icon

Ako si nájsť prácu učiteľky angličtiny?

svistik13
14. mar 2025

Dobrý deň,
práve končím VŠ s aprobáciou angličtiny a občianskej náuky. Prechádzam už predbežne ponuky práce, ale je ich veľmi málo. Je lepšie obrátiť sa priamo na školy, aj keď zverejnené ponuky nemajú?

oriesocek
14. mar 2025

Podľa lokality… v Ba určite povypisuju kvantá pozícii…

danusskaaa
14. mar 2025

@svistik13 zaves svoje CV na profesiu a školy sa ozvú. Zo zástupom možno hneď ako učiteľ od konca augusta. Najväčší booom ponúk do školy je máj- jún

barka1
14. mar 2025

@svistik13 pošli sama životopis a ziadosti na školy, o ktoré máš záujem. Cim viac, tým lepšie. Teraz je najlepsi čas, uvazky sa riesia v aprili - maji.

jajo1
14. mar 2025

pracujem v škole, takto to funguje u nás - priebežne nám chodia žiadosti, tie zakladáme a v prípade potreby kontaktujeme tých, ktorí si k nám dali žiadosť. Na nový školský rok sa robia predpokladané úväzky v máji, takže vtedy vyberáme aj nových učiteľov s nástupom od nového školského roka. Takže určite zaslať žiadosť už aj teraz na školy, ktoré u teba prichádzajú do úvahy. My väčšinou pozície, ktoré dokážeme obsadiť už založenými žiadosťami, ani nevypisujeme.

zuz02
14. mar 2025

Musíš teraz poslať žiadosť na školy, o ktoré máš záujem, aby o tebe vedeli. No a závisí od lokality, o ktorú máš záujem, či si miesto nájdeš ľahšie alebo ťažšie. V menších mestách to bude náročné, musela by nejaká angličtinárka odchádzať do dôchodku alebo mladšia na materskú.

deti95060810
14. mar 2025

pozri Krajský školský úrad... tam máš tiež pozície ktoré hľadajú a kde hľadajú.

sella38
14. mar 2025

Hladaj na stranke edujobs. A potom na stranke konkr. skoly zvyknu mat volne prac.miesta

aurelia2000
14. mar 2025

@danusskaaa Neozve sa jej nikto, tak riaditelia škôl nefungujú 😅. Ona si musí hľadať.

danusskaaa
15. mar 2025

@aurelia2000 riešila som to minulý školský rok takto a za 25 hodín mi prišli ponuky a volali mi dokopy s 8 skôl. Je to možno aj o "nahode " kde kto práve učiteľa potrebuje.

barka1
15. mar 2025

@danusskaaa kde si hladala? BA? Nerypem, len ma to zaujíma.

danusskaaa
15. mar 2025

@barka1 v Žiline- matika

oriesocek
15. mar 2025

@danusskaaa s matikou, fyzikou je to ľahké asi skoro všade. Ale aj angličtina by mala byt v pohode, tam je vysoká dotácia. Napr u nas majú deti od prvého 3 hodiny aj tyzdenne

svistik13
autor
15. mar 2025

@barka1 ďakujem, skúsim to

svistik13
autor
15. mar 2025

@jajo1 ďakujem veľmi, skúsim sa ozvať na čo najviac škôl

svistik13
autor
15. mar 2025

@oriesocek dúfam, že to tak bude, ďakujem

svistik13
autor
15. mar 2025

@danusskaaa ďakujem veľmi za radu

nafka0483
15. mar 2025

@svistik13 Pocas praxe ti nenukali miesto? Nam na kazdej skole povedali ze treba jazykarov ze ked zostatnicujeme nech im hned posleme zivotopis. Oslov aktivne skoly, neverim ze by si mala problem najst miesto.

svistik13
autor
15. mar 2025

@nafka0483 spomínali mi to, ale nevedela som nakoľko sa na to spoľahnúť