icon

Ako správne účtovať nákup a montáž okien?

11. dec 2024

Firma začala stavať budovu(sklad), príchodom nového vedenia sa zmenili priority a stavba sa nedokončila a neskolaudovala. Budova však stojí na dobrom mieste a do pár mesiacov by chceli predsa len dokončiť a skolaudovať. Otázka je ako účtovať nákup a montáž okien a dverí, ak ich chce dať firma namontovať namiesto tých pôvodných(drevo sa mení na hliník), s tým rozdielom že staré boli otvaratelné a nové fixné, pôvodne okná sa nedajú otvoriť či zavrieť, za tú dobu sa znehodnotili.
S kolegyňou sa názorovo nezdhodneme.

matahari62
11. dec 2024

A to doteraz mate uctovane ako?

autor
11. dec 2024

@matahari62 doteraz bolo všetko na 042

matahari62
12. dec 2024

Aj som si myslela...nakolko to nemate este skolaudovane a zaradene do prevadzky, uctovala by som vsetko nadalej na 042

autor
12. dec 2024

@matahari62 ok, ďakujem za tvoj názor.
Aj keď už raz jedny okná boli kupované a len časom sa znehodnotili? Kolegyňa odchádza do dôchodku ja to preberám.

matahari62
12. dec 2024

Je to noj nazor a nie som dan poradca ani auditor. Ale i napriek tomu. Ked je evidentne ze to stalo xy rokov...Ale stare by som vyradila a ponizila 042

autor
12. dec 2024

@matahari62 ďakujeme, to dáva logiku. Čo dať oproti 042? Lebo ani kolegyňa tu nepracovala v tej dobe, netuším kde hľadať dokumenty spred 15-20 rokov

matahari62
12. dec 2024

Tak to je pekne stara vec....321, 211 - co mozno bolo pouzite pri uctovani pred tymi rokmi iste nie......To je uz skor asi na poradcu...ja by som sa rozhodovala medzi 1) manka a skody s naslednym pripocitanim k ZD alebo 2) nerozdeleny zisk ☹
Pri auditoch ktore som mala ak nieco v majetku nesedelo na Hlavnu Knihu , riesili sme to prave oproti uctu nerozdeleny zisk.....A v8ac by som sa priklonila k 2
Ale je to vec pohladu a skoda ze nik iny sa tu nevyjadril