icon

Ako vyzerá práca obchodného zástupcu?

15. jan 2025

Cawte, pracuje tu niekto ako obchodný zástupca pre akúkoľvek spoločnosť? Len ma zaujíma takáto práca keď sa chodí napríklad doklady tovar vyhľadávať nových zákazníkov a podobne akú máte pracovnú dobu či je to dobrá práca len tak sa zaujímam. Ďakujem za nie primitívne komentáre...

melanta
15. jan 2025

Či je to dobrá práca? Ak si typ na túto prácu, tak áno. Vyhľadávanie nových zákazníkov je pomerne jednoduché - sadneš nad google maps, pozeráš a hľadáš potenciálnych zákazníkov. Sadneš do auta a chodíš a hľadáš. Pozrieš ich v registroch, pozrieš ich ponuku, aby si ich poznala, aby si potom mohla s nimi "vyjednávať". Druhá vec je tých potenciálnych zákazníkov osloviť, aby boli vôbec ochotní sa s tebou aspoň rozprávať, pretože väčšina ťa odpálkuje. A potom potrebuješ vedieť predať firmu, ktorú zastupuješ a produkt. Potrebuješ ho namotivovať, že tvoj tovar chce. Ak využíva konkurenciu, tak ho musíš namotivovať, že konkurenciu pošle do preč. Si obchodník? To väčšinou človek vie, či je typ na takýto biznis.

Pracovná doba - to môže byť pri tejto pozícii výhoda, pretože väčšinu času si v teréne alebo s veľkou pravdepodobnosťou môžeš robiť administratívu z domu a teda si pracovný čas naplánuješ sama. Vo väčšine prípadov ťa nikto nebude kontrolovať, či si robila 5 alebo 9 hodín. Ak budú existujúci zákazníci spokojní, bude stúpať predaj a budeš nosiť nových, tak budeš spokojná ty a nikto nebude riešiť tvoju pracovnú dobu. Ak predaj bude stagnovať a nových zákazníkov nosiť nebudeš, tak bude problém.

autor
15. jan 2025

@melanta ďakujem

melanta
15. jan 2025

Ešte jedna poznámka - veľmi dôležité je, čo budeš predávať, aký tovar. Ak si neni obchodník a mala by si robiť s niečím, čo sa ťažko predáva aj rodených obchodníkom, pretože to ľudia nechcú, nepotrebujú, tak to vidím len ako skúsenosť. Ak nemáš iný job, zober to minimálne ako skúsenosť.

autor
15. jan 2025

@melanta nemám práveže hľadám

kofa77
15. jan 2025

znama pracovala pre zdravotnicke znacky, takze chodila do ambulancii a lekarni. neviem, ako teraz, ale zarobila dobre, praca bola ale vekom pre nu namahava koli dlhemu sedeniu v aute, takze mala probemy s chbticou, haldala nieco ine, tusim aj nasla, ale vratila sa zas k tomu-koli peniazom. neviem, ako teraz, dlshie som ju nevidela.

mirka08111
13. apr 2025

@kofa77 dobry deň mohla by som Vam napisat ? Mam záujem o obchodneho zastupcu pre istu zdrav firmu.... mala by som len otazky co sa týka skusenosti...