Ako vypočítať dovolenku po výpovedi?
Neviete mi niekto poradiť? Dala som výpoveď a potrebovala by som vedieť aký mám nárok na dovolenku, prípadne či som ju aj náhodou neprečerpala.
Pokiaľ si odpracovala, alebo ešte odpracuješ do skončenia pracovného pomeru 60 dni (pracovne dni), tak dovolenku si vypočítaš nasledovne:
Tvoj ročný nárok dovolenky : 12 x počet mesiacov trvania PP
Tieto dovolenkové kalkulačky mi veľmi nepomohli.. Mám úväzok 30 hodín týždenne, nerovnomerne rozvrhnutý, pracujem aj víkendy. Za minulý rok mám odrobených 34 zmien (nastúpila som v polovici októbra), dalších 11 dní som bola PN, z toho som mala 7dní plánované zmeny. Na výplatnej páske za november mám uvedený nárok na dovolenku 3,5 dňa a na decembrovej 1,5 dňa. Dovolenku som v tom roku nečerpala. Môže to byť z dôvodu tej PN?
Končím ku 31.3. a mám v tomto roku vyčerpaných 5 dni dovolenky (spolu s tou z minulého roka). Potrebujem vedieť či nemám vyčerpanych viac dni než na koľko mam nárok
Áno môže nevznikol ti nárok. Resp. V prvej páske máš nárok predpokladaný za 2 m... A v druhej páske to skorigovali kvôli pn
A nie nemáš precerpanu dovolenku, ak si tento rok nebola PN
@zalka no práveže som bola. Ak som správne počítala tak dokopy 18 dní.. Preto som z týchto výpočtov mimo. V predošlej práci som mala prístup k vlastným údajom a koľko čoho môžem čerpať a nebývala som PN. Navyše mi boli povedané, aby som si v tento práci dala pozor na tieto veci a výplatné pásky či mi všetko sedí.
Navyše som skúšala viacero výpočtov a pokazde mi vyšlo niečo iné. A čo sa tyka PN a výpočtu dovolenky niekde bolo vedené že sa tam rátajú všetky dni počas PN a inde bolo že len tie kedy som mala plánovanú zmenu počas PN
A od toho závisel výpočet.
Napr keď som za minulý rok uviedla že som bola Pn 7 dni (dni kedy som mala plánované zmeny) tak mi vyšiel nárok na 3 dni dovolenky. Inde som uviedla cele trvanie PN, tj. 11 dni a vyšiel mi nárok na 1,5 dňa
Tak ti nepatrí dovolenka za 3 mesiace ale len za 2 mesiace TJ 2/12tiny ročného nároku §105
@zalka za 2 mesiace mi dovolenkové kalkulačky vypočítali nárok 3 a 3,5 dňa vraj závisí od zamestnávateľa či zaokrúhľuje nahor alebo nadol
Je možné že to tak funguje?

Pozri v zákonníku práce §101 až 109