icon

Ako zabezpečiť potvrdenie o adaptačnom vzdelávaní?

15. máj 2025

Ahojte, otázka na učiteľky. Učím momentálne prvý rok a som v adaptačnom vzdelávaní ale dostala som ponuku pracovať od ďalšieho roka na inej škole, ktorá mi vyhovuje viac, čiže uvažujem nad zmenou školy. Kedy sa zvykne dostať potvrdenie o adaptačnom vzdelávaní, pretože keď som sa na to v škole pýtala oni nad tým mávli rukou, že to potom doriešime a poslali ma preč, tipujem že si ma tam chcú udržať, pretože ma majú deti radi a rodičia sú spokojní a na našej škole sa veľmi často menia učitelia.. Je na to nejaká "páka" aby mi to dali do konca júna alebo tak? Bojím sa, že keď sa rozhodnem, že budem chcieť naozja zmenu, že mi to just nedajú a budem si to musieť robiť znova na inej škole a to naozaj nechcem..
Ako to funguje v praxi?
Vďaka...

janetinka27
15. máj 2025

Ahoj, neviem ti poradit, len to, ze "deti ma maju rady"

autor
15. máj 2025
@janetinka27

Ahoj, neviem ti poradit, len to, ze "deti ma maju rady"

@janetinka27 Ďakujem za opravu, ešteže neučím slovenčinu ale matematiku

elia9
15. máj 2025

Ja som dostala až úplne na konci školského roka

autor
15. máj 2025

toho sa obávam aj ja a že budú mi robiť problémy skrz to, že budem chcieť odísť

jar_ka
15. máj 2025

Adaptačné vzdelávanie trvá od 3m do 2 rokov, ako ste sa dohodli na začiatku? A to len tak nedajú papier, veď má byť otvorená hodina pred trojčlennou komisiou, ústny pohovor a vydá sa o tom protokol ...

kuggis
15. máj 2025

Určite ti to dajú so zápočtovým listom, s priznaním praxe, prečo by ti to dávali teraz? Už si dala výpoveď?

autor
15. máj 2025
@jar_ka

Adaptačné vzdelávanie trvá od 3m do 2 rokov, ako ste sa dohodli na začiatku? A to len tak nedajú papier, veď má byť otvorená hodina pred trojčlennou komisiou, ústny pohovor a vydá sa o tom protokol ...

@jar_ka práveže nijako, ja som sa pýtala vedenia školy a cvičnej učiteľky a oni nad tým obe mávli rukou a zahovorili to. Pýtala som sa na to zo zvedavosti pred mesiacom, presne z dôvodu že kamoška na inej škole mala otvorenú hodinu a nejaké papierovačky, tak kedy to budem absolovať ja a na to ma tiež nejak odbili že na to je čas či čo a že nech to neriešim že oni mi to dajú potom.

autor
15. máj 2025
@kuggis

Určite ti to dajú so zápočtovým listom, s priznaním praxe, prečo by ti to dávali teraz? Už si dala výpoveď?

@kuggis nie ja len uvažujem že dám.. ja niesom rozhodnutá ale na 70% niekam prestúpim z rôznych dôvodov... preto sa pýtam.. lebo s učiteľmi je problém vo väčších mestách..

kuggis
15. máj 2025

Tak ja som presne vedela koniec adaptačného , mala som ho 12 mesiacov, mala by si sa ich znova opýta a nedať zahovoriť..ak ti povedia , že v septembri, škola ti je povinná dať doklad o tom koľko si mala adaptačného vzdelávania

vkatush
15. máj 2025

Kontrolu mi oznámili asi deň predtým, ale povedali dopredu, že to bude niekedy koncom roka.

ruzasipova
16. máj 2025

A uz mas papiere, ze tento rok prejdes adaptacnym? Lebo ja som sa k nemu dostala az po 3. rokoch. Skoly, kde som bola na zastup sa tvarili, ze nic take neexistuje.

autor
16. máj 2025
@ruzasipova

A uz mas papiere, ze tento rok prejdes adaptacnym? Lebo ja som sa k nemu dostala az po 3. rokoch. Skoly, kde som bola na zastup sa tvarili, ze nic take neexistuje.

@ruzasipova na zaciatku roka som podpisovala nejake papiere ohladne toho 😀

katrin21
17. máj 2025

Normalne ti skola da,niekedy to adaptacne daju aj po 3 mes. A preradia,ak vidia,ze dobre ucis....ale rok.spravidla je max.

katrin21
17. máj 2025
@ruzasipova

@ruzasipova coze????
Ja som začínala pred 25 rokmi a vtedy sa to vôbec nevolalo adaptačné ani nič také ale teraz po rokoch keď som chcela si robiť atestáciu som potrebovala mať to potvrdené, kvôli tomu aby som si vedela za počítať v prax správne roky... A volala som na tú prvú školu a normálne mi vydali potvrdenie že adaptačné vzdelávanie bolo ukončené potom v prvom roku čo som tam robila