Ako si vybrať kurz na rekvalifikáciu mimo IT?
Ahojte,
vyštudovala som na VŠ informatiku (mám gymnázium) a ako asi mnohí viete, je to teraz v IT ťažké a nechcú brať juniorov. Už dlhšie som hľadala prácu aj pri škole a vidím to biedne.
Rozmýšľam, že si urobím nejaký kurz mimo odboru, aby som mohla konečne začať zarábať, tlačí ma aj finančná situácia a neistota budúcnosti. Čo myslíte, že by sa dalo urobiť za nejakú kratšiu dobu (v zmysle nie zase celé roky alebo ďalšia vš..), ale za ja neviem do roka.. a dalo by sa s tým relatívne uplatniť? známosti nejak extra nemám.
Rozmýšľam nad účtovníctvom, len sa bojím, že to nahradí AI podobne, ako nahradila junior informatikov a že je tam hrozný pretlak. Ešte som rozmýšľala napr. nad elektrikárom (mali sme na to predmet a bavilo ma to), ale dá sa reálne uplatniť ako žena v takom odbore?
Alebo máte nejaké ďalšie nápady? Som technický a kreatívny typ, neviem si predstaviť zdravotníctvo.
Taktiež by som chcela skôr nejakú prácu ako zamestnanec s pravidelným platom, nehrniem sa veľmi do podnikania/živnosti .
@annyejnji123 mozno by bola zaujimava kombinacia,ako servisacka na elektroauta.
Informatiku mas + kurz v odbore na elektroauta.
@annyejnji123 pedagogické minimum a mozes ist učit.
Taktiež by som chcela skôr nejakú prácu ako zamestnanec s pravidelným platom, nehrniem sa veľmi do podnikania/živnosti .
@annyejnji123 keď ťa baví technická aj kreatívna časť choď do marketingu 🙂
@annyejnji123 elektrikar? Tak toto je fakt vystrel do neznama 😃 ako zena v energetickej spolocnosti musim povedat,ze kurz je velmi malo a preferovani su muzi.
@annyejnji123 Účtovníctvo je na dlhé trate, radšej zostaň pri technike, skús hľadať prácu aj v iných mestách.
@annyejnji123 Zamestnaj sa od septembra ako pedagogicky asistent. Tam Ti staci na zaciatok maturita. A stale hladaj pracu v IT, lebo ked nie teraz, neskor to bude este zlozitejsie. Dobre Ti tu radia aj pedagogicke minimum. Nikdy nevies, kedy sa bude hodit.
@annyejnji123 ako asi mnohí viete, je to teraz v IT ťažké a nechcú brať juniorov - toto je veľmi skreslené vyjadrenie. Väčšina zamestnávateľov nechce juniorov, ktorí nemajú ani prax, ani vzdelanie. Nechcú juniorov s kurzom. Ty máš IT vyštudované na VŠ, nevidím absolútne problém s prácou, korporáty hlavne v BA a teda že ich je v BA ozaj dosť, sú cesta. S IT vyštudovaným na VŠ, AJ na úrovni C1 a ideálne ďalším jazykom na úrovni B2 máš cestu otvorenú. Nie je dôvod premýšľať nad zmenou profesie.
@annyejnji123 ak hladáš aj v Žiline a máš fakt vš informatika tak možno viem poradiť, napíš mi spravu
Pozeram, ze si z Kosic. Pozri si dualne vzdelavanie v Deutsche Telekom.
@annyejnji123 podľa mna v IT beru stále i juniorov. Záleží však na tom, či sa tam chceš uplatniť, či ta to baví. Ak budeš uvažovať o zmene a investovať čas na zmenu odboru, rovnako môžeš stráviť ten čas rozšírením vedomosti a nejakou špecializáciou v IT.
Možno máš strach ako sa to bude vyvíjať v budúcnosti. Podľa mna určite profesie zaniknú, avšak stále budú vznikať ďalšie, nove, zamerané na nove problémy, nove technológie, ich aplikáciu..