icon

Ako si nájsť prácu v korporáte?

29. máj 2025

Ahojte baby tie čo pracujete v korporátoch ako ste si našli prácu? Len ste odpovedali na inzeráty alebo niečo viac. Hľadám si prácu no nikde sa mi nedarí. Skúsenosti mám len s hostesingom a ubytovacími zariadeniami, administratívou.

lucik194
29. máj 2025

ono casy , ze korporat zobral hocikoho uz davno odisli.
mnohe korporaty dost prepustali ludi a zrazu na trhu prace sa objavilo vela prepustenych ludi z korporatov......
teraz plati (aj v minulosti) ze do korporatu sa najlahsie dostanes na niekoho odporucanie, ale tak, ze vies dva jazyky (najlepsie jeden netradicky)

balerina2025
29. máj 2025

profesia

vikusjk
29. máj 2025

A co chces v korporate robit? Aku pracu/poziciu? Jazyk mas na akej urovni? Pri prihlasovani sa na inzeraty splnas kriteria?

Napr. u nas to funguje tak, ze ak kandidat splna kriteria (vzdelanie, skusenosti atd) tak vola najprv kolegyna, ktora si telefonicky overi jazykovu zdatnost kandidata a az ked prejde rozhovorom v anglictine, pripadne aj inym cudzim jazykom, ak sa vyzaduje, tak posuva CV-cko na osobny pohovor.

vikusjk
29. máj 2025

Ja som isla cez referral, ako pise lucik194, ale napriklad kamoska, ktoru som doporucila ja, nepresla ani jednym z dvoch vyberiek

stormie
29. máj 2025

Zalezi co chces v tom korporate robit? Administrativa je siroky pojem, podla toho co pises tak vela pracovnych skusenosti vyuzitelnych v korporate nemas - mozno pozicia recepcnej. Potom byvaju zaciatocnicke pozicie ale tam treba jazyk resp aj viacero (komunikacia s klientami) a dalej sa samozrejme mozes vypracovat. Ak chces HR, IT alebo odbornejsie pozicie tak tam zial krieteria podla popisu nesplnas.

A ako pisu vyssie - odporucanie/refferal je lepsia moznost ale ani to ti nezaruci ze ta zoberu. Mna tak prijali do prveho korporatu, byvalu kolegynu ani na 2x nie, dostiahla to max na osobny pohovor

melanta
29. máj 2025

Keď som robila v korporáte, 8 z 10 som prijala cez profesia.sk. Aktuálne to nefunguje príliš inak, bežné pozície sa dávajú inzeráty na profesiu a LinkedIn. Vyššie odborné či mnažérskej pozície si recruiteri aktívne hľadajú cez LinkedIn. Ako spomenula lucik194, dnes je poväčšine (poväčšine, nie vždy) náročnejšie sa dostať do korporátu, ak človek nemá VŠ a neovláda AJ a ideálne aj ďalší jazyk. Na trhu je obrovské množstvo absolventov VŠ, obrovské % z nich s praxou, takže človek bez VŠ to môže mať aj na administratívu náročnejšie. A aj na bežnú administratívu je zväčša potrebná minimálne veľmi dobrá úroveň AJ.
Ale netreba sa vzádavať, skúšaj, nemaj jeden univerzálny CV a jeden univerzálny motivačný. CV aj motivačný vždy uprav na potreby danej pozície a daného korporátu. A keď sa aj nepodarí a pôjdeš niečo iné robiť, skúšaj ďalej.

autor
29. máj 2025

Mám Anj B2 a poľštinu A1. Skúsenosti mám s nahadzovaním faktúr a administratívou v hoteli. Motivačný list vždy mením na každý inzerát

lili2015
29. máj 2025

Ahoj, ja sa akurát vraciam do korporatu po RD. Chcela som byť dlhšie, ale ponúkli mi prácu teraz s celkom dobrými podmienkami, tak nejdem vymýšľať. Ako písali baby vyššie, u nás za 10r zrušili asi 40% miest, takže ak je voľné miesto, najskôr sa obvolaju ľudia na MD/RD, potom odporúčania a potom profesia. Ja robím na účtovnej pozícii, mám VŠ ekonomického zamerania, certifikát IFRS a nejaké tie znalosti SQL. Ale viem napr. Iba 1 jazyk, angličtinu, zatiaľ mi to stačí. Čo som sa rozprávala so šéfkou, teraz sme prešli veľkou reštrukturalizáciou, dosť sa škrtali budgety, takže sa ľudia hľadaju oveľa menej. Napr. Aj polovičné úväzky sa už nedávaju tak, ako pred 5 rokmi.

deti95060810
29. máj 2025

autorka vš? lebo píšeš len jazyky že ovládaš...

autor
29. máj 2025
@deti95060810

autorka vš? lebo píšeš len jazyky že ovládaš...

@deti95060810 študujem posledný rok marketing

basulaak
29. máj 2025

Profesia, zamerat sa na entry level

done
29. máj 2025
@melanta

Keď som robila v korporáte, 8 z 10 som prijala cez profesia.sk. Aktuálne to nefunguje príliš inak, bežné pozície sa dávajú inzeráty na profesiu a LinkedIn. Vyššie odborné či mnažérskej pozície si recruiteri aktívne hľadajú cez LinkedIn. Ako spomenula lucik194, dnes je poväčšine (poväčšine, nie vždy) náročnejšie sa dostať do korporátu, ak človek nemá VŠ a neovláda AJ a ideálne aj ďalší jazyk. Na trhu je obrovské množstvo absolventov VŠ, obrovské % z nich s praxou, takže človek bez VŠ to môže mať aj na administratívu náročnejšie. A aj na bežnú administratívu je zväčša potrebná minimálne veľmi dobrá úroveň AJ.
Ale netreba sa vzádavať, skúšaj, nemaj jeden univerzálny CV a jeden univerzálny motivačný. CV aj motivačný vždy uprav na potreby danej pozície a daného korporátu. A keď sa aj nepodarí a pôjdeš niečo iné robiť, skúšaj ďalej.

@melanta Priateľka si hľadala prácu 4 mesiace, má univerzitné VŠ vzdelanie ll.stupeň, prax 15 rokov, aktívnu angličtinu C2 rovnako nemčinu C2, má profil aj na Linkedln a z korporátov sa jej na žiadosť o prijatie cez profesia.sk ani len neozvali.

kp7333
29. máj 2025
@anonym_autor

@deti95060810 študujem posledný rok marketing

@autorka ak studujes, skus sa prihlasit do programu pre studentov, ktory mnohe korporaty robia. Ziskas tak nejaku prax a ked budes sikovna, vezmu ta po statniciach na normalnu poziciu. Pozri na profesia.sk joby, ktore maju v nazve/popise Internship.

melanta
29. máj 2025
@done

@melanta Priateľka si hľadala prácu 4 mesiace, má univerzitné VŠ vzdelanie ll.stupeň, prax 15 rokov, aktívnu angličtinu C2 rovnako nemčinu C2, má profil aj na Linkedln a z korporátov sa jej na žiadosť o prijatie cez profesia.sk ani len neozvali.

@done aký mala dôvod robiť si certifikáty C2 z AJ aj NJ? To ma dosť zaujíma. Ak teda neštudovala prekladateľstvo a tlmočenie. A čo sa týka toho, že sa ani neozvali. Nie je podstatné iba vzdelanie, prax a profil na Linkedln. Podstatná je kvalita CV a motivačného listu - či sú urobené individuálne na danú pozíciu, čiže nie jeden vzor, ktorý kandidát podlieha všade. Podstatný je aj aký je profil na Linkedln. Veľa skvelých kandidátov sa nevie predať.

espeo
29. máj 2025

Môj muž pracuje v korporate. Z 20 ľudí mu zostalo 10. Nemôže nikoho prijať a ak sa stane, že ide niekto na MD, alebo chce ísť pracovať do iného teamu v rámci firmy, nedostane za neho náhradu. Práca sa rozdelíedzi tých co ostali. A tí, čo ostali, melú z posledného. Minimálne zvyšovanie platov...

vulka
29. máj 2025

Si na konci VŠ a angličtinu máš len na úrovni B2?

sisa_s
29. máj 2025
@vulka

@vulka a aku uroven maju vysokoskolaci nestudujuci jazyky? 😀

done
29. máj 2025
@melanta

@done aký mala dôvod robiť si certifikáty C2 z AJ aj NJ? To ma dosť zaujíma. Ak teda neštudovala prekladateľstvo a tlmočenie. A čo sa týka toho, že sa ani neozvali. Nie je podstatné iba vzdelanie, prax a profil na Linkedln. Podstatná je kvalita CV a motivačného listu - či sú urobené individuálne na danú pozíciu, čiže nie jeden vzor, ktorý kandidát podlieha všade. Podstatný je aj aký je profil na Linkedln. Veľa skvelých kandidátov sa nevie predať.

@melanta pôvodne chcela študovať prekladateľstvo a tlmočenie, ale skončila druhá pod čiarou. Certifikáty si urobila, aby mohla robiť popri práci lektorku v jazykovej škole, nakoľko ju baví učiť. Angličtinu sa učila v USA, tam študovala strednú školu a potom aj univerzitu. V Nemecku bola 2 roky u príbuzných na zdokonalenie nemčiny.

autor
29. máj 2025
@vulka

@vulka neveim akú inú mám mať 😀😀 mestidujem jazyky ale marketing

mimirka32
29. máj 2025

Zverejni si zivotopis na profesii. Ja som si prvu pracu v korporate nasla tak, ze mi oni zavolali, nasli moje cv na profesii. To boli casy, ked korporaty prijimali vo velkom a stacila im anglictina B2. No mozno sa aj na teba este usmeje stastie

amelia89
29. máj 2025

Ja som sa tiez dostala cez referral, ale tiez vs ekonomickeho smeru a 2 jazyky (anj je jasna a ten druhy bol na danu poziciu tiez nevyhnutny).
Ale my mame naor teraz hiring freeze, az do konca fiškalneho roka, vseobecne leto je podla mna take slabe na hladanie prace.
Ja som sa vratila po MD, na kratsi uvazok ale moja praca je dost stresujuca, a aj som chcela dat vypoved ale ono je fakt pravda ze teraz len tak si najst pracu v inom korporate neni uplne lahke (ja zijem v prahe ale tak situacia je podobna)

erika7102
29. máj 2025
@melanta

@melanta Toto je asi posledné čo ich zaujíma, dôležitý je obsah - pracovné skúsenosti, portfolio, vzdelanie. Motivačný list to isté - skúsenosti, kvality, portfolio, vzdelanie. 🫠

kp7333
30. máj 2025

Co sa tyka jazykovych znalosti, nemusis mat zrovna vystudovane prekladatelstvo, ale vyzaduje sa plynule ovladanie jazyka, predovsetkym anglictiny, ktora je korporatnym jazykom. V anglictine chodia maily, po anglicky su skolenia, porady, plus je vysoka pravdepodobnost, ze v korporate nebudes mat sefa Slovaka. Ak nemas istotu v jazyku, skus ist po skole na 1-2 roky do zahranicia, aby si sa zdokonalila.