icon

Ako si vybrať medzi športovým obchodom a výrobou u Kórejcov?

martinna181
15. júl 2024

Ahojte ľudia, chcela by som sa slušne a nezáväzne spýtať, čo by ste si vybrali skôr. Ísť pracovať do športového obchodu Intersport alebo do 3 zmenky ku korejcom, výroba gumových profilov ? 😁

btus
15. júl 2024

intersport

chrobak7
15. júl 2024

@martinna181 A kde je vyšší plat?

martinna181
autor
15. júl 2024

@chrobak7 u korejcov, ale hlavne skrz príplatky za nočné a pod.

chrobak7
15. júl 2024

@martinna181 Tak potom si ty musíš určiť svoje priority. TO, čo ti tu ktokoľvek napíše, je pre teba úplne bezpredmetné. Ty si musíš určiť:
- či je pre teba dôležitý vyšší plat
- či si ochotná robiť na 3 zmeny
- či si ochotná znášať vrtochy zákazníkov
- či ti je prednejšie byť v noci doma s deťmi a pod.

Nechápem, načo sa pýtaš takéto niečo na fóre. Každý má iné preferencie.

lubkovaandrejka
15. júl 2024

@martinna181 urcite sportovy obchod 🙂 3 zmenka u Korejcov...nad tym by som ani neuvazovala.

pukina
15. júl 2024

ak by som mala istotu, ze mozem nastupit do oboch, tak urcite obchod. Nocne nikdy viac. Za tych par eur navyse mi pokazene zdravie nestoji. A navyse korejci nie su zrovna najprijemnejsi zamestnavatelia.

lakebabe
15. júl 2024

@martinna181 intersport jednoznačne, žiadne nočné smeny a teror za pasom u Korejcov nikdy

rozculena
15. júl 2024

@pukina
@lakebabe
Kórejci sú úplne v pohode,horšie to je so Slovákmi....
Info mám od sestry,ktorá tam pracovala...ak chcel Kórejec nadčas,doniesol im aj čokolády a bagety,Slovák iba rozkazuje...

lakebabe
15. júl 2024

@rozculena no neviem švagor teraz odišiel po ôsmich rokoch z Kie a to mal vysoké miesto. Stačili mi jeho zážitky co nám rozprával

martinna181
autor
15. júl 2024

@rozculena Jedná sa o Dongil Rubber Belt, nie Kiu🙂

martinna181
autor
15. júl 2024

@lakebabe A prečo odišiel? Inak sa jedná o Drb, vyrábajú sa tam tesnenia do automobilov, v Kii na páse je to čistejšie, ale zase v takte

martinna181
autor
15. júl 2024

@rozculena Jedna sa o Drb, neviem teraz ktorú fabriku myslíš? No ja som počula len v Lednickych Rovniach, tam boli otrasné prípady od Korejcov, moderné otroctvo

lakebabe
15. júl 2024

@martinna181 vieš čo už tam bol dlho a vadilo mu už všetko všeobecné systém akým tam fungovali. Prísne normy, Kontrola, nadčasy, jedno s druhým išiel do menšej firmy paci sa mu tam tak uvidi.
To drb netuším ako funguje

rozculena
15. júl 2024

@martinna181 asi všade je iný prístup......

martinna181
autor
15. júl 2024

@lubkovaandrejka Áno, tiež dám zrejme to prednosť, lebo je to trojzmenka a plus rôzne výpary zo spalenej gumy, nočné a zdravie mám len jedno🙂

martinna181
autor
15. júl 2024

@rozculena Áno, nechcem zovšeobecňovať alebo byť rasistická, to vôbec, skôr kôli trojzmennej prevádzke, výparom zo spálenej gumy a rôzne svinstvo z toho a nočné sú dôvodom, prečo dám prednosť obchodu

dancingqueen321
18. júl 2024

@lakebabe pocula som, alebo som niekde citala, ze do kie beru protekcnych… je to pravda?

martinna181
autor
18. júl 2024

@dancingqueen321 Možno záleží na akú pozíciu na páse aj, sú aj lepšie aj horšie pozície

zafir01
18. júl 2024

@martinna181 nie do drbu by som nešla .pracovala som vo forme ,ktorá strihala tesnenia pre drb. Smrad z gumy , stereotypna práca , bolelo oči ,zápästie . Radšej obchod

lakebabe
18. júl 2024

@dancingqueen321 to pochybujem vkuse mali nedostatok zamestnancov a robi tam aj veľa Ukrajincov a kadekoho tak si myslím ze zoberú každého kto vládze

dancingqueen321
18. júl 2024

@martinna181 odpoved bola asi niekomu inemu na komentar. Samozrejme, ked bol spominany manazer, nepytala som sa na pozicie do vyroby, ktore nikto nechce… ale na pozicie back office

dancingqueen321
18. júl 2024

@lakebabe akoze do officu?

martinna181
autor
18. júl 2024

@dancingqueen321 chápem, spomínam si

martinna181
autor
18. júl 2024

@zafir01 Aj muži čo tam robia mi spomínali, že smrad a výpary, že to není bohvie čo

lakebabe
18. júl 2024

@dancingqueen321 jaj to nie ja ze sa pýtaš na výrobu. Vieš co v office mi robilo dosť ľudí z okolia na rôznych oddeleniach, keď som žila v Za, ale všetci sa tam dostali normálne na pohovor. Ale nikto tam už nerobí. Všetci časom zmenili zamestnávateľa

martinna181
autor
18. júl 2024

@lakebabe Slováci už im tam nechcú robiť vo výrobe ? Také zle to je ?

lakebabe
19. júl 2024

@martinna181 predpokladám ze Srbi a Ukrajinci sú lacnejší