icon

Ako vypočítať odvody počas dovolenky pri plate 800 EUR?

7. apr 2025

zdravim skupina,

je tu daka mzdarka prosim?
prosim poradte, ak mam brutto plat 800 a idem cerpat 10 dni dovolenky ( priemer mam cca 35 euro na den) , kde ci ako si vyratam, kolko mi zamestnavatel preplati na odvodoch za seba aj za mna, ako zamestnanca.

10 dni dovolenky je 12 dni kalendarnych. kolko ho budu stat moje odvody.

Dakujem.

dadis
7. apr 2025

Nie som mzdarka, ale moj uplne laicky pohlad je, ze zaplati v tom mesiaci na odvodoch cca rovnako, ako by si v praci bola..a preco ta to zaujima?

autor
7. apr 2025

@dadis preco rovnako? ved bezne ma v priemere pracovny mesiac 21 dni. a ja pisem o odvodoch za 12 kalendarnych dni.
zaujima ma to. preto sa pytam.

katarinaba
7. apr 2025

Ved si to teda vypocitaj. Mas 800 brutto mesacne. Ked to vydelis cca 22 dnami v mesiaci, tak na den ti vyjde cca 36,36 EUR. Tvoja mzda sa bude skladat z dvoch casti:
opracovane dni 12 dni x 36,36 = 436,32 EUR
dovolenka (podla tvojho priemeru) 10 x 35 = 350,00 EUR
spolu to mas brutto 786,32 EUR - kolko ocakavas, ze na odvodoch zaplatis? No zhruba tolko, ako z 800 brutto.

lol2219
Autor odpoveď zmazal
autor
7. apr 2025

@katarinaba planujem rozvizazat PP dohodou ale zaroven chcem cerpat dovolenku nie stylom ze vsetka naraz preplatena v jednej vyplate. cakaju ma dake zakroky, a kebyze daco, chcela by som mat sancu este ist na PN. je to take komplikovane. to znamena ze budem cerpat dovolenku normalne 10 dni a potom v posledny den rozvizazat pracovny pomer. pocas dovolenky mam planovany zakrok. tak kebyze nieco nahodou, aby som mala narok na PN v tej OL takze si chcem takto natiahnut dlzku trvania prac. pomeru, asi som to napisala dost zmatocne, pardon. chapem ze pre zamestnavatela je to zbytocny naklad navyse, platit mi odvody o 10 dni dlhsie, preto ma zaujima, kolko uhradi na odvodoch celkovo...a kedze je tam este vikend medzi 10 pracovnymi dnami, tak som pocitala ze v reale bude hradit 12 dni za mna odvody, nie?

katarinaba
Autor odpoveď zmazal
katarinaba
7. apr 2025

Odvody bude platit z hrubej mzdy dosiahnutej za prislusny mesiac
ak mas mesacnu mzdu, tak ta sa rozdeli ako som pisala, kedze priemer mas taky aky si uviedla a zostava dni bude 12 odpracovanych dni + 10 dni dovolenky, tak to mas hrubu mzdu cca 786 EUR, z toho bude platit odvody. Ale ked pises, ze budes mat aj nevycerpanu dovolenku, tak tu ti musi preplatit, cize k tomuto bude treba este pripocitat pocet dni nevycerpanej dovolenky x priemer.

autor
7. apr 2025

@katarinaba ok napisem to polopatisticky kvoli sebe. ak budem mat hrubu mzdu len za 10 dni dovolenky, to znamena cca 350 euro, z toho zamestnavatel zaplati odvody, dobre chapem? to vlastne potom zadam do kalkulacky 350 euro a tam uvidim celkove naklady zamestnavatela , dobre chapem?

dakujem ti.

katarinaba
7. apr 2025

Ano, ak v polovici mesiaca ukoncis PP a od prveho do 14teho (15teho) budes cerpat len dovolenku 10 dni, (ziadnu ti nepreplati) tak je to tak.

autor
7. apr 2025

@katarinaba dakujem ti moc si mi pomohla. takze som nasla kalkulacku a vysli mi odvody 127 eur, za tych 10 dni dovolenky ( 350 brutto), prosim dobre som to zratala? dakujem

Odvody spolu 34,43 € mne , on statu 93 € = cac 127 euro ze?

autor
7. apr 2025

bez naroku na DB

autor
7. apr 2025

@katarinaba pardon nemala som to hore prepnute, presne tuto kalkulacku som pouzila dakujem

dadis
7. apr 2025

@katarinaba Ty jej rozumies, co chce?

katarinaba
7. apr 2025

@dadis mam tusaka, ale to nie je moj problem, neriesim

dadis
7. apr 2025

@katarinaba Aha, ja chapem, ze chce ist na PN v ochrannej lehote, ale preco do toho chce vediet odvody pocas dovolenky?

autor
7. apr 2025

@dadis nebudem to komplikovat asi zbytocne.

katarinaba
7. apr 2025

@dadis cisto odhad - mala PP kvoli materskej? Ale odvody si platila sama - zamestnal ju kamarat, napr.. Takze chce aj posledny mesiac urobit tak, aby mala co najnizsie odvody, a kedze dovolenku je zo zakona povinny preplatit, tak to musia volajako najsetrnejsie spravit.
Kazdopadne, nie je to moja vec, pokial robia v ramci hranic zakona, preco si nepomoct.

mamina7070
7. apr 2025

@katarinaba ale potom musi vychadzat zo superhrubej mzdy v kazdom pripade ak pojde z OL na PN okamzite to zacnu riesit tieto priprady sa sleduju

autor
7. apr 2025

@katarinaba nie nie nechcem vas zatazovat tam slo cisto o to kedy mam koncit a caka ma zakrok aby som stihla popripade PN ale tak ja dufam ze zakrok bude uspesny a nic mi nezistia. chcela som nahrabat aj cas na to aby som sa mohla pripasit na urad prace. to je cele.
@mamina7070 uvidime snad nebudem potrebovat pn

katarinaba
7. apr 2025

@mamina7070 zalezi na dohode
@autorka drzim palce, nech vsetko dobre dopadne

autor
7. apr 2025

@katarinaba dakujem pekne, dufam aj ja bojim sa