Ako správne uvádzať zamestnania v životopise?
Ahojte, mám 40 rokov, mala som už viac zamestnaní... Uvádzate v životopise všetky? Či len tie čo súvisia s profesiou o ktorú sa uchádzate? A uvádzate aj roky od - do? Lebo keď uvediem roky, tak tam vidno medzeru, napr materská alebo keď by som niektoré zamestnanie neuviedla ..
Nie nemusíš uvádzať všetky.
Uved tie ktoré súvisia s pozíciou na ktorú sa uchádzas. Ak sa uchytas o pozíciu napr programátor, nikoho nezaujíma že si napr 2 roky učila anglinu na základnej škole
Ak máš za sebou napr 10 zamestnaní, tak mne sa nechce citat 3 strany, chcem tam mat jasne info že aké máš skúsenosti s pracovnou pozíciou o ktorú sa zchdzas
Uviedla by som tie relevantne alebo poslednych x a ostatne len do sumarnej "tabulky na zaver", kde by som spomenula len nazov firmy, poziciu a od/do
Záleží koľko ich bolo....ak veľa, uved len tie, kde si pracovala dlhšie ako rok....a do všeobecného zhrnutie o sebe môžeš kľudne napísať, že máš skúsenosti aj s tým, aj s tým ....
Roky uved, aby bolo jasne že ak si mala nejakú dobrú pozíciu koľko si na nej zotrvala
Uvadzas len to co je potrebne RD a MD pokial pocas nich bol PP su tam uplne zbytocne, ked si pocas nich bola nezamestnana tak tam ich uviest mozes ako znak, ze si len nesedela doma s vylozenymi nohami tie cele roky. Dalsi priklad ked pocas VS napr si studovala pravo a pocas nej si robila v Lidli na pokladni tak to bude pre buduceho zamestnavatela ak sa budes uchadzat ako koncipientka uplne zbytocna informacia, naopak ak pocas toho by si pracovala v odbore to uz bude o inom. Zamestnavatel zo zivotopisu musi sa dozvediet zakladne informacie dolezite pre neho ako najvyssie dosiahnute vzdelanie ak sa vyzaduje prip. Aktualne studium, pracovne skusenosti v odbore, vlastnosti ktore vies ponuknut nie napr. kedy a kde si chodila na ZS (ano, aj takych poznam co to uvadzaju), kedy si sa pocas PP starala o deti, ked nebude zamestnanie sa tykat deti zbytocne tam das napr popri flexibilite, timovosti, kladny vztah k detom a podobne blbosti.
Ja neuvadzam prace, v ktorych som bola kratsie ako rok. Neviem ci je zo strany zamestnavatela si to nejako overit. No nevidim zmysel uvadzat zamestnanie spred 9 rokov, ktore nema suvis s poziciou, o ktoru sa uchadzam, a stravila som tam 6 mesiacov.
@hankab no dobre, ale potom keď uvediem len dlhšie a dáš aj roky od do, tak máš tam medzeru, nie? Keď som v jednom skončila v ,9/2020, potom som bola 6 mesiacov v druhom a do tretieho som nastúpila napr 4/2021 tak to nevyzerá blbo, že čo za to obdobie?
A napr ja mám posledné dve zamestnania jedno 6,5 roka, druhé tri roky. Nesuvisia uplne s novou pozíciou, predtým som pol roka robila ešte inde a ešte predtým, čiže vo štvrtej práci, som robila na pozícii, ktorá by s týmto najviac súvisela... Preto keď tie dve vynechám tak je tam diera a fakt zase zbytočne písať všetko čo a kde som robila, je toho dosť... Bola dom mladá, bezdetná, keď sa mi niekde nepáčilo tsk som odišla, mohla dom si to dovoliť 🤣
@alica110 tak posledných 6,5 roka dom u jedného... Ok,nejako to napíšem a potom presne to vysvetlím osobné
Ja by som tu "dieru" napisala ako v zmysle od-do pracovne susenosti mimo profesijny odbor (nazov pozicie si robila napr SZCO, letuska, kucharka, obchodna zastupkyna...). A tie ktore suvisia s poziciou tam napisat konkretnejsie zamestnavatela, poziciu, od do...
Tie, ktore suvisia s poziciou detailnejsie rozpis - to si robila a tie, ktore nesuvisia, napis len od do firma a nazov pozicie, popripade ak mas kratke, tak vymenuj rozne zamestnania a daj od do... pretoze zivotopis je prva vec o tebe, ty potrebujes dostat pozvanku na pohovor. Ak budes mat diery, tak pojdes rovno na bok...
Ja som si to tam proste poposuvala. Zamestnanie predtym som natiahla o 3 mesiace a to dalsie uviedla zas o 3 mesiace skor. Alebo som proste dala iba roky. Napr 2015-2017, dalsie 2017-2020. A nikto neriesi, ci som niekde medzitym bola 6 mesiacov este niekde inde.
@denisa_deniska, materská sa v pracovnom životopise neuvádza, uvádza sa tak v motivačných blaboloch pre zamietnuté uchádzacky.
Čo sa zamestnaní týka, momentálne sa za trendové považuje uvádzať len zamestnania posledných cca 10 až 15 rokov, ale v princípe platí, že cim ďalej do minulosti zamestnanie lezi, tym menej priestoru mu v CV venujem, snad s výnimkou toho, že som v ňom nadobudla pre prípadného nového zamestnavatela specialne zručnosti, certifikáty alebo formu vzdelania.

Áno, dokonca sa v životopisoch uvádza aj materská od-do. Ako zamestvávateľa by ma zaujalo, z akeho dôvodu si tam neuviedila všetko. Na druhej strane, ak si ich mala zamestnaní 20, tak taktiež to nebude vyzerať dobre, dlho si nikde nevydržala.