Ako začať kariéru na pozícii zdravotnej sestry?
Ahojte 😀 mám viac otázok..začnem tým že mám ukončenu dopravnú školu z maturitou.. už je to 15 rokov od ukončenia... Bohužiaľ nikdy som sa v tomto obore nejako neusadila... Práca v automobilke ,dve deti...
Teraz rozmýšľam že by som chcela vyskúšať niečo ako zdravotná sestra ,asistentka zubára ,asistentka ucitela...v podstate chcem vyskúšať niečo nové 🙂 Máte niekto skúsenosť ? Viem je to široký pojem ,len chcem vedieť či stačia kurzy,alebo treba mať školu stým zameraním.
Alebo my vy napíšte čo by ste odporučili...
@barus271 našťastie, sestru nemôžeš robiť iba s kurzom.
Zdravotná sestra - potrebuješvsi urobiť vysokú školu, odbor ošetrovateľstvo, externé štúdium je možné iba ak počas štúdia pracuješ v zdravotníctve.
Praktická sestra - potrebuješ strednú zdravotnícku školu, odbor praktická sestra, je možné aj externé štúdium, ale je tam v týždni prax v nemocnici, čiže časť týždňa nebudeš môcť chodiť do práce.
Asistent učiteľa - potrebuješ doplnkové pedagogické štúdium, trvá 2 roky, môžeš si ho však robiť popri práci asistenta.
Na sestru ak chceš íst na VŠ, diplomovanu sestru potrebuješ mať aj prax tak ťa ďialkovo nezoberu len denne štúdium. Radšej tu pedagogiku, alebo môžeš vyskúšať pracu pomocneho personalu v zdravotníctve sanitarku bez vzdelania v nemocnici to ťa zoberu hneď a sama uvidíš čo praca sestry obnáša.
Zdravotna sestra s kurzom🤦♀️🤦♀️
@barus271 odkual si? Podla toho si najdi najblizsiu strednu zdravotnicku skolu, pozri externe studium prakticka sestra, pripadne VŠ, odporucam co najblizsie k bydlisku, nech si to nekomplikujes a bc stidium ošetrovateĺstvo, myslim, ze robili teraz take kombinovane denne, niektore externe , ale na externe by si mala byt uz prakticka sestra a zamestnana s nejakou praxou
urcite skolu, nie kurz.
Skolu treba. sš pomaturitne studium na prakticku sestru alebo vš osetrovatelstvo na sestru
zalezi, co konkretne chces robit. no ak skolu, urcite je fajn prakticka sestra. google ti urcite najde, kde sa da studovat.

@barus271 No určite kurz nestačí. Ak chceš pracovať v zdravotníctve, tak musíš mať minimálne SZŠ - sanitár.
Ale to už odporúčam si urobiť rovno aspoň maturitu na praktickú sestru.
Ak chceš byt plnohodnotná sestra, tak Bc. vzdelanie - osetrovateľstvo.