Ako vypočítať priemernú hodinovú mzdu?
Ahojte šikovné dievčatá mzdárky a účtovníčky 🙂 potrebovala by som pomoc s vyrátaním priemernej hodinovej mzdy. Neviem presne z čoho sa ráta, toto sú výplatné pásky za posledný kvartál, chcela by som vedieť priemernú hodinovú mzdu na ďalší kvartál, z ktorého sa potom ráta dovolenka. Keby má niekto čas sa na to pozrieť alebo mi to vysvetliť, budem vďačná 🙂 Ďakujem a prajem pekný deň

Predpokladam že máš mesačnú mzdu.Takze hodinová mzda sa ti mení podľa odpracovaných hodín v daný mesiac.
Pokial viem, tak sa to meni mesiac od mesiaca podla poctu pracovnych dni v danom mesiaci… cize ked mas menej prac dni v mesiaci, hodinova mzda je vyssia. Tak si pamatam ze to raz davno niekto hovoril, ze dovolenka sa oplati v tych kratkych mesiacoch 💁♀️
Ale ak si si ista, ze to ma byt priemer za kvartal, tak logicky by to asi mala byt 3xhruba mzda deleno pocet prac hodin za dane 3 mesiace
@marta496 veď v marcovej výplate v apríly budeš mať dovolenkový priemer ešte taký, čo máš aj v tohtomesačnej výplate v kolonke. Vo výplate za apríl bude dov.priemer z posledného Q (jan, feb, mar) ale kedže ešte nemáš vypočítanú mzdu na marec, nedá sa to vypočítať 🙂
@vanilkovazmrzka píšeš nesprávne 🙂 autorka má pravdu ohľadom priemeru za kvartál. Dovolenka sa oplatí, keď maš vysoký dov.priemer (v jednoduchosti, predchádzajúci kvartál si mala vyššie výplaty) 🙂
Ved vtej kolonke priemerny zarobok mas 8.55,v kazdej vyplatnej paske to tam mas a ten priemer je aj dovolenkovy,inu kolonku tam nemas,ale ano ono sa to meni kazde 3m,ja mam napr.kolonku na dovolenku zvlast a tam to pekne vidim,kolko mam za hod.dovolenky,este som si nestihla urobit pekny priemer,zatial mam stale nizsi ako hod.sadzbu,a ono sa to casom prehodi,ze budem mat viac za dovolenku ako ked by som mala ranne.
@denisa_deniska ok, netvrdila som ze to viem 🙂 cca tak som si pamatala ze mi raz niekto hovoril, ale kedze dovolenku cerpam vtedy ked chcem, ne vtedy ked sa oplati, tak ma to vlastne nikdy ani nezaujimalo 🙂
@vanilkovazmrzka jasne, len som poopravila 🙂
Ahojte potrebujem poradit ohladne dovolenkoveho priemeru. Januar, februar, marec som marodila. V polke aprila som nastupila. Co som sinzistovala tak DP by sa mi nemal ratat z toho kvartalu ale z kvartalu za oktober, november a december. Je to tak prosim? Ze z minimalnej mzdy by mi mal byt pocitany az ked by som nemala dva kvartaly po sebe odrobene. Dakujem
@vanilkovazmrzka píšeš nesprávne 🙂 autorka má pravdu ohľadom priemeru za kvartál. Dovolenka sa oplatí, keď maš vysoký dov.priemer (v jednoduchosti, predchádzajúci kvartál si mala vyššie výplaty) 🙂
Ahojte potrebujem poradit ohladne dovolenkoveho priemeru. Januar, februar, marec som marodila. V polke aprila som nastupila. Co som sinzistovala tak DP by sa mi nemal ratat z toho kvartalu ale z kvartalu za oktober, november a december. Je to tak prosim? Ze z minimalnej mzdy by mi mal byt pocitany az ked by som nemala dva kvartaly po sebe odrobene. Dakujem
@pipinka4 v tomto prípade sa to počíta z tzv pravdepodovného vymeriavaceho základu, takže laicky povedané, odhad, koľko si mohla zarobiť. Určite nie z okt-dec.
@pipinka4 v tomto prípade sa to počíta z tzv pravdepodovného vymeriavaceho základu, takže laicky povedané, odhad, koľko si mohla zarobiť. Určite nie z okt-dec.
@denisa_deniska aha takze kludne monimalna mzda aj ked som tolko nezarabala. Lebo uz mam VP a tam mam z minimalnej mzdy pocitany DP. A predosly kvartal som mala omnoho vyssi ten priemer.dakujem