Ako si nájsť prácu učiteľky angličtiny?
Dobrý deň,
práve končím VŠ s aprobáciou angličtiny a občianskej náuky. Prechádzam už predbežne ponuky práce, ale je ich veľmi málo. Je lepšie obrátiť sa priamo na školy, aj keď zverejnené ponuky nemajú?
@svistik13 zaves svoje CV na profesiu a školy sa ozvú. Zo zástupom možno hneď ako učiteľ od konca augusta. Najväčší booom ponúk do školy je máj- jún
pracujem v škole, takto to funguje u nás - priebežne nám chodia žiadosti, tie zakladáme a v prípade potreby kontaktujeme tých, ktorí si k nám dali žiadosť. Na nový školský rok sa robia predpokladané úväzky v máji, takže vtedy vyberáme aj nových učiteľov s nástupom od nového školského roka. Takže určite zaslať žiadosť už aj teraz na školy, ktoré u teba prichádzajú do úvahy. My väčšinou pozície, ktoré dokážeme obsadiť už založenými žiadosťami, ani nevypisujeme.
Musíš teraz poslať žiadosť na školy, o ktoré máš záujem, aby o tebe vedeli. No a závisí od lokality, o ktorú máš záujem, či si miesto nájdeš ľahšie alebo ťažšie. V menších mestách to bude náročné, musela by nejaká angličtinárka odchádzať do dôchodku alebo mladšia na materskú.
pozri Krajský školský úrad... tam máš tiež pozície ktoré hľadajú a kde hľadajú.
Hladaj na stranke edujobs. A potom na stranke konkr. skoly zvyknu mat volne prac.miesta
@danusskaaa Neozve sa jej nikto, tak riaditelia škôl nefungujú 😅. Ona si musí hľadať.
@aurelia2000 riešila som to minulý školský rok takto a za 25 hodín mi prišli ponuky a volali mi dokopy s 8 skôl. Je to možno aj o "nahode " kde kto práve učiteľa potrebuje.
@danusskaaa kde si hladala? BA? Nerypem, len ma to zaujíma.
@barka1 v Žiline- matika
@danusskaaa s matikou, fyzikou je to ľahké asi skoro všade. Ale aj angličtina by mala byt v pohode, tam je vysoká dotácia. Napr u nas majú deti od prvého 3 hodiny aj tyzdenne
@danusskaaa ďakujem veľmi za radu

Podľa lokality… v Ba určite povypisuju kvantá pozícii…