Ako to funguje s opatrovateľkou?

martyzpp
28. dec 2022

Pekný deň prajem. Nakoľko nemáme s manželom inú možnosť, premýšľam nad opatrovateľkou našich dvoch detí. Moja predstava je tak 1x týždenne na pár hodín, aby sme mohli byť s mužom aj ako manželia a nielen ako rodičia. Ako to ale funguje? Nájdem si na nete opatrovateľku a najskôr sa stretneme niekde vonku aby som videla ako na ňu chlapci reagujú? Po koľkých takýchto spoločných stretnutiach ich nechám samých? Priznám sa, mám veľký strach nechať moje deti s niekým cudzím ale čas pre seba s mužom naozaj potrebujeme. Máte skúsenosť? Ďakujem

aurorastone2
28. dec 2022

Mohol by sa niekto ozvať 😁 tiež ma to zaujíma

x_mery_x
28. dec 2022

Ja som nemala stretnutie, hned mi doniesla dieta, ani sme sa nepoznali, ale boli sme z rovnakej ulice :D

aurorastone2
28. dec 2022

@x_mery_x nebol to sok pre dieťa? Aké bolo stare? A všetko v pohode? 😳

siska53
28. dec 2022

@martyzpp Ja, ked som chodila strazit deti, do francuzskych rodin, som prosto prisla, oni mi vysvetlili, co a ako a spokojne odisli prec. Lenze.. tie deti boli od babatka zvyknute, ze tam niekto takto na babysitty chodi.

My, ked sme jedno obdobie a mali jednu studacku cez agenturu, tak sme to spravili tak, ze prve stretko prebehlo doma, ale za mojej pritomnosti. Az neskor to dalsie, uz bola s nimi sama.

bagerka
28. dec 2022

Ja som našla 2 pani tu, mali sme pohovor tam sme sa zoznamili, dohodli ceny, podmienky a na ďalší raz už uložila do postele, vsetko v pohode.boli sme preč asi 4 hodiny. Malý je ale zvyknutý asi od roka opatrovala sestra mojej naj kamošky. Teraz ma 4 a pol roka

zuzikak
28. dec 2022

ak deti nie su zvyknute na opatrovatelku, vonku na nu nebudu reagovat nijako. Bude to pre nich cudzia teta s ktorou sa rozpravas. Na prve stretnutie ju zavolaj k vam. Tam su deti doma, povedzte si svoje ocakavania a dohodnete sa na podrobnostiach. Potom prvy krat kludne s nou zostan s tym, ze chces aby bola pri detoch - venovala sa im a ty si rob svoje - uvaris alebo cokolvek. Vtedy uvidis na vlastne oci ako reaguje ona na deti, ci ich dokaze zaujat, ci na nu reaguju deti dobre (ano aj toto prve stretko, ked bude u vas napr. 2 hodky a ty budes si robit svoje jej treba zaplatit ale da ti to vacsiu istotu, ci ste si vybrali spravne.) Mozno bude mila a vsetko ale nemusi si s detmi sadnut (proste povahy).

x_mery_x
28. dec 2022

@aurorastone2 chvilu plakal potom v pohode, mal rok a pol

luccija
28. dec 2022

@martyzpp nie, stretnutie sa robí doma.Deti jej budú chcieť ukázať hračky, izbičku skôr sa prelomia ľady.Ale ty im do toho nevstupuj nechaj ich samých len zdiaľky pozeraj....iba chvíľku posed pri nich a potom sa vzdial.Zalezi akej povahy máš deti hanblivé, kamarátske....ten strach budeš musieť prekonať buď, alebo...ja som opatrovala bábätko od 6 m a vyše 3 rokov.Bola ako moje druhé dieťa🙂jeden deň ma mamina videla bola bez bábätka, druhy deň som bola u nich za jej prítomnosti a ďalší som dostala kľúče, kočík a o 15 hod som ju mala vrátiť.Pre mňa to bolo niečo nepochopiteľné, že mi ani raz cez deň nenapísala či je všetko v poriadku.Nebola materinský typ, ale tvrdá karieristka a nemala partnera.Mne nikto nedýchala na krk a ona mala postarané o dieťa .
Ak sa bojíš reakcií chlapcov či chces ju lepšie spoznať je to tvoja vec či sa s ňou stretneš 3x či pôjdeš s ňou aj na ihrisko kde chodíte a pod....na začiatok je určite lepšie nech je s nimi len doma či na dvore, keď máte dom kvôli veku chalanov to ich treba asi oboch naháňať🙂držím palce nech nájdeš svoju pravú ruku

martyzpp
autor
29. dec 2022

@siska53
@bagerka
@zuzikak
@luccija ďakujem kočky, odpovede mi pomohli. Vlastne sa mi aj potvrdilo to čo som si myslela. Najskôr sa asi s nejakou pani stretnem sama vonku a potom ju zavolám k nám, aby som videla ako sa chlapci držia. Myslím, že starší syn (3,5r) by to dal v pohode ale mladší (15mes) bude ťažší oriešok. Neuveriteľne na mňa naviazaný, ak s manželom vydrží len chvíľu ☹️. Ale tak je to tým, že sme ďaleko od rodiny a sme len spolu.