Ako si nájdem prvé zamestnanie?
Ahojte,ako najst prve zamestanie?mam skoro 30 a nemam ziadnu prax.Aj ked rozposielam mnozstvo zivotopisov, vzdy samozrejme vezmu niekoho s praxou.
a este ma napada sak si urob mozno daku rekvalifikaciu ci kurz, nech vidia snahu ze sa snazis vpred ist.
@moonlight1210 lebp rave my zeny mame asi tendenciu stale do dacoho rypat a kritizovat. lebo prave zeny sme malo s vela vecami spokojne. muzi to maju skor vsetko na ''haku''.
Autorke -
za cloveka, co vidi zivotopisy ti viem povedat, ze ak personalisti vidia tvoj prazdny zivotopis, rovno ho odlozia. Ani neriesia.
Skoly mozes mat, ale si minimalne 6 rokov uz mimo, vedomosti idu dole vodou a navyse si nikdy naucenu teoriu neskusila v praxi.
Na druhej strane cakaju, ze s istym stupnom vzdelania budes cakat aj isty plat.
Takze si pre nich nezaujimava.
Preto skus zacat odspodu a vezmi miesta, kde prax nerozhoduje, skor prisposobivost.
V skolke skus zohnat miesto upratovacky. Aj tie obcas vypomahaju s detmi. Ked sa ti podari byt priatelska s kolektivom, mozes si zvysit sancu, ze ta vedenie posunie za asistentku (co uz predstavuje prax) a neskor za ucitelku, lebo vzdelanie mas. A ked ukazes, ze si ho chces priebezne doplnat (za tie roky pribudli podmienky a naroky, tvoje skoly sami o sebe uz nestacia), bude to iba pre dobro veci.
@moonlight1210 odkial vies kedy som koncila skolu?ucitelstvo som ukoncila asi pred 4 rokmi
Ja by som skusila predsa len najst si pracu v odbore.Mozno to dlhsie potrva, ale ak ta nic netlaci...Viem, ze je malo pedagogickych asistentov....Mozno skusit nieco robit s nadsenim dobrovolne, kvoli praxi, napr. viest nejaky kruzok v materskom centre, skolskom klube....30 rokov nie je tak vela, starala si sa o deti, ved to je super...
Pises o sebe velmi malicko. Informacie z teba vypadavaju az dodatocne.
Skor pises len staznosti, ako sa ti nedari.
Tazko ti teda radit cielene, aj ked by clovek chcel.
Kedze si pisala 2 deti, ziadna prax, vek 30 rokov, tak je predpoklad, ze si 6 rokov sedela doma a bolo to po skole.
A mne nemusis nic dokazovat. Neosocujem ta, radim ti.
Navyse aj 4 roky su dost, ak si si urobila len skolu a tym to zhaslo. V praxi si ziskane vedomosti netestovala, neupevnovala a neupravovala. Si len ucitel teoretik.
(Ucila som, viem aky je rozdiel vedomosti zo skoly vs. realita medzi ziakmi, teda podat to dalej. A mam kamosky v MS, tiez to nie je tak jednoducha praca, ako sa zda. Musis ju mat hlavne rada. Mam aj take, co to vystudovali, robili a zdupkali robit trebars na urad, do firiem. Lebo ich to nenaplnalo, ako si mysleli, ze bude.).

skusaj a nezufaj autorka. urcite je to tazsie teraz ked je korona na druhu stranu ucitieliek do MS je podla mna malo. drzim palce