Ako sa zachovať, keď manažér klame?
Ako reagovat ked vam vas manazer klame v praci? Mozem sa kvoli tomu obratit k jeho nadriadenemu? Podla mna je to neprofesionalne a myslim ze ohladne pracovnych zalezitosti by mal byt uprimny a nie ma zavadzat uz len kvoli dobrym pracovnopravnym vztahom…
Podľa mňa je ideálny postup - ísť na personálne a porozprávať sa aký systém sa u vás používa.. na personálnom oddelení budú vedieť najlepšie o všetkých pravidlách ktoré ako vyplývajú z tvojej pozície a kedy sa plat zvyšovať má a akým spôsobom.. keď ti to ozrejmia, keď si budeš istá tým že manažérka nevraví pravdu a zavádza ťa, vtedy by som šla za jej nadriadeným a povedala mu o Tom čo sa stalo.. ten by mal vyhodnotiť čo robiť ďalej a ako vyriešiť situáciu tak aby si bola spokojná na svojom mieste..
Nemyslim to ze ziadas o zvysenie platu ale akym sposobom. Ved ti to vysvetlili vyssie baby v komentoch, ze tvoja manazerka moze mat iny pohlad na vec, preto nie klamstvo. Nic si nevymyslela nie ? Iba ti povedala ze nie, mozno ta chcela odbit a mozno ta chcel odbit druhy manazer🤷🏻♀️Preto najlepsie konfrontovat obidvoch, ze teda ako to vlastne je ked su na rovnakej pozicii a protirecia si. Co ked “klamal” ten druhy manazer ? Alebo teoreticky to mozne je ale nie je to v beznej praxi, tym padom ani jedno tvrdenie nemozes suverenne oznacit za klamstvo alebo neuprimnost. Ja by som to urcite riesila s nimi, prip. sa jej este raz opytaj na to s tym ze ti bola povedana ina informacia a teda ako to vlastne je. To uz potom uvidis ci sa vykruca alebo ti jasne vysvetli ako sa veci maju. Takto sa potom zbytocne robi dusno na pracoviskach.
@jana_eyre_2 Závisí od firmy…u nás síce personálne môže objasniť procesné limity, ale nemá predstavu, aké budgetové obmedzenia má konkrétny team a ani aké je jeho výkonnostné zloženie. HR nemá šancu dať reálnu odpoveď, s čím tento konkrétny zamestnanec môže “rátať” v lete…a ešte viac skomplikuje situáciu.
Autorka - riešiť konkrétne % je jednoducho ešte predčasné. Pýtať sa, či tento rok môžeš očakávať nejaké zvýšenie, keď minulý rok nebolo, je úplne oprávnené.
Nesúlad info od dvoch nadriadených rieš ideálne s nimi dvoma na spoločnom meetingu, nech ti to vysvetlia. Stále som presvedčená, že v tom bude nedorozumenie a nedostatok informácií, mgr by akýmkoľvek úmyselným klamstvom komplikovala situáciu hlavne sama sebe.
@jazula chapem tvoju poziciu ale prepac neverim ze nadriadeny mojej manazerky by nevedel o com hovori. Je tam proste kontrast v tom co hovori on a co hovori moja manazeris. Poviem pravdu som uz unavena ze stale aj po dvoch rokoch ma oznacuje ako newcomera, nedala mi kvoli tomu uz 2x bonusy aj ked vykon som na to mala. A obzvlast tomu neverim ak kazdemu z timu vedela zvysit plat len mne nie… tam mi skor smrdi uz nieco osobne ako to co spominas ty.
Vidíš, ja mám úplne opačný problém. Človeka v teame, čo je tam dva roky a výkon ako newcomer 😂. Ten napríklad minulý rok zvýšenie nedostal a nemám v pláne mu zvýšiť ani tento rok. Ale vie to už teraz a aj s odôvodnením…
@jazula myslim ze u mna s vykonom problem nebude kedze som tento rok vyhrala internu award za dobry vykon 🙂
ahoj, ako si dopadla? Zvýšili ti?

@domi2425 prepac ale pracujem tu uz 2 roky a stale mam nastupny plat a hovorit ze som nedockave dieta ked trpezlivo cakam uz druhy rok mi pride uletene. Ako inak sa to da nazvat ak nie klamstvom? Od manazera by som cakala ze bude uprimny a nie vymyslat si hluposti