Ako ste si našli prácu?
Dievčatá, ako ste si našli prácu? Ja už tri mesiace posielam životopisy, poštou, mailom, málokedy dostanem nejakú odpoveď. Naposledy som poslala žiadosť na miesto v štátnej správe. Mám VŠ 2.stupna, 10r. prax v kancelárii vo verejnej správe a vraj nespĺňam kritériá. Ok, beriem. Ale ráno som stretla kamošku, ktorá na dané miesto nastupuje. Má hotelovú školu..strednú. Ale bez hanby sa priznala, že nebyť svokry, je stále doma. Ja už strácam nejakú nádej, už som rozšírila oblasť o 20 km, ale stále nič. Buď miesto nemajú, alebo rovno povedia, že už je obsadené, ale musia urobiť výberové konanie :(
@zuzubb007 no a pozerám, že si z BB, tak som chvíľku žila a aj pracovala hneď po škole bez praxe a sama v novom meste🙂 tiež mi volali, že má berú, keď som nastupovala na MHD cestou z pohovoru. Teraz som ale v regióne, kde je dosť vysoká nezamestnanosť, z mesta, kde nemáme až toľko možností. Takže ja by som nezovseobecnovala - "vôbec nie je ťažké nájsť si prácu"....u vás nie, za hranicami okresu to už môže byť problém ;) každopádne vďaka!
Na prvu dlhodobú pozíciu som sa prepracovala a pozíciu ktoru robím teraz mi ponúkli na základe životopisu na Profesii. Priznam sa, že sama by som na túto pozíciu nereagovala, myslela by som, že na to nemám. Ja mám ale neobvyklé jazykove kombinácie, aj to bol dôvod prečo si ma našli
No ja som z BB a veru je to ťažké.. len pozerám čo dotyčná napísala a zasnem 🙈
@szdan tak tak
@hylary ja z Bratislavy a je to tazke aj tu, aj ked ponuk je neurekom, neznamena hned ze sa vsetci o nas pobiju. neurekom je tu aj vela ludi ktori pracu hladuju takze si myslim ze ponuka je mensia ako dopyt.
@stvura ahoj , saj mna by zaujimali tie pozicie. Ak ta mozem poprosit napisat mi nazov spolocnosti, pripdne rovno pozicie. dakujem
Ja sa už pol roka márne snažím nájsť prácu ... Bola som až na jednom pohovore ...
Ale Zuzu má v pár veciach pravdu. Nebolo nič horsie ako keď nám na pohovor vhodný aj pre absolventa prišla kocka, ktorá sa tvárila ako keby mala 20 ročnú prax. A pritom sa nevedela ani vhodne obliecť. V CV mala angličtinu úroveň B2 a namiesto cinema nam povedala kinoouu.
@limoncino urcite ano, prvy dojem je dolezity. ale ak prvy dojem je dobry u 10 ludi a je volna len jedna pozicia, je to potom o stasti a sympatiach. 👍
@bublinka1426 alebo o vhodnosti adepta na pozíciu
@hylary áno. Ale to ta šťastena zafungovala, že až. Žiadna profesia, kamoška prezdielavala na fb ich status, že zajtra posledný deň na podanie žiadosti. Sídlili vo vedľajšej ulici, tak som v rámci večernej prechádzky hodila obálku do ich schránky a usmialo sa na mňa šťastie 😊
Ja mám 4 deti a rodičovské dovolenky nemám vykryte pod zamestnávateľom , takže mi zo životopisu "svieti", že tých detí asi bude viac, aj to bol určite dôvod 😔
@szdan ved pisem ze clovek musi mat aj stastie. :( mna nejak obchadza.
@bublinka1426 to príde, neboj. Treba skúšať. Nie vždy to ide hneď, ale ak budeš v hľadaní aktívna, motyka skôr či neskôr vystrelí. 😊
@bublinka1426 v tomto som mala šťastie, bo muž vykryl, keď sme nevyskakovali, dali sme to z jeho výplaty. Takže chápem, že ty si z toho oveľa nervoznejsia
Ja uz mesiac hladam pracu v rámci Kosic, cvcka posielam kade tade a nic...ticho...ani len neodpisu...a to som donedavna tvrdila ze v ke je roboty do bludu 😁 to rodicovske okno v zivotopise asi nerobi dobrotu, pretoze ked som ho tam nemala teda ked som bola bezdetna robotu som mala do tyzdna.
@szdan ale musis byt dost odosobnenea nie? podla mna to je narocna praca. aj ja tusim po zmene
@bublinka1426 náročná hej. Ale aj zmysluplná. A to pre mňa práca v štátnej správe nebola.

@zuzubb007 ,,milujem" takéto komentáre. A dokonca Bystrica.. veľmi ma zaujíma kde ťa prijali ak to nie je tajomstvo