icon

Ako začať pracovať ako psychológ v centre pre deti?

15. jan 2025

Ahojte. Je tu niekto, kto by mal skúsenosť s prácou psychológa v detskom domove, po novom - Centre pre deti a rodiny ? Ako absolvent zvažujem, akým smerom sa vydať, a táto oblasť ma láka najviac. Avšak neviem aká ke realita. Vedel by mi niekto poradiť?

domkakvet
15. jan 2025

Ak ta tato oblast laka najviac, tak to urcite vyskusaj, myslim, ze na zaciatok a ziskanie praxe je to aj najvhodnejsi smer, ale nie vsade robi v centre psycholog len svoju pracu, v centre ktore poznam tam robi prevazne vychovavatela. Neviem ci to tak funguje vsade, ale pocitaj aj s tym, ze to moze nastat.

kacena4
15. jan 2025

pychologa maju vsade v ded je to dolezity zamestnanec, pracovala som ako profirodic, za mna je to VELMI narocna praca, kde treba vediet pracovat tak aby si ne neprepracovala a nevyhorela. tak isto s ruzovymi okuliarmi daleko nezajdes, realita zivota je tam exteremne kruta. drzim palceky ak to chces vyskusat

autor
15. jan 2025

@domkakvet ďakujem za odpoveď 🙂 fuha :/ veru, zvažovala som na začiatok buď túto pozíciu alebo školského psychológa, ale mám pocit že DeD je mi bližšie

autor
15. jan 2025

@kacena4 veď to, uvedomujem si to, že zatiaľ ako absolvent mám celkom utopistickú predstavu, pre to som potrebovala aj reálnu skúsenosť, ku ktorej som sa nevedela úplne dopátrať. A ďakujem veľmi 🙂 🫶🏻

kacena4
16. jan 2025

za mna vyskusaj v skole rok uvidis aka je práca s detmi a qk ti to nesadne mozes hladat v ded, tych je malicko takze nie vzdy hladaju človeka, skole sa uplatnis hned a su to skusenosti na nezaplatenie

vydrariecna1
16. jan 2025

Ja mám skúsenosť s prácou psychológa v Ded resp. CDR ako kolegyňa keďže som vychovávateľka, ak ťa čokoľvek zaujíma, pýtaj sa.

teniska1234
1. mar 2025

Ja pracujem ako psychológ v cdr 7 rok a zároveň aj v ambulancii klinickej psychológie, takže si myslím že za to obdobie viem už dobre čo tá práca zahŕňa. Každé cdr funguje ináč, niekde je pravda že psychológovia robia aj šoférov vychosov atď Našťastie u nás a robíme čisto psychologiu- krizove intervencie poradenstvo diagnostiku. Za mňa najväčšia nevýhoda je v tom že v cdr bez ohľadu koľko rokov robíš psychológa očakávajú že si odborník na všetko na smutove poradenstvo, na deti s duševnou poruchou na deti s poruchou príjmu potravy atď..........