Ako správne vypočítať mzdu za odpracované hodiny?
„Vedeli by ste mi, prosím, pomôcť pochopiť, prečo som dostala toľko? Mala som odpracovaných 196 hodín, to tiež nesedí, boli tam 3 soboty, to je 12 hodín. Koľko som mala vlastne dostať? A bola tam aj jedna sviatočná sobota – tá sa neráta?

Ak robis na 8 hodin denne a mas pracovne dni pondelok-piatok, tak to vyzera, ze ti to bud zabudli, alebo zamerne vynechali.
Ale ako bolo povedane - nevieme, ako mas postavenu prac zmluvu.
Ak robis na 8 hodin denne a mas pracovne dni pondelok-piatok, tak to vyzera, ze ti to bud zabudli, alebo zamerne vynechali.
Ale ako bolo povedane - nevieme, ako mas postavenu prac zmluvu.
@moonlight1210 brutto 932. Som predavačka. Pracujem pondelok-piatok osmičky a v sobotu 4 hodín.
ale osmičky znamenajú čo, že si 8 hodín v práci alebo si v práci dlhšie a počíta sa ti čistých 8 hodín?
ale osmičky znamenajú čo, že si 8 hodín v práci alebo si v práci dlhšie a počíta sa ti čistých 8 hodín?
@biba_18 som v práci
príplatky nedostanem za sobotu, a aj sviatok vynechali.
Pracovala si pocas sviatku?
teda denne sa ti počíta iba 7,5 hodiny ako odpracované… teda za po-piatok máš odpracovaných 172,5 hodiny, zvyšok sú 3 soboty… ale príplatky minimálne za ten sviatok zohľadnené nevidím… spýtala by som sa v práci…
Ak mas pracovat v sobotu len 4hod,zbytok by mal ist do nadcasu a teda priplatky.Pocitaj si aj kolko hodin,kolko sobot vsetko si zapisuj.Takyto velmi radi odrbavaju.My mame za sobotu priplatok 2.50 kazdy to ma inac.Ale tolko hod.odrobit,tak si to zapisuj vsetko.
teda denne sa ti počíta iba 7,5 hodiny ako odpracované… teda za po-piatok máš odpracovaných 172,5 hodiny, zvyšok sú 3 soboty… ale príplatky minimálne za ten sviatok zohľadnené nevidím… spýtala by som sa v práci…
@biba_18 nie, pracujem 8,5 , lebo na obed mam predstavku
Pracovala si pocas sviatku?
@o__o nie, ale tak viem, že sa za sviatky platí aj keď nerobíme, nie?
@o__o nie, ale tak viem, že sa za sviatky platí aj keď nerobíme, nie?
@angelika890725 nie za sviatok ktorý nepracuješ príplatok nemáš. Však si v práci nebola 🤷🏼♀️
@angelika890725 nie za sviatok ktorý nepracuješ príplatok nemáš. Však si v práci nebola 🤷🏼♀️
@denkabemommy Na predchádzajúcom pracovisku to preplácali, preto som sa len spýtala.
@angelika890725 chýbajú tam hodiny za sobotu, ak si pracovala ako píšeš 4x3=12 h, t.j. mzda/12h+ príplatok za nadcas + príplatok za sobotu.
Ak pracujete pond-piat, máš mesačnú mzdu a kvôli sviatku nebudes pracovať, (napr. v piatok bude sviatok, ale bude zatvorené), tak dostanes celú mesačnú mzdu.
Teraz si však v sobotu nemala podľa zmluvy pracovať, preto ti ani neušla mzda pre sviatok.
Náhodou nerobíš niekedy cez týždeň o 4 hodiny menej namiesto tej soboty?
@angelika890725 chýbajú tam hodiny za sobotu, ak si pracovala ako píšeš 4x3=12 h, t.j. mzda/12h+ príplatok za nadcas + príplatok za sobotu.
Ak pracujete pond-piat, máš mesačnú mzdu a kvôli sviatku nebudes pracovať, (napr. v piatok bude sviatok, ale bude zatvorené), tak dostanes celú mesačnú mzdu.
Teraz si však v sobotu nemala podľa zmluvy pracovať, preto ti ani neušla mzda pre sviatok.
Náhodou nerobíš niekedy cez týždeň o 4 hodiny menej namiesto tej soboty?
@tiika Aj ja som to tak rátala, že chýba 12 hodín. Ale problém je v tom, že ani neviem, aká je moja čistá hodinová mzda, aby som si to vedela vypočítať. Robila som 3 soboty 4 hodín, mám ofotenú dochádzku takže viem presne
@tiika Aj ja som to tak rátala, že chýba 12 hodín. Ale problém je v tom, že ani neviem, aká je moja čistá hodinová mzda, aby som si to vedela vypočítať. Robila som 3 soboty 4 hodín, mám ofotenú dochádzku takže viem presne
@angelika890725
Nevadi, že nevies čistú mzdu, ta sa mení a ty tam máš len mesačnú hrubú mzdu (hrubý prijem), nič navyše.
Nesedia ti odpracované hodiny a to staci. Pýtaj si vysvetlenie od účtovnícky.
Ešte je možné, že ti dajú čerpať nahradne voľno za nadcas v sobotu? V tom prípade sa na tom ale musí zamestnávateľ so zamestnancom dohodnúť (máš možno niečo v PZ), nie jednostranne rozhodnut a príplatok za sobotu tam musí byt tak či tak.
@angelika890725 máš zaplatených 23 dní po 8 hodin, stravné tiež za 23 dní. Priplatky za sobotu tam nevidím, mate tam vôbec takú kolónku? Sviatok cez víkend sa počíta ako klasické voľno, cez týždeň, ak si doma, máš ho platené akoby si bola klasický v práci, ak si bola v práci cez sviatok máš 100% príplatok. Záleží, ako máš postavenú zmluvu, čo tam máte napísané o tých sobotách.

za prácu v sobotu sú príplatky (1,82-2,02/ hodinu, za prácu vo sviatok sú príplatky okolo 4€/hod.). ale my nevieme akú máš pracovnú dobu alebo akú máte alebo či vôbec máte kolektívnu zmluvu… toto všetko má vplyv na výpočet - a toto mi ti tu nepovieme či to máš správne…