icon

Ako si nájdem prácu v zahraničí?

6. apr 2021

Ako postupovať? Mám rodinu už, ale nedá sa tu. Poraďte prosím. Upratovačka v hoteli a pod. Mám VŠ, prax roky, ale nepodstatné, nenaplňujúce, a pod. Nemám záujem vysvetľovať "prečo", chcem prácu upratovačky najlepšie v AT. SK nemá budúcnosť, iba depresia. Radšej upratovať kdekoľvek, AT, Švajc. Nem.

Strana
z2
sense
6. apr 2021

Tak nech ti kamarat pomoze, neviem co robi ale niekde na farmu ta mozno vezmu aj bez jazyka...ale teda makacka 6 dni v tyzdni za smiesny peniaz....chlap ma vacsiu sancu na nejake stavby al strassenbau prip ine remeslo ak ovlada...
Vo Svajciarsku okrem Restauracii,barov a fitiek funguje vsetko....
A za ten rok co je corona si jazyk mohla mat opraseny

autor
6. apr 2021

@sense kamrat mi nepoze, lebo sme sa rozhadali, on nerobi v gastro ani na farme. A isiel s nulovou znslostou reci pan podnikatel na SK mal dve prace a plati cez 1500 E. Teraz si polepsil tak na 3000

autor
6. apr 2021

malo som povedala...viac ma

trolinkaa
6. apr 2021

Ja som roky pracovala vo svajciarsku hotelova sfera. Vela hotelov v kantonoch je zavretych. Su aj co funguju,ale musim povedat vyberaju tych co priamo maju tam. Este aj na upratovacku chcu pohovor co predtym nikdy nebolo.
Viem ze funguje aj taliansko s nemcinou,pracuju mi tam zname.
Ked uz hladaj Luzern,Graubunden,Bern okolie.
Funguju na letnej sezonne.
Jazyk opras a nezufaj.

sense
6. apr 2021

Tak záleží co robí ak má remeslo v ruke ma oproti tebe výhodu... Čiže ak robí na stavbe alebo elektrikár, stolár, masier, zvárač čokoľvek plus toto sú joby kde zarobí viac ako 3tis brutto., lebo 3tis brutto vo Swiss nie he žiadna vyhra.. Ale musí mat skúsenosti alebo skolu keď nevie jazyk.. Keďže vysoká škola ti je vo Swiss úplne na nič ak neovládas jazyk.... Akýkoľvek zo 4 úradných jazykov Švajčiarska...príp angličtina vo veľkých medzinárodných firmách príp bankách ci IT

sandricka2011
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2