icon

Ako sa zamestnať v zdravotnej a sociálnej poisťovni?

2. aug 2025

Pekny den, ako sa da zamestnat v zdravotnej, pripadne Socialnej poistovni? V ramci svojej prace komunikujem s tymito instituciami, vidim, ze sa tam menia ludia, ale pracovne ponuky nevidim zverejnene.
Pracujete niekto v tychto instituciach? Ako sa vam paci praca, ake su vyhody/nevyhody?

zmrzlinka2021
2. aug 2025

@anonym_autor minimálne v sociálnej poisťovni sa menia ľudia kvôli nízkym mzdám. Ak nemáš sponzora a živia sama seba a aj deti, nemôžeš si dovoliť robiť za tisícku.

anonym_4dc239
2. aug 2025

Treba sledovať bud profesiu alebo stránku poisťovne. Ja som sa tam dostala klasicky cez zverejnený inzerát. A ono sa ti moze zdat ze sa ľudia menia, ale niekedy aspoň u nás sa menia vnutorne, v rámci oddelení

anonym_2f3e51
2. aug 2025

SP co sa tyka mensich pobociek jedine po znamostiach, mozno v Bratislave je vacsia sanca. Maju tabulkove platy, ale aj pravidelne odmeny ktore dokazu navysit priemer. Kamosky co tam pracuju su tam desiatky rokov a zrejme pojdu odtial aj do dochodku. Nebudes bohata, ale maju dobru pracovnu dobu, dovolenku navyse a nikto neriesi PN ci OCR s detmi.

klotildabazarik
2. aug 2025

@anonym_autor po známosti

anonym_b0b773
2. aug 2025

@anonym_autor co poznam ludi v SP dostali sa tam po znamosti. Tam sa vraj ponuky prace moc neuverejnuju. Neviem, nesledujem to. Co sa tyka zdravotky, v jednej z nich robim. Dostala som sa tam klasicky cez ponuku na profesii, pohovor atd. U nas to funguje tak, ze najvacsia fluktuacia je na zakaznickomm centre a takto to aj funguje, ze tam vela ludi zacina a potom sa interne dostavaju k inym prilezitostiam, co bol aj moj pripad.

jaavaa
2. aug 2025

Ja som sa do SP dostala cez pohovor na profesii. Vobec nikoho som tam nepoznala. Momentalne sa ale vela ludi neprijima. Skor ked niekto odide na matersku alebo do dochodku, ale nie je tych ponuk tak vela.

anonym_0176d0
2. aug 2025

Normálne cez pohovor, žiadosť som si dala z vlastnej iniciatívy, bez akejkoľvek zverejnenej ponuky a ozvali sa. Kopu kolegýň je rovnako cez pohovor, bez známosti

anonym_2f3e51
2. aug 2025
@jaavaa

Ja som sa do SP dostala cez pohovor na profesii. Vobec nikoho som tam nepoznala. Momentalne sa ale vela ludi neprijima. Skor ked niekto odide na matersku alebo do dochodku, ale nie je tych ponuk tak vela.

@jaavaa u nas sa aktualne vobec neprijima, co isli do dochodku tak sa rozdelila ich robota. Vraj je stupnute prijimat a skor to speje k prepustaniu.

jaavaa
2. aug 2025
@anonym_2f3e51

@jaavaa u nas sa aktualne vobec neprijima, co isli do dochodku tak sa rozdelila ich robota. Vraj je stupnute prijimat a skor to speje k prepustaniu.

@anonym_2f3e51 Aj u nas v BA, uplne minimalne beru novych. Obcas niekedy na nemocenskom vidim nove meno, ale napr. k nam na oddelenie uz pol roka nikoho noveho nebrali. A aj u nas sa skor rozdeli robota medzi viacerych ludi.

zelenykvet
3. aug 2025

@anonym_autor pokial nejde o nedostatkovu poziciu a tie su vyhodene na inzerciu, tak iba po protekcii. Poznam 2 ludi, jedneho z socky a druhu zo zdravotky, co sa tam tak dostali. Na zdravotke robi riaditelku pobocky

anonym_054f6b
3. aug 2025

Po znamosti len. Robim v statnej sprave a vidim ako to funguje. Aj k nam ked idu niekoho hladat najprv nam pride mail ze bude vyberko tak ak niekoho pozname kto hlada pracu,mame dat vediet.