icon

Ako začať opatrovať v Rakúsku?

barbi_na
18. sep 2014

skusenosti , rady , a vybavovanie 🙂

barbi_na
autor
18. sep 2014

chcela by som začat opatrovat v rakusku prv musim spravit kurz , nemčinu ovladam tak že sa dorozumiem učim sa ešte , ale čo dalej ako postupovat ? a mlada mamina niejake chodili ste opatrovat ? skončila mi materska tak zatal robim vo fabrike al zarobim tam ledva 360 eur a to na 3 zmeny , a viac by sa mi asi oplatilo na 2 tyždnove turnusy chodit , dakujem za každu radu dakujem ,,, ak by sa našla niejaka podobna mamina na pokec budem rada a poradi 🙂

lucifera
21. sep 2014

Ahoj.skús cez nejakú agentúru....ja akurát idem cez atenu.sk, všade sú aj klady, aj zápory....agentúr je viac.....dajú sa tam vybaviť aj prídavky, kt.sú omnoho vyššie ako u nás, tak isto aj RD...pozri si tú stránku, a tam sazaregistruj a opýtaj sa...nemčinu skúšajú po telefone...ak máš zdravotnícku školu, alebo kurz, tak už len začať makať. 🙂 😉 držím palce....ja sa chystám na Rakúsko-Viedeň najlepšie.

barborka314
25. jan 2015

Ahojte, mám takú prosbu chcela by som sa spýtať čo sa vás vlastne na tom pohovore po telefóne pýtali po nemecky moja nemčina nieje boh vie aká ale učím sa tam mám sa báť či nie? 🙂 ďakujem za odpovede

livia341
25. jan 2015

@lucifera dúfam, že ste nešli cez anténu? počula som samé zápory, samé ponuky majú síce ale nik tam neriskuje ist pre istotu.Nebodaj Vám našli dobrú robotu?

cekankacamomille
25. jan 2015

@barborka314 ahoj. mne povedali jednu situaciu, na ktoru som mala reagovat. Konkretne: mala som ist do lekarne pre lieky + nakup a nemohla som najst penazenku. V nemcine som mala rozpravat, co teraz urobim, ako budem o tom debatovat s klientkou atd

martinkaha
25. jan 2015

@barbi_na Ahoj, ja síce nemám osobnú skúsenosť, ale jedna známa, čo tam opatruje mi hovorila, že sa musí vedieť dorozumieť najmä s lekárom. Teda, ak by sa niečo pacientovi niečo stalo, treba volať prvú pomoc a musíš vedieť komunikovať s lekárom, jazyková bariéra, by mohla stáť pacienta život... Tak sa treba zamerať na "zdravotnícku" nemčinu.

lucifera
26. jan 2015

@livia341 nie som tam,nastastie mam doma pracu,a agentury su niekt.poriadny zdieraci