icon

Ako učiť predškolákov?

mama4444
16. sep 2025

dobry vecer , prosim vas NEJAK rady ako ucit predskolakov alebo co robit akomcvicit a podobne , JaK , ZP , MAT. doteraz som bola roky v triede pre malicke dericky ( jaslo skolka ) no idem so statnej skoly a dali mi hned predskolskov a teosku sa toho bojim aby som ich nieco aj naucila chcem

anonym_b190ef
16. sep 2025

@mama4444 s tým ti vie veľmi dobre pomôcť chatgpt, podľa témy, ktorú budete preberať v škôlke vie nájsť hry a aktivity 🙂

nelca0510
16. sep 2025

@mama4444 toto nie...s touto slovenčinou nie...

anonym_cd82df
16. sep 2025

@mama4444 do riti ako si sa ty dostala do MŠ ako učiteľka?!!!!

anonym_cd82df
16. sep 2025

Na východe je už situácia ako na západe že nemá kto učiť?

anonym_2eed4f
16. sep 2025

Jemine to snáď nie 🫤

anonym_353aad
16. sep 2025
@nelca0510

@mama4444 toto nie...s touto slovenčinou nie...

@nelca0510 aký je problém so slovenčinou?

gabikaa96
16. sep 2025
@anonym_353aad

@nelca0510 aký je problém so slovenčinou?

@anonym_353aad podľa mňa nemyslela slovenčinu všeobecne,ale konkrétne autorkinu slovenčinu...

dskjhfdlkdjhl
16. sep 2025

@mama4444 Ja si myslim, ze bude lepsie, ked sa s nimi budes hrat, to bude lepsie, ako ich naucit nieco, co nebude celkom OK a potom ich to bude musiet niekto preucit. Mozete spievat, tancovat, cvicit, ale neuc ich matematiku, prosim😉

anonym_517ed2
16. sep 2025

Ty si za 5 rokov na MK nepochopila, ako používať Caps Lock, ale ideš učiť chúďatá deti 🥲

anonym_891c97
16. sep 2025

@mama4444 toto dúfam nemyslíš vážne 🙄😭🙈🤦‍♀️

anonym_aeb9e1
16. sep 2025

@mama4444 si si dala za jeden na nervy však?😜

gabikaa96
16. sep 2025
@anonym_aeb9e1

@mama4444 si si dala za jeden na nervy však?😜

@anonym_aeb9e1 🤣🤣🤣😂

toffifee0902
16. sep 2025
@anonym_cd82df

@mama4444 do riti ako si sa ty dostala do MŠ ako učiteľka?!!!!

@anonym_cd82df takto to žiaľ chodí . Ja mám vysokú školu , 14 rokov praxe a ver, že prídem na pohovor a dajú prednosť takejto pani učiteľke . 😭😭😭😭 neviem sa zamestnať .

nelca0510
17. sep 2025
@gabikaa96

@anonym_353aad podľa mňa nemyslela slovenčinu všeobecne,ale konkrétne autorkinu slovenčinu...

@gabikaa96 čítať s porozumením. Autorkina slovenčina je zúfalá.

osky
17. sep 2025

Ludia,podla coho ste ju hned takto odsudili?
Podla par preklepov?
Ved sa normalne pyta.

Autorka:
Vygoogli si,alebo podla GPT...
Ale urcite mate nejake podklady a osnovy ....ved nedavno sa menil aj styl vyucby.
Toto je z velkej casti o samovzdelavani.
Musis si ty hladat,popytaj sa aj kolegym,kt.to robili pred tebou,akym stylom,co robili...

Dnes uz skolka nie je len o hrani.
A v predskolskej triede ani nikdy nebola.
Na toto si mala prazdniny,pozistovat co a ako.
Drzim palce

anonym_f3f4b0
17. sep 2025
@osky

Podla par preklepov?
Ved sa normalne pyta.

Autorka:
Ale urcite mate nejake podklady a osnovy ....ved nedavno sa menil aj styl vyucby.
Musis si ty hladat,popytaj sa aj kolegym,kt.to robili pred tebou,akym stylom,co robili...

Drzim palce

@toffifee0902 jasné, lebo bude mať nižší plat, na hlavu celé
@osky prepáč, ale čo robila v škole? Ako to, že takéto elementárne veci nevie? A nevie ich viac, veď pozri na jej tému https://www.modrykonik.sk/forum/ma-1-az-3-roky/ako-motivovat-stvorrocne-dieta-ku-kresleniu/?page=2&scrollto Je normálne, aby sa toto pýtala jedna učiteľka? Ktorá by v tomto mala radiť rodičom? V dobe, keď má prístup na internet, more školení, ktoré môže absolvovať? To sa pýta tretí týždeň školského roka, čo má robiť s predškolákmi? Doteraz s tými deťmi robila čo? A čo keď mala mladšie deti? S tými nerobila nič, len sa hrali a strážila ich, aby sa nezabili?

amonet
17. sep 2025

na instagrame je vela profilov uciteliek ktore radia aj tvoria materialy a urcite existuju aj kurzy pre ucitelky

simona20201309
17. sep 2025
@osky

Podla par preklepov?
Ved sa normalne pyta.

Autorka:

Drzim palce

@osky tento nick registrujem od kedy som na MK. Ze si nezvláda ani vlastne dieťa s ktorym ocividne nieco nie je v poriadku, že sa pýta tie najprimitivnejšie otázky, bez MK nevie ani čo ma uvariť na obed.
Pamätám si ešte keď riešila vzťah s chlapom s ktorým má dieťa... cele zle
Ja verím ze nastúpila do MS ako nepedagogicky pracovník lebo to by bola naozaj tragedia pre deti.

dskjhfdlkdjhl
17. sep 2025

Ja som si az teraz uvedomila, ze MAT nemusi znamenat matematika, ale materialy, hned mi je trochu lepsie, v kazdom pripade, toto by si jedna ucitelka mala zvladnut nachystat sama, resp. vediet vygooglit nejake napady. A pisomny prejav tiez vela o autorke vypoveda, bohuzial nic pozitivne.

simona20201309
17. sep 2025
@anonym_f3f4b0

@toffifee0902 jasné, lebo bude mať nižší plat, na hlavu celé
@osky prepáč, ale čo robila v škole? Ako to, že takéto elementárne veci nevie? A nevie ich viac, veď pozri na jej tému Je normálne, aby sa toto pýtala jedna učiteľka? Ktorá by v tomto mala radiť rodičom? V dobe, keď má prístup na internet, more školení, ktoré môže absolvovať? To sa pýta tretí týždeň školského roka, čo má robiť s predškolákmi? Doteraz s tými deťmi robila čo? A čo keď mala mladšie deti? S tými nerobila nič, len sa hrali a strážila ich, aby sa nezabili?

@anonym_f3f4b0 toto je len jedna z mnohých tém...
Ale učiteľka sa pýta na modrom koňovi ako má učiť??? Tak toto nie🙏

anonym_f3f4b0
17. sep 2025
@simona20201309

@anonym_f3f4b0 toto je len jedna z mnohých tém...
Ale učiteľka sa pýta na modrom koňovi ako má učiť??? Tak toto nie🙏

@dskjhfdlkdjhl je to žiaľ matematika, JaK je Jazyk a komunikácia, ZP zdravie a pohyb - sú to vzdelávacie oblasti
@simona20201309 ale áno, veď to tu píšem stále, že kým nebude ohodnotenie učiteliek také, že sa o túto prácu budú biť tie najlepšie, tak to pôjde týmto smerom. Pozri túto tému https://www.modrykonik.sk/forum/zamestnanie/praca-ucitelky-v-materskej-skole-3/#post-89553815. Dnes sa veľa žien hrnie do MŠ s vidinou veľa dní dovolenky, ale to je asi tak všetko, čo ich motivuje. Riaditeľka si žiaľ nemôže vyberať, alebo je tlačená do prijatia hocikoho, len aby mal čo najnižíš plat. Tým vôbec nechcem dehonestovať učiteľky, ktoré nemajú VŠ, lebo poznám jej absolventku, ktorá je na tom podobne ako autorka témy.

anonym_f3f4b0
17. sep 2025
@simona20201309

@osky tento nick registrujem od kedy som na MK. Ze si nezvláda ani vlastne dieťa s ktorym ocividne nieco nie je v poriadku, že sa pýta tie najprimitivnejšie otázky, bez MK nevie ani čo ma uvariť na obed.
Pamätám si ešte keď riešila vzťah s chlapom s ktorým má dieťa... cele zle
Ja verím ze nastúpila do MS ako nepedagogicky pracovník lebo to by bola naozaj tragedia pre deti.

@simona20201309 dnes tak nastúpi bez problémov, stačí, ak sa zaviaže, že si doplní vzdelanie a keď to vzdelanie neukončí, holt smola pre tie deti. Je to katastrofa. A pozri sa na obsadenie niektorých súkromných materských škôl, polovica ani nie sú učiteľky, ale asistentky. Myslím teraz súkromné MŠm, ktoré sú zaradené do siete škôl. To, že si kľudne zariadenie, kde stráži deti ktokoľvek, ktoré nemusí garantovať nič, môže dať do názvu škôlka, ani nehovorím.

januska12323
17. sep 2025

Pre dobro detí dúfam vo vymyslenú tému.

kitycat
17. sep 2025

@mama4444 ta skladba vety je strasna