icon

Ako si po práci efektívne oddýchnuť?

19. nov 2023

Dobrý večer. 6 mesiacov mam novu prácu, je to veľmi psychicky namáhavé, mam zodpovednosť, musím promptne reagovať atd.. Ako si vypnúť hlavu akonáhle skončí praca? Ja ked mi "padla" nie som schopná byt produktivna, ísť niečo robiť v domácnosti.. Ako to mate vy? Robím od 8 do 16:30. Ďakujem

marca12
19. nov 2023

Tiez mam pracu,kde musim podavat vysoky vykon,cely den mi hlava srotuje a potrebujem chvilu na ukludnenie po praci. Ja dochadzam 40 minut,cize cestou z prace si vycistim hlavu. Pustam si hudbu a domov pridem uz "naporiadku". Ale ked mam extremne tazky den,potrebujem aj doma vypnut. Zavriem sa doma osamote a len lezim alebo sedim a cumim do blba. A az potom fungujem.

20erika07
19. nov 2023

Tiez mam taku prácu,len turnus 12tky, a jedine co mi pomaha su deti a ich radosti, starosti, poziadavky atd., no niekedy keď je náročná služba, potrebujem aj 24hod kym sa spamätám a odosobním ...

simsalabim
20. nov 2023

Ja tiez, po prichode domov tak hodinu sedim, pijem caj, pocuvam hudbu a relaxujem a ak mam chut, skrolujem na mobile (na knihu sa neviem sustredit). Prechdzka, bicykel a podbne - to som schopna ist az po tomto oddychu. Som proste nepouzitelna a sama seba sa pytam, ako som to zvladla, ked deti boli male... asi som proste musela. Teraz som rozmaznana 😂

barborachors
20. nov 2023

Mne pomaha den si rozdelit na štyri cykly: Vstávanie o 6:00, polhodinu cvičím jogu. Pracujem 5-6 hodín denne vrátane obeda. Po praci mam vzdy naplánované aktivity s ludmi a mimo domácnosť - trening, tanec, kino, restika apod. Večer pridem domov a este skuknem seriál. Pred spanim si este čítam. Nemam cas držať v hlave len robotu, mam aj ine záujmy. Je to len o plánovaní.