icon

Ako využiť dovolenku pri skončení pracovného pomeru?

27. máj 2025

Ahoj, vedeli by ste mi poradiť, ako mám postupovať?
So zamestnávateľom sme sa dohodli, že ku 31.5. skončím pracovný pomer.
Na rodičovskej som ešte len rok, takže neriešim čo najvyššiu podporu v nezamestnanosti, ale neviem, či by mi pomohlo o niečo navýšiť, ak by som 30.5. čerpala jeden deň dovolenky a zvyšnú (čo je cez 30 dní) dala preplatiť, alebo mi stačí si dať všetko preplatiť a nemusím čerpať ten jeden deň.
Ide mi o to, aby sa mi tie dni dovolenky započítali do vymeriavacieho základu pri výpočte podpory.

melanta
28. máj 2025

Keď neriešiš najvyššiu podporu, tak nepotrebuješ čerpať nič. Ukončite pracovný pomer, dovolenku ti preplatia. Ale vieme, že ti ide o najvyššiu podporu. Inak by si zároveň nenapísala, že chceš, aby sa ti to počítalo do VZ na účely podpory.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
28. máj 2025
@melanta

Keď neriešiš najvyššiu podporu, tak nepotrebuješ čerpať nič. Ukončite pracovný pomer, dovolenku ti preplatia. Ale vieme, že ti ide o najvyššiu podporu. Inak by si zároveň nenapísala, že chceš, aby sa ti to počítalo do VZ na účely podpory.

@melanta Ako mi môže ísť o najvyššiu podporu, keď má dieťa rok a pol??? To znamená, že na RD som ešte len rok. Vedia pre mňa urobiť nejaký? Len som sa pýtala, či mi preplatenie dovolenky nejako ovplyvní výšku DVZ.