icon

Ako šéfovi povedať o zmene práce?

15. júl 2024

Dobré ránko.
Potrebovala by som názor skúsenejších a možno trošku nakopnúť. Pre tých ktorým sa nechce čítať, v skratke ako povedať šéfovi, že chcem zmenu a možno sa začnem obzerať po inej robote a nejaké povzbudenie, že si dokážem nájsť inú robotu. 😁

Už skoro 7 rokov som na rovnakej pozícii, obyčajná obchodná asistentka s obyčajnou obchodnou akadémiou. Z času na čas na mňa doľahne taký pocit, že sa v robote nudím a že je čas sa niekde posunúť, ale tentokrát ten pocit neodchádza. Preto vážne začínam rozmýšľať nad zmenou práce. Mám takmer 28, mám angličtinu na B1-B2, mám auto, deti neplánujeme mať takže som flexibilná tak prečo by som mala byť zaseknutá na pozícii kde ma to začína ubíjať? Jasné, je to komfortné, sme dobrý kolektív, už poznám systémy a procesy.. ale ozaj cítim, že je čas sa niekde posunúť, čeliť niečomu novému, nad niečím novým sa potrápiť...
So šéfom máme dobré vzťahy, rozhodla som sa mu teda povedať o svojich pocitoch, že cítim, že mám väčšiu kapacitu a časové možnosti ako reálne využívam na tejto pozícii a teda podľa mňa vôbec nezareagoval vhodne. Bola to zmes výsmechu, trošku hnevu ale konštruktívne riešenie alebo plán 0 bodov. Ale mne začína byť jasné, že sa v tej firme nemám kde posunúť, to by musel len niekoho vyhodiť aby som dostala jeho robotu a zamestnať novú asistentku a to by prečo robil.
Takže mi príde ako jediné riešenie hľadať si inú robotu. Ale nechcem sa voči nemu zachovať svinsky a preto by som sa ho teda chcela ešte raz opýtať či vidí reálne že mám šancu na nejaký posun vo firme. A že si myslím, že mám vyšší potenciál a schopnosti ako robiť tak dlho asistentku a že mám potrebu sa niekde posunúť, rásť a naučiť sa niečo nové. A rada by som to dokázala v tejto firme, ale ak to nebude možné, tak asi sa budem musieť obzerať inde. Sú to tie správne slová? Neznie to nejak snobsky? Lebo ja si naozaj cením, že som tam mohla viac menej hneď po škole pracovať a mám tú prácu aj tých ľudí ozaj rada. Tak nechcem odísť nejak v zlom alebo zachovať zlý pocit.
Je namieste sa opýtať, že ak by som si teda hľadala inú robotu, že či by ma pustil až po uplynutí 3 mesačnej výpovednej alebo či by ma bol ochotný pustiť aj skôr? Aby som vedela na ďalších pohovoroch povedať kedy môžem nastúpiť? Alebo je to príliš skoro riešiť? Alebo najprv dať výpoveď, pekne si tam ostať 3 mesiace kým mi uplynie výpovedná a popri tom si posielať životopisy a tým, že už presne viem kedy môžem nastúpiť? A keď sa nič nenájde tak na podporu a za ďalšieho pol roka sa niečo už určite nájde?

Ďakujem.

Strana
z3
autor
4. aug 2024

Ďakujem všetkým ☺️☺️☺️

eeffka
4. aug 2024

Myslrla som ci je muz v tej praci spokojny,pisala si ze robite spolu

autor
4. aug 2024

@eeffka nie je to také zlé 🙂 akože nie je to ideálne ale to nikde nie je. Ale neštve ho to tak ako mňa, on je tak menej "ambiciózny"

petamich
4. aug 2024

gratulujem! ❤️

Strana
z3