odstráň z jej slov “ty si mi” a ostanú ti hole dáta “nesympatická” 🤷🏼‍♀️. A druhá vec je, keby si mala v živote niečo dôležité, šla by si s tým za ňou? Asi nie, takže jej slovám daj rovnakú váhu.

bomba36
30. sep 2025

Neber si kritiku od niekoho, za kým by si si nešla po radu.

gribka1
30. sep 2025

Jedna osoba ťa takto vie vykoľajiť? Sebavedomie kde? Smiešne ako dospelí ľudia sa roztrasú ako malé deti. Tak fajn, som ti nesympatická, ešte niečo?

petronelag
30. sep 2025

No nebude to ľahké, keď taká osoba zaučuje, možno to bude aj dôvod na odchod. Obyčajne nadriadený dáva na svojich pracovníkov.

anonym_e04c60
30. sep 2025

@anonym_autor ja by som sa jej hned opytala ...čo ma praca spoločne s tym či som alebo nie som sympaticka...ale uplne chapem....bola som v štatnom zariadeni s zenskym kolektivom, viem čo dokažu narobit rečami. Ja som odišla. Ale nie koli tomu, plat bol oničom. A za tie peniaze som to nemienila trpet

tykat
30. sep 2025

@anonym_autor "boze, to mi odlahlo, lebo aj ty si mi od prvej chvile protivna, dufam ze ma len zaucis a uz sa nemusime stretavat"

autor
30. sep 2025

@anonym_autor ďakujem za povzbudenie.Snád to neak vydrzím,aspoň dovtedy kým si nenájdem niečo iné.Mam podozrenie,že si tam ta mrcha chce dosadit svojho človeka...

viera012345
1. okt 2025

@anonym_autor Hádam Vás názor jednej osoby nerozhádže.Kolegyna niečo povedala, ale výpovednú hodnotu to nemá, keďže si dovolila "súdiť,, hneď prvý deň na základe vlastných dojmov.Inak povedané, nezaťažujte sa subjektívnym názorom jednej osoby, ktorá nemá v sebe ani taktnost, ani empatiu

anonym_41fd35
1. okt 2025

😂 prepáč ale pripomenulo mi to roky dávno minulé a brigádu vo fast foode. Mala som asi 17 a zaúčala som nového, rovnako starého koelgu. Veľa sme sa nasmiali. Po asi roku som ja šla na inú pozíciu a on si vydupal miesto vedúceho zmeny. Zrazu...... sa z neho stal veeeeelky booosss 😂😂😂 jednak na to v tom veku nemal, robil kvantum chýb ale tváril sa pri tom strašne vážne. Aj sme mu hovorili, že toto nie je úplne ok. Raz ma brutálne zhučal pre papierovú tašku, lebo som použila inú ako bola predpísaná (robilo sa to úplne bežne a nikdy to nebola dráma..). Vtedy som vybuchla a povedala, že sa už úplne zbláznil a do kedy nás hodlá tyranizovať a voziť sa po nás.
Keď som bola na prestávke, prišiel za mnou, že so mnou musí hovoriť, reku ok, sadaj a hovor. Povedal, že ma nemá rád, nie som mu sympatická a vie, že ani ja ho nemám ráda (ako deti na piesku) ale obaja tam pracujeme a počas zmeny sa obaja musíme správať, tak aby sme to tam zvládli a v súkromí si môžme myslieť či chceme. 😂😂
Ja som sa začala a rehotať a hovorím, vieš čo Jožko, hrozne sa mýliš, lebo napriek tomu, že sa chováš ako totálny kretén, všetkých buzeruješ a robíš na zmene zlú krv, proti Tebe nič nemám a celý čas som sa Ti snažila pomôcť. Išla som preč. Tento rozhovor si ale vypočul starší kolega, deduško na dôchodku, výpomoc v sklade. Nikto ho nikdy nepočul nadávať a sťažovať sa. Ten ho otcovsky pohladil po vlasoch a hovorí. No Jožko, pekne Ti to povedala, veď Ty si taký milý chlapec a chováš sa jak k*k*t, už nebudeš však? 🤣🤣🤣
Takže ser na ňu, kľudne jej povedz, že ani ona ti nie je sympatická ale práca Ťa baví a keď sa na ňu nebudeš pozerať, tak to zvládneš.

1sally12
7. okt 2025

Atypický? A naráža na výzor? Ako celkove či nemyslí len či chodíš moc namaľovaná? Lebo u nás je tiež jedna, zmachlená je až hrôza, vlasy neupravené, strapaté. Na jej fb som našla fotku kde je nenamalovaná. No 100x lepšie vyzerá.

autor
8. okt 2025
@1sally12

Atypický? A naráža na výzor? Ako celkove či nemyslí len či chodíš moc namaľovaná? Lebo u nás je tiež jedna, zmachlená je až hrôza, vlasy neupravené, strapaté. Na jej fb som našla fotku kde je nenamalovaná. No 100x lepšie vyzerá.

@1sally12 naraza nato,ze mam atypicku nesumernu tvar,nieco na styl Adely Banasovej.V praci mame zakazane malovat sa aby sme nekontaminovali vzorky..Takze v tom to nebude.