icon

Ako správne komunikovať pri obsluhe hostí?

kapanek1
25. apr 2025

Ahojte,

nie som vyucena casnicka. Robim v kuchyni kde niekedy aj vynasam jedla pre istu skupinu ludi. Vynesiem teriny s dvoma polievkami. Poviem " nech sa paci" tu je taka a tu taka polievka. Ked idem s druhym poviem "nech sa paci" a podam jedlo. Stravnik povie " dakujem".
Ale neviem co mam povedat v pripade ked idem zobrat spinave taniere ked dojedia polievku a stravnik povie " dakujem" ked beriem taniere. Co mu mam povedat?

Strana
z2
markusrasford
27. apr 2025
@ninanikalova

@markusrasford Niesom vyučená ale pracujem s vyučenými čašníkmi. A nikto z nich to nikdy nepovedal 😂. Podľa mňa niečo také zostalo v minulej dobe. Áno keď prinesiem tak v tom prípade samozrejme na zdravie/ nech padne na úžitok/ nech vám chutí. Ale keď odnášam? Preboha prečo 😂

@ninanikalova keď prinesiem na stôl tak poviem paci sa. No z minulej doby ostalo veľa veci co sú pri stolovani do dnes veľmi dobre zaužívané. Moderná doba priniesla dosť "nevedomostí" a veru keď vojdem do reštaurácií vo veľa prípadoch ešte ani rovnošatu nemajú rovnakú. Tak by som to ja osobne na minulu dobu nezhadzoval.

nynia
27. apr 2025
@markusrasford

@nynia hovorí sa Na zdravie a nie prosím

@markusrasford na zdravie od casnicky?🤣 na zdravie sa hovori tomu kto uvari (t.j. kucharke) napr. na rodinnom obede ale nie od casnicky 🤦🏼‍♀️

Strana
z2