icon

Ako sa zaradiť späť do pracovného života?

15. mar 2025

Syn bude mat v lete 5 rokov. Do prace som nastupila keď mal 3 roky a po mesiaci som musela dať vypoved. Nezvládol škôlku. Teraz nastúpil od septembra chodí na pól dňa bezproblémov avšak na pól dňa preto lebo sme čakali na operáciu tu mame za sebou. Mne však už doma začína hrabat. Manzela mám prec na sluzobkach a ak je doma chodí medzi 19:00-20:30 domov. Veľmi by som sa chcela zaradiť spat do života ale neviem ako ani kde začať v mojom prípade.. nepotrebujem full time ale rada by som sa realizovala aj inde ako v domacnosti. Ako ste začali vy v podobnej situácii? Budem rada za kazdu skúsenost

13uzivatelka11
15. mar 2025

Ved si nájdi brigádu 🙂 ja pracujem už druhý rok brigádne, syn ale nastúpil normálne do škôlky keď mal 3 roky a naozaj si ten prvý rok neviem predstaviť ako by som zvládala tpp, keď bol toľko doma.. (Áno, striedali sme sa pri ňom aj s manželom, pokiaľ mal dosť dovolenky, ale keďže má živnosť, na ocr za 11€ na deň by sa mu neoplatilo byt)
Už si síce hľadám tpp, ale nemam veľa možností.

balerina2025
15. mar 2025

presne najdi si daco na 1-2dni...

doriiis
15. mar 2025

Muž zmeniť prácu,aby bol viac doma a ty nájsť prácu a začať do nej pravidelne chodiť.Co viac chces spraviť?

ivangeline
15. mar 2025

Ja som stále doma ale ku mne to postupne prichádza. Rozlisujem, čo ma baví. Čo viem. Čo by som bola schopná robiť. Už teraz doucujem. 🙂 Proste sa len zapodievaj tou myšlienkou, a ono to príde.

ina2405
15. mar 2025

Nájdi si niečo na polovičný úväzok. Rozhoď siete a uvidíš. Určite by sa mi po piatich rokoch žiadala sebarealizácia. Aké máš vzdelanie, čo by si chcela a vedela robiť?
*pól je len severný a južný. Píše sa pol roka, pol dňa.

denkabemommy
15. mar 2025

Urobila som si pár kurzov v mojom odbore a začala pracovať z domu 🙂

koniarova
15. mar 2025

Muža treba zapojiť. Nechápem ako môže byť furt na služobkách a keď nie je, tak chodí večer domov. Ty nie si sluha a opatrovateľ. On je rovnako rodič. Aj ty potrebuješ žiť. Čudujem sa každej jednej, čo toto toleruje.

autor
15. mar 2025

Ďakujem za všetky odpovede 🙏 spravila som si bakalára v ekonomickej oblasti a ovládam jazyky na slušnej úrovni takze rada by som sa orientovala týmto smerom a to brigádne pôjde si myslim tazko?..

A to že muz ma zmeniť pracu znie veľmi jednoducho. Zmeniť životný standard totiž nechceme ani ja ani on

denkabemommy
15. mar 2025

Poradím ti, nájdi si sféru, v ktorej chceš pracovať, nájdi firmy v tej sfére a pošli im životopisy aj keď nemajú vyhodený inzerát. Často sa stane, že ťa príjmu a dokonca aj na kratší úväzok, lebo sa im nejaká posila hodí aj keď ešte o tom sami nevedia 🙂

doriiis
15. mar 2025

Tak keď nechces stratiť tú svoju slávnu životnú úroveň,tak sa priprav na to,že to budeš mať pri hľadaní práce oveľa ťažšie.So totiž na všetko sama