icon

Ako správne podať výpoveď v práci?

5. máj 2025

Potrebujem poradiť,ako spravne podať vypoved v praci.Pre dlhodobé problémy na pracovisku som sa rozhodol ukončiť pracovný pomer.
Pre niekoho banalita,ja s tým nemám žiadnu skusenost.
Do práce sa viac nemienim vrátiť.
Ďakujem za rady.

viestta
5. máj 2025

Okamzitu vypoved mozes dat iba zo zakonnych dovodov vymenovanch v Zakonniku prace. Dalsia moznost je dohoda o ukonceni pracovneho pomeru. Mozes dat navrh, zamestnavatel moze, nemusi suhlasit. Posledna moznost je vypoved so vsetkym co k tomu patri, teda aj s vypovednou dobou, pocas ktorej musis chodit do prace a ktora ti zacne plynut prvym dnom mesiaca nasledujuceho po doruceni vypovede, takze aj ju das v maju, zacne plynut od 1.6. a ci bude mesiac, dva zavisi od toho ako dlho si tam zamestnana.

sara07
5. máj 2025

si v skušobnej dobe ?
ak nie si vypoved môžeš dat okamžitu len ak ti nevyplatí mzdu, musiš sa so zamestnavatelom dohodnut, však si nájd zákonik práce máš to tam v kocke

autor
5. máj 2025
@viestta

Okamzitu vypoved mozes dat iba zo zakonnych dovodov vymenovanch v Zakonniku prace. Dalsia moznost je dohoda o ukonceni pracovneho pomeru. Mozes dat navrh, zamestnavatel moze, nemusi suhlasit. Posledna moznost je vypoved so vsetkym co k tomu patri, teda aj s vypovednou dobou, pocas ktorej musis chodit do prace a ktora ti zacne plynut prvym dnom mesiaca nasledujuceho po doruceni vypovede, takze aj ju das v maju, zacne plynut od 1.6. a ci bude mesiac, dva zavisi od toho ako dlho si tam zamestnana.

@viestta Novú zmluvu som podpísal koncom minulého roka.Pracujem tam 5 rokov,no koncom minulého roka firma prešla pod s.r.o ci ako.Dostal som výpoveď a zároveň novú zmluvu s trojmesacnou skúšobnú dobou na dobu neurčitú.
Po dlhodobých problémoch na pracovisku a po nedohode s nadriadeným,do práce viac nepôjdem.Ako najlepšie napísať vypoved a neísť do prace aj napriek výpovednej lehote/neviem kolko/ Je lepšie ísť na druhý deň na PN q zároveň riešiť vypoved,alebo?Budem vďačný za každú radu.

lilinka76
5. máj 2025
@viestta

Všetko Ti napísala @viestta .
Nenastúpiť do zamestnania pre Teba bude znamenať absenciu, čo neskôr vyústi pravdepodobne do rozviazanie PP, ale budeš mať v dokumentoch napísané, čo bolo dôvodom a môže Ti to zhoršiť hľadanie novej práce.Neviem, prečo všetci zdraví sa chcú nechať vypísať na PN, ak nemáš diagnózu, nie je dôvod...

viestta
5. máj 2025

Ja sa ta spytam ine: Kolko mas rokov? Pretoze dospely clovek by mal vediet niektore veci prekusnut a nespravat sa detinsky. Nezhody su vsade, ale nie su dovodom na to aby si ich dospeli ludia nevedeli vyriesit.

eleanor2510
5. máj 2025

Ja sa spytam inak: predstav si, ze mas pracu, v ktorej je v podstate vsetko ok, si spokojny, nie su problemy. Jedneho dna pride zamestnavatel a povie, ze zajtra uz nemusis chodit, nasiel si niekoho ineho, sikovnejsieho, lepsieho, to je jedno. To by sa to asi nepacilo, vsak? Tak ako ma zamestnavatel nejake povinnosti, tak ich mas aj ty. Robis tam 5 rokov, za ten cas sa asi dalo zistit, ze tam nie je vsetko ok pre teba. Plus si mal obrovsku vyhodu novej skusobnej doby, tu si prepasol. Takze ako ti uz napisali, je nacase zacat sa spravat ako dospely.