Ako začať kariéru ilustrátora do kníh?
Ahojte študujem uz posledny rok ale odmalicka kreslim a vzdy som chcela byt ilustrátorka do kníh bavi ma kreslit na papier nie na tablete alebo tak a strasne by som sa chcela stat ilustratorkou neviem ani kde zacat a na aku vysokú ist vzdy to bol moj sen a neviem scim zacat 🥲
VŠVU.
Najprv by si si asi mala vytvorit nejake portfolio, zaloz si webstranku a nasledne skus osovit vydavelstva alebo autorov. Mozno by ti mohli pomoct aj nejake workshopy 🙂
@emmusska ďakujem
@romansarkozi toto som chcela robit aj ja ale je to nezaplatena praca... Skor radsej ako konicek. Skus si najst na internete nejake clanky od ilustratorov detskych knih 🙂
@anonym_2548f6 ďakujem za označenie, napísala som správu ☺️
@romansarkozi skus sa kontaktovat tu https://www.modrykonik.sk/forum/citame-detom/ilustracie-do-detskej-knihy/
Pozri si stránku asil.sk asociácia ilustrátorov. Môžeš sa tam inšpirovať. Sú tam autori, ktorí majú písané aj niečo o sebe, aj čo študovali. Potom nájdeš aj to, ako sa môžeš registrovať, čo všetko by chceli oni od teba a ako im táto asociácia pomohla.

Najprv by si si asi mala vytvorit nejake portfolio, zaloz si webstranku a nasledne skus osovit vydavelstva alebo autorov. Mozno by ti mohli pomoct aj nejake workshopy 🙂