icon

Ako si vybrať medzi Nayo a Sportisimo?

martinna181
22. sep 2024

Ahojte, rada by som sa spýtala žienky ale možno aj mužov niektorých, radšej ísť do Naya robiť ako predajkyňu alebo do športového obchodu Sportisimo alebo Intersportu, mám také možnosti, platovo to je približne podobné, len v elektre sa robí s ťažšími elektrospotrebičmi a plus mi bolo povedané, že treba predávať rôzne poistky, záruky predĺžené. Alebo sú tu aj nejaké, ktoré radšej výrobu na jednu dve smeny ? Ďakujem

arianna25
22. sep 2024

Nemám skúsenosť, ale z počutia viem, že na el. Treba poznať tovar a vysvetliť, to sa naučíš, a v sportovom asi poradiť niečo vhodné na nejaky šport čo tiež sa vieš do toho časom zasvätiť.
Ale, podľa mňa, v elektre menej ľudí a zdlhavejsie a kludnejdie poradenstvo, ale pred Vianocami šalenstvo, a v šport máš stále ľudí priebežne, trochu viac, ale možno kus samostatnejší. Ja osobne by som brala šport obchod. Zdá sa mi to viac do pohody. Uvidíme, možno napíše niekto so skúsenosťami , a každopádne aj tak môže každému vyhovovať niečo iné. Treba skúsiť pár hodín v jednom, druhom a uvidíš 😊

bloger
23. sep 2024

Podľa toho k čomu máš možno bližšie. Napríklad či ťa baví nejaký šport. Možno bicykle alebo niečo iné. Podľa mňa to Sportisimo vyzerá celkom fajn. Držím ti palce. Nech sa rozhodneš správne. Hlavne aby ťa to naplňalo a bola si šťastná.

martinna181
autor
23. sep 2024

@arianna25 V elektre mi povedali, že sa robí aj s ťažšou elektronikou a krátky dlhý týždeň moc není, lebo je málo predajcov a že dôležité je predaj predĺžených záruk, poistiek celkovo, skôr ten športový by bol zrejme lepší.

martinna181
autor
23. sep 2024

@bloger ďakujem pekne, to elektro sú silné tlaky a manipuluje sa s ťažšími elektrospotrebičmi, lebo sa pracuje aj v sklade skrz príjem a vystavovanie 😀

gas1201
23. sep 2024

robil som viac krát promo akcie v elektro predajnach (nay, datart) a spoznal som tam tých zamestnancov. nestalo sa že by musel predavač nakladať elektrtospotrebiče do aut a pod
každopádne v elektro ti časť mzdy mala robiť aj variabilná zložka - za (skoro hocičo) čo predáš, máš nejakú províziu. časom si zapamätáš za ktoré produkty/značky máš vyššiu provizku a je na tvojej šikovnosti teda čo a kolko predáš a od toho aj mzda. takto to bolo pár rokov dozadu, no tipujem že toto ostalo. predajca bez provizii nemá velkú motiváciu aktívne predávať.

martinna181
autor
23. sep 2024

@gas1201 Ahoj, predajňa je v malom meste, moc ľudí tam nechodí ako povedal aj vedúci predajne, takže človek navyše Max len zarobí čosi za víkendy skrz príplatky, ale skladníka tam tiež nemajú, zrejme skrz menšie mesto to robia predajcovia aj príjem aj odovzdávanie tovaru

arianna25
23. sep 2024

@martinna181 áno aj ja si myslím že skôr ten športový. Každopádne držím palce

martinna181
autor
23. sep 2024

@arianna25 ďakujem pekne🙂