icon

Ako ste dopadli na prvých pohovoroch po materskej?

nnanii
12. sep 2016

Ahoj mamičky, ako ste dopadli na prvých pohovoroch po materskej? Ja som zatiaľ napisala asi milión žiadosti... a ozvali sa mi z jednej firmy ( taká vysnena praca) formou e-mailu. Uz si píšeme asi tri dni a ja stále neviem či ma vôbec pozvú 😉 na pohovor. Nemali skoro žiadne konkrétne požiadavky, tak som tam volala a informovala som sa či je tá ponuka platná a koho hľadajú. Či potrebujem vodicak, a iné zručnosti. A teraz im začalo vadiť, že budem musieť cestovať do práce, že mám dieťa,....
Prosím podeľte sa o skúsenosti.... Ďakujem 🙂

Strana
z16
vevesh
18. sep 2018

@angelinja tak ale podla tvojho prispevku su tie 3 roky luxus- pretoze nestaci pozerat, ci to stat umoznuje, ale ci si to klasicka stredna vrstva moze dovolit, tak dlho byt doma bez 1 platu...

angelinja
18. sep 2018

@vevesh nie ja som to myslela tak ze mamicky vacsinou utocia na druha mamicky ale v tom zmysle ze luxus ze inde to neni v okolitých statoch..pritom to je dokonca v Nemecku...a stredna vrstva klasicka by si to mala dovolit....len neivem ci uz pojem stredna vrstva aj existuje...na druhej strane ja sa stale cudujem ked idem do obchodov, neivem mozno t je ozaj len tu na zapade..neviem nezijem na vychode..neviem si to vysvetlit pridem do môjho rodneho mesta/teraz byvam vBA/ ale pochadzam zo Zap- Slovenska tam su take auta , ze neviem odkial nato ludia beru..neviem to je ozaj niekto ochotny si zobrat pozicku len na to aby mal "jeep"??alebo da svoje usetretne peniaze vsetky len na auto?alebo neviem no neviem naozaj neviem niekedy pochybujem ze Slovakom je tak zle ako sa robia..

angelinja
18. sep 2018

ale zase co viem je to ze vo vrstve od 40 rokov a vyssie maju _Slovaci tendenciu vyzerat co najlepsie pred okolim... uz som naozaj vela ludi pocula z iných krajin ze aj oni sa cuduju co tu vidia za auta...Pritom take SUV ci ako sa to teraz nazyva stoji myslim okolo 14 tisíc a vyssie..ja si myslim ze priemerny clovek ktory ma dve deti plus nema pomoc rodiny moze mat dokonca aj do 2tis eur chce ist na dovolenku leto, zima, ma hypo, plati nejaku poistku ucty a ostatne veci..tak len tak mimo vsetkeho si nasporit 14 tis neni len taka malina/pokial robi noamlneho zamestnanca a nie na zivnost/plus samozrejme ked neni blbi a neda vstekych tych 14 tis na auto..tak neviem neviem nechapem prfoste mne to teda vychadza ze bud tu ludia ziju na dlh lebo nie kazdy je IT a riadiatel pobocky alebo no neviem...

vevesh
18. sep 2018

@angelinja ja zijem v nemecku, a zostat 3 roky doma je luxus, kedze po roku prijem ziadny a naklady astronomicke. Doma ostavaju akurat ti, co su socialne slabi(cize nezamestani a nezamestnatelni) alebo ekonomicky dobre na tom, ze vyziju z jedneho platu (pozn. Minimalny plat brutto je 1500e, priemer okolo 2000 a z toho neto dostanes polku a najom za 3izbovy byt od 600e do 2500e zalezi ci si na dedine alebo v meste a v ktorej spolkovej krajine).
A co sa tyka sk- tak ja v okoli som videla, ze tie auta sice su, ale drviva vacsina na leasing alebo firmu pisana, takze by som to zhodnotila, ze firmam sa dari.... 🤷‍♀️🤷‍♀️

kasokri
1. sep 2019

@andrea1010 Ale ked mama nie je doma, kto to dieta vychováva? Neviem si predstavit nevidiet prvy kročik, ked prvy krat povie mama atd,

Strana
z16