Ako skĺbiť podnikanie a štúdium?
Ahojte, chcela by som sa poradiť alebo skôr počuť názor aj nezainteresovaných. Po ukončení strednej školy som nastúpila na lekársku fakulty upjs odbor všeobecne lekárstvo. Štúdium som po prvom ročníku ukončila, zdravotné problemy rodičov, nedostatok financií a zle svedomie že mamina sama zarába a ešte sa aj stará o otca ktorý je ležiaci pacient toto všetko má donutilo štúdium zanechať. Ubehol nejaký čas a doma sa to ako tak zastabilizovalo, podala som si prihlášku na štúdium a o necelý mesiac mam prijímačky. Medicina je srdcovka a plán A v mojom živote ALE naskytla sa mi príležitosť podnikať resp urobiť si sro a otvoriť obchodik s detským oblečením a hračkami v KE. Obchodik by slúžil iba ako finančná náplasť počas štúdia resp aby som mala z čoho žiť. S podnikaním skúsenosti mám, rodičia podnikali. Žienky, moja otázka znie či je možné byt konateľom a spoločníkom sro v jednej osobe a zaroven študovať vš,nevie to narobiť šarapu,nejake problémy s platením odvodov prípadne nejak mi ublížiť popri štúdiu? Samozrjme budem volať aj na studijne a hľadala som nieco aj na nete ale nič smerodajne som nenašla.
Za odpovede vopred ďakujem 🤞
Ak budeš konateľom a spoločníkom v sro a súčasne študent dennej formy štúdia, nič sa ti nemení. Veľkou výhodou bude, že nemusíš za seba platiť odvody - bude ich platiť štát.
Držím palce, tiež som podnikala od bakalárskeho ročníka. Bolo to veľmi náročné ale dalo mi to veľa.
@olga_hurajova Veľmi pekne ďakujem za povzbudivé slova a usmernenie

Ak budeš konateľom a spoločníkom v sro a súčasne študent dennej formy štúdia, nič sa ti nemení. Veľkou výhodou bude, že nemusíš za seba platiť odvody - bude ich platiť štát.
Držím palce, tiež som podnikala od bakalárskeho ročníka. Bolo to veľmi náročné ale dalo mi to veľa.