icon

Ako začať ako vedúca školskej jedálne?

obcansr
28. mar 2025

Dobrý deň, je tu nejaká vedúca školskej jedálne , ktorá by mi vedela pomôcť? Mám od
1.4 .2025 nastúpiť. Nakoľko predchádzajúca vedúca umrela , nemá ma kto poriadne zaučiť. Čiže dosť sa budem musieť nejako sama učiť. Bola som tam par x pozrieť na pár hodín. Ukázali mi ako pozrieť v Edupage odhlásených stravníkov, spočítať ešte obedy stravníkov mimo školy . Nahodiť do programu počty. Ak sú nejaké FA tak ich nahodiť na sklad . Potom som bola pozrieť sklady , kde majú , písala som si záruky na FA. V kuchyni ma oboznámili v rýchlosti čo tam robia, keďže budem občas vypomáhať ak niektorá nepríde. Má tam rôzne papiere no neviem sa v tom akosi zorientovať. Zatiaľ všetko nerobia cez edupage , od septembra chcú všetko už mať cez edu. Tak to budem musieť robiť ja a toho sa bojím, či to všetko zvládnem. Majú tam strašne starý program. Nenájdem ani na internete k nemu dáky návod nič.
Nejaké tlačivá Haccp mi ukazovala, že to budem ja vypisovať a ešte akési iné. No neviem ako to zvládnem , mám celkom obavy aby som neurobila nejaké zmätky moc.
Napíšte mi prosím vás nejaké body čo mám robiť, aby som sa dáko toho chytila. A uzávierka ako sa robí ak dake video alebo popis viete kde by som si to naštudovala budem rada.
Ďakujem

alguno
28. mar 2025

Určite to zvládneš, nikto učení z neba nespadol! Začiatky bývajú vždy ťažké, zbytočne sa nestresuj! 😉🙂

lenka_da
28. mar 2025

neviem ti dať návod, lebo nie som vedúca jedálne ale váš riaditeľ školy by mal osloviť inú školu, kde majú tiež jedáleň a dohodnúť ti zaučenie

7miriam77
28. mar 2025

Tak toto bude zo začiatku asi riadny chaos a zmätok....no keďže vedia, že ťa nemal kto zaučiť,tak nejaké kiksy ti budú isto odpustené...podľa mňa to za 3-4 týždne všetko vychytas a bude to už potom super. Nájdeš si svoj systém...držím palce 👌👍

luccija
28. mar 2025

@obcansr označím ti snáď sa nenahneva@traktor

rita85
13. aug 2025

@obcansr ahoj ja začínam od 1.9 ty to ako teraz vnímaš hodnotis

kacenad1
4. sep 2025

Ahoj, ja som nastúpila minulý rok v septembri ako admin. pracovník k vedúcej že ma bude zaúčať , keďže má už dôchodkový vek. no v novembri vypadla dlhodobo PN jedna pomocná sila v kuchyni, tak som bola doteraz tam. čo si myslím že aj to bolo plus keďže som videla ako to v kuchyni funguje alebo nefunguje, no nezaučila som sa v podstate nič, len platby som nahadzovala do programu. takže teraz idem znova, aj keď vedúca ešte nechce odísť (má už 65 rokov) ale vedenie už chce našu výmenu, a je tam cítiť to dusno zo strany vedúcej. celkom sa obávam toto zaučenia ako to bude. ako to vnímaš ty odstupom času, dostala si sa do toho? ja sa bojím tých uzávierok mesačných , ročnej. veľa je okolo toho?

rita85
4. sep 2025
@kacenad1

Ahoj, ja som nastúpila minulý rok v septembri ako admin. pracovník k vedúcej že ma bude zaúčať , keďže má už dôchodkový vek. no v novembri vypadla dlhodobo PN jedna pomocná sila v kuchyni, tak som bola doteraz tam. čo si myslím že aj to bolo plus keďže som videla ako to v kuchyni funguje alebo nefunguje, no nezaučila som sa v podstate nič, len platby som nahadzovala do programu. takže teraz idem znova, aj keď vedúca ešte nechce odísť (má už 65 rokov) ale vedenie už chce našu výmenu, a je tam cítiť to dusno zo strany vedúcej. celkom sa obávam toto zaučenia ako to bude. ako to vnímaš ty odstupom času, dostala si sa do toho? ja sa bojím tých uzávierok mesačných , ročnej. veľa je okolo toho?

@kacenad1 ahoj tak dnes mam 4 deň mame malo detičiek varíme cca 50 obedov v materskej škole..ja ich aj pripravujem od 7 do 11 a potom robím denne uzávierky a normy na 2 deň obj tovaru mäso suché potraviny zeleninu ovocie.. je to pre mňa na teraz všetko nové a vela ale baví ma to...A uvidím každý deň sa toho nabaluje viac a viac.

obcansr
autor
6. sep 2025
@rita85

@obcansr ahoj ja začínam od 1.9 ty to ako teraz vnímaš hodnotis

@rita85 ahoj. No niečo som sa naučila, ale stále je toho dosť čo neovládam. Robila som v starom programe. Teraz začínam Edupage. Objednávky obedov atď to viem. Ale sklad vôbec. A nemám ani moc času nato. 🙈🙈🙈 ak niekto vie poradiť ako začať sklad budem rada. 🙈🙈🙈 no mam v tom chaos . Býval vedúca sa to nechcela učiť tak stále robila v starom programe, ktorý už nik nemá dosť veľa rokov . A ja mladá nová aby som to vedela. No ide ma šľak trafiť z toho. 1.9 som bola doma lebo dcéra prvacka, v utorok chaos z obedami, obrazovka mi nefunguje na vydanie obedov, lebo strajkuje internet, tak ako blbec pýtať sa žiakov aké majú priezviska. Ak sa mi nejaký nepozdáva pozrieť v Edu ci ma obedy atď atď. No chaos mam v tom teraz ešte nová kuchárka prišla 🤦‍♀️ ešte aj sklad mam spraviť ale teraz neviem ako . Nemám kedy sadnúť k tomu . Práca nie zla keď sa do toho dostane človek. Platovo nič moc , ale mam len 2 kuchárky takže ani veľký kolektív nie sme. To mi vyhovuje. Môžem začať od 6 alebo 7 , to je fajn 😃😃