icon

Ako si udržať produktivitu a zlomiť stereotyp na home office?

15. sep 2024

Ahojte, pracujem už od korony z domu na home office, no lezie mi to na mozog už dosť...stale mam pocit ze som len doma, sama, neviem neodbehovat počas dňa od roboty potom dlhšie pracujem aby som dokončila...ale aj ked skončím normálne, snažím sa aspoň večer chodiť cvičiť, stretnúť sa s niekym ..no aj tak sa mi tie dni zlievaju.. mate nejaké tipy co vám pomohlo jednak udržať si produktivitu doma a spestriť si ten home office aby to nebol taký jednotvárny stereotyp ?

Strana
z2
slniecko5
16. sep 2024

Vrátili sa do ofisu, aspoň čiastočne a riešia svoje zdravie dookola momentálne.

slniecko5
16. sep 2024

Ale to je ich prípad, to nemusí byt tvoja situácia.

11bodka11
16. sep 2024

@raffaella ty necitas? Pisala som ze nie som blba a VIEM si na profesii odkliknut ponuky na HO. Lenze su to same blbosti. Praca na zivnost a podobne hluposti. Teraz som nasla vela ale vsetko sa musis najpev zaucit v BA.

raffaella
16. sep 2024

@11bodka11 ale prosím ťa. Nevieš hľadať, alebo nevieš ako a hlavne čo vôbec máš hľadať (viď tvoje opakujúce sa otázky na ľudí, ktorí na HO robia aj v iných témach o práci). Ak nemáš kvalifikáciu, ktorú takáto práca požaduje, tak zbytočne sa dopytuješ.
A btw. práca na živnosť nie je hlúposť, na živnosť robia aj účtovníci, prekladači a iné profesie. Hlúposť je tráviť čas na MK miesto zvyšovania vlastnej kvalifikácie (keď teda o inú prácu záujem nemáš).

qwert87
16. sep 2024

@11bodka11 ale to je úplne samozrejme, že kým budeš pracovať na HO, potrebuješ sa zaučiť. Niekde je to po skúšobnej dobe, niekde po pol roku, niekde po roku. Si nemysli, ze nastúpiš do práce a hneď po týždni máš pohodičku a robíš z domu. Co vieš ponuknúť, akú máš kvalifikáciu, školu, skúsenosti? HO ponúkajú firmy a pritom to nemusia mať hneď písané v inzeráte. Ani pri mojej práci to tak nebolo. Dozvedela som sa to až na pohovore. A Slovensko nie je len Bratislava, nemysli si. Možnosti je veľa, len treba preto niečo aj urobiť

11bodka11
16. sep 2024

@qwert87 u nas v meste ziadna firma neponuka HO. My sme cez covid mohli robit z domu a potom to hned zrusili.

11bodka11
16. sep 2024

@raffaella nechcem robit na zivnost urcite

qwert87
16. sep 2024

@11bodka11 ani u nás. A preto som si takú prácu našla 23 km od bydliska

zuzinabila
16. sep 2024

mne pomáha mať pracovné výjazdy cca raz za 2-3 mesiace. napr. teraz od začiatku septembra do konca decembra ma čaká ešte častejšie ako bežne-cca 6-7 pracovných ciest v rámci SR aj v zahraničí a pre mňa sú to také míľniky, na ktoré sa teším, lebo viem, že v rámci nich mám pestrý spoločenský život. toto mi dokonale vyvažuje 100% HO. pre mňa predstava , že by som sa raz vrátila do kancelárie nie je úplne príťažlivá, ale teda za tohto predpokladu, že to vykompenzujem takto. inak mi tiež pomáha, že mám veľmi pestrú pracovnú náplň od veľmi introvertných aktivít až po lektorovania, vedenia školení a pod.aj to veľmi pomáha. ale rozumiem, že stereotypný HO môže byť veľmi zaťažujúci.

lakebabe
16. sep 2024

Ja fungujem tak štyri roky. Nemenila by som kvôli tej časovej slobode a ze nemusím dochádzať nikde. Usetreny čas. Ale posledne týždne si to uvedomujem , že mi chýba kontakt s inymi ludmi. Ale zas cez deň sadnem do auta idem do mesta po obchodoch, na kávu... ale ja som fungovala full ho od prvého dňa, v podstate ani nemám do akého officu zbehnúť, keby som aj chcela

luccija
16. sep 2024

@lakebabe áno, hlavne zima je otupna

lakebabe
16. sep 2024

@luccija ešte to leto bolo také s notebookom na záhrade teraz to bude horšie. Ale zas keď si predstavím vstávať o 6 ráno a niekde sa trepat hodinu autom tak to by sa mi nechcelo. Radšej sem tam zmrnim prostredie

stvura
17. sep 2024

@11bodka11 kedze som hladala asi par mesiacov dozadu takuto pracu ti napisem ze sa jedna vacsinou - na 90, dokonca si dovolim tvrdit az 98% o IT pracovne pozicie alebo extra specificke pozicie ked si das do vyhladavaca pracu z domu. Aj firmy ktore pisu ze je HO, je len ciastocny, takze nie 100%tny bez ohladu kde v ramci SK budes robit. Asi rok/dva po uvolneni korona opatreni uz vacsina firmiem, aby nemusela vyrabat specificke pracovne ponuky dava 50% HO. Tym padom je i vlk syty aj koza cela. Samozrejme netvrdim ze sa neda najst, je tam ta 10-2% sanca. Aj u nas vo firme su baby co chodia do prace raz za rok, jedna sa ale o velmi specificke pozicie (vraj 🙂)

ndrag
17. sep 2024

Autorka a nemas moznost chodit do officu, ci vam uplne zmenili zmluvy a uz ste iba z domu? Skus mozno vychadzky kazde rano a vecer po praci s dobrym podcastom, najdi si sportovu aktivitu na volny cas na ktoru sa mozes tesit cely den, moznosti je vela. My napr mame ponechany HO viac menej kolko chceme, ale stale je moznost chodit do prace, kancelarie nezrusili a aj dalej budu. Ja sama HO neznasam a nikdy som z domu rada nerobila, tak chodievam kazdy tyzden aspon par krat do prace a je to super.

Strana
z2