Ako ukončiť podnikanie a začať od nuly?
Možno trošku nezvyčajná téma…. Dlhšie premýšľam nad tým, kde je strop, kedy si povieme, že to balíme. Firma je ako vaše dieťa, staráte sa, piplete si ju, snažíte sa, robíte 24/7 a potom sa váš najväčší sen stane najhoršou nočnou morou, neviete sa zastaviť, nestíhate, ľudia si neplnia svoje povinnosti, pracujete často 48 hodín vkuse a štát len sťažuje podmienky, ceny už vyššie nemôžeme dať lebo sa staneme nepredajní…. A čo je najhoršie- odchádza zdravie. Ako to všetko ukončiť a začať znova od nuly? Je to strach a stres, iný život si neviem predstaviť, ale zároveň cítim, že to takto už ďalej nepôjde 😭
podnikáme od r. 1999, už viackrát boli krízy tak muž si urobil dodatkové pedagogické vzdelanie a ja zdravotné, obaja pracujeme popri podnikaní, inak to nejde, na full time na Slovensku veľmi ťažko
Ja som jedno podnikanie predala, keď mi pretiekla trpezlivosť. Mala som veľký eshop s kozmetikou a stále sa vyskytovali ďalšie a ďalšie problémy a viac a viac ma to v podstate otravovalo.
Pomaly každé 2 týždne vysedávanie na úradoch, u vyšetrovateľov, kontroly z daňového úradu etc etc.
Potom som si už proste povedala, že toto nie je podnikanie ale akurát tak otročina a že som síce " pani podnikateľka " ale som na spodku reťazca. Buzeroval ma štát, buzerovali nás zo strany B2B aj B2C, stále sledovať čosi a čosi riešiť.
Tak som to predala a hrozne mi to pomohlo, teraz po pár rokov oddychu začínam niečo iné a nové, dokonca aj drive sa vrátil. Tým chcem povedať, že ak sa aj strasieš jedného podnikania, neznamená to, že nepríde chuť do niečoho iného časom.
PS: Práve včera mi prišla pokuta 800 eur z podnikania za rok 2018, že sme zle preclili nejaký produkt, resp. že tam bola nesprávne zahrnutá doprava a treba to doplatiť :D
podnikáme od r. 1999, už viackrát boli krízy tak muž si urobil dodatkové pedagogické vzdelanie a ja zdravotné, obaja pracujeme popri podnikaní, inak to nejde, na full time na Slovensku veľmi ťažko
@lucka_ke Toto presne nechcem. Nechcem aby sme opäť pracovali 18 hodín denne, máme rodinu a malé deti, kedy by sme mali čas na seba? Bolo by to rovnako na nič ako aj teraz tým pádom… žiaden voľný víkend, žiadné voľné poobedie, v podstate len robota a keď sa podarí tak spánok. Úplne ma z toho chytá úzkosť, neviem ako von
prečo 18 hodín denne? zamestnáte sa a podnikanie prerušíte alebo predáte, ak to nejde vždy sa dá robiť niečo iné
Kazdy raz prídeme do bodu kedy mme strop únosnosti....ci uz zamestnanec....alebo podnikateľ....alebo firma.....ja zase obdivujem tých co podnikajú....nemala by som na to kapacitu.....ale tak zase mam ine starosti....to preto

ja som teraz presne na tomto bode, mám 55 rokov a všetkého plné zuby