icon

Ako začať pracovať v Nemecku ako pár?

adka12601
30. dec 2024

Ahoojte,potrebujem poradiť ako sa dostať do Nemecka pracovať ako pár. Poprípade poradiť nejaku spolahlivú agentúru ak máte skúsenost. Ak viete môžte kludne napísať načo si dať pozor a čo všetko si overiť treba. Vopred ďakujem

vilma7
30. dec 2024

Ak.ovladate nemecky jazyk, tak by som išla na vašom mieste radšej do Švajčiarska.

konikmodry111
30. dec 2024

Hlavne nehladat robotu cez kadejake agentúry. Môžete dať inzeráty do rôznych skupín na FB, napísať si životopis v nemčine, hľadať na Stepstone.de, indeed, Jobs.de. Švajčiarsko neodporúčam, veľa zamestnávateľov ta len ojebabre a náklady na život sú vysoké, hlavne s dieťaťom, a na začiatok (aj neskôr ) ti daju mizerný plat. Hľadajte v raskusku, Nemecku teda keď viete po nemecky. Keď nie tak to budete mat sakra ťažké všade.

tanyan
30. dec 2024

Záleží aj na aké pozície by ste chceli ísť. Poznám aj pár, kde ani jeden nevie po nemecky, ale obaja majú angličtinu ako druhý jazyk a našli si uplatnenie.

adka12601
autor
30. dec 2024

@tanyan nehladame si s jazykom priateľ nevie po nemecký jedine anglicky ale to Nemci moc nie su ochotní hovoriť inak ako po nemecký. A ja som mala na škole nemčinu 9 rokov takže niečo sa za behu znova na mna nalepí len som už vyšla zo cviku určite 😅 a na pozícií na začiatku vôbec nezaleži len nam ide o to aby sme išli a boli zamestnaní ako pár a mali tym pádom od firmy aj ubytovanie spolu.

svetlonos
31. dec 2024

@adka12601
nehnevaj sa na na mňa ale ste dost vtipný obaja.
Koľko máte rokov? Ešte ty keby mas tak 23-25 ok, chod robiť aupair, popri tom jazykovka.
Ale chcete ísť aj spolu aj bez jazyka. To vidím dosť biedne. Je tu všade kopec cudzincov bez nemčiny a s byvanim a nerobia.
Na každej pozícii potrebuješ potrebovať nemčinu alebo Slováka vo firme. Aj ta "len" upratovačka, umyvac riadu, robotník, potrebujú porozumieť co sa od nich žiada.
Nejakých mojich známych známi sa dostali do DE, fabriky a tam aj super zarobili aj úbytkom mali ale aspom muz co to vedel.
Nemám patent na rozum ale píšem ti fakty. Robila som aj opatrovatelku, v gastre, v potravinách, na recepcii, v skolke. Pokial kolegovia nevedeli jazyk, boli väčšinou za handry a to dislova. Nadriadeni/majitelia ich oklamali ako sa dalo, robili podradne roboty a chovanie zo strany nadriadeneho ani nehovorim! A teda mat k9legov, ktorí nerozumeli bolo tiež na nervy, nebolo času dlho vysvetľovať, co treba urobiť.
Takže vám nič iné neostáva ako ist cez agentúry, ktoré nevyžadujú nemčinu.

svetlonos
31. dec 2024

@adka12601
a teda ešte k tvojmu optimizmu, ze sa na teba niečo nalepí a 9 rokov si pred dlhým cadom mala nemčinu 😁.... Ja som tiež mala tu školskú nemčinu 10 rokov, hneď po škole som isla robiť operku do DE. Nevedela som takmer ani začať a to som si myslela ako v pohode viem nemecky no jasne! Prt som vedela, čo to rozumela ale hovorit? Takmer vôbec.

adka12601
autor
31. dec 2024

@svetlonos vek si akurát trafila mame obaja 23. A prečo ideme do zahraničia ked nevieme jazyk ? Pretože aj na Slovensku je to čisté otroctvo robila som 12tky za 1200€ a boli dni kedy som cely deň nejedla a išla na wc iba ked som musela už surne. Som rada aspoň zato že sa viem po Nemecky pozdraviť a poďakovať lebo v dnešnej dobe malo kto viete tieto slov a použivať. A čo sa tyka nemčiny na škole nemam ani trochu ego že by som sa dohovorila,ale keby niečo potrebujem aspon viem nejake slová. Začiatky sú všade tažké. A ani ma nenapadlo ísť cez Nemeckeho zamestnavatela fakt jedine cez tú agentúru,len ide o to aby nás vyplatili a ubytovanie bolo vramci moznosti ciste nic viac netreba.

vieronika14
31. dec 2024

@adka12601 ahoj jazyk potrebujes vsade aj na chyznu ....napiste si zivotopis a posielajte do hotelov
Mozno vas zoberu ak by pochybal personal

earlgrey
31. dec 2024

Sestra bola s priateľom cez slovenskú agentúru, robia tam samí slováci, nemecky jazyk nie je potrebný, ubytovanie zabezpečia....plat v pohode, mali aj cez 2000 eur mesačne...ALE! vydržali len 2 mesiace ako bola podmienka v zmluve, že 2 mesiace musia odrobiť...OTROKÁRIČINA!

adka12601
autor
31. dec 2024

@earlgrey vieš prosím aj názov agentúry ?

konikmodry111
31. dec 2024

Treba si najprv zlepšiť jazyk. Takých čo nevedia reč je plno, a robia väčšinou podradnu robotu za minimálnu mzdu ako píše
@earlgrey

Navyše slovenské agentúry pýtajú väčšinou peniaze od teba za sprostredkovanie čo je totálny non sens. Lebo v každej poctivej pracovnej agentúre neplatí zamestnanec nič, plati zamestnavatel. Robila som v Trenkwaldere v Rakúsku. Môžete skúsiť ešte tam, ale na pohovor budete musieť ist tak či tak a keď nebudete vedieť reč tak vam pravdepodobne robotu nedajú

vieronika14
31. dec 2024

@konikmodry111 na sk poznam jednu agenturu co berie peniaze od ludi a este aj od zamestnavatela

earlgrey
31. dec 2024

@konikmodry111 tak táto agentúra nebrala žiadne peniaze za sprostredkovanie práce...dokonca preplatila aj náklady na dopravu do Nemecka (museli zaplatiť za odvoz ale potom im vrátili po ukončení tých 2 mesiacov a aj sprostredkovali odvoz z Nemecka naspäť na Slovensko) ale tak tie peniaze nestoja za to, aby sa tak otrokárčilo...nikto tam nevydržal viac ako 2 mesiace...keď by niekto odišiel skôr, je tam sankcia...ale oni sú tak prešpekulovaní, že aj keby si to dala na prešetrenie, tak sú krytí jak fras.

earlgrey
31. dec 2024

@adka12601 Neviem...mohla by som sa opýtať sestry, keď s ňou budem...ale vraj majú inzeráty na profesii, tak skús kuknúť

tiika
31. dec 2024

@adka12601 na tvojom mieste pozriem si aktuálnu ponuku na nete, popýtam sa na úrade prace, následne overujem skúsenosti a recenzie na konkrétnu agentúru/firmu
Alebo sa skús spojiť s nejakými Slovákmi žijúcimi v Nemecku, či ti oni nevedia poradiť.
Tu, ak aj niekto napíše nejakú overenú agentúru, nemusí uz byt aktuálna, alebo momentálne nemá ponuku, alebo nie priamo pre vás. Inak recenzie treba brat i trochu s rezervou, lebo väčšinou nápisu ti nespokojní pričom 3/4 môžu byt spokojní.

anouschka5
31. dec 2024

@adka12601 v Rakúsku by som začala v horských hoteloch - tam je možnosť práce pre páry aj s ubytovaním- na FB je napr skupina Slováci a Češi v Rakúsku , Slováci a Češi v Tirolsku tam sú ponúkané pracovné pozície alebo tam si podajte inzerát 4 - 5.mesiacov je sezóna a čas nájsť si niečo stále

svetlonos
1. jan 2025

@anouschka5
tam som robila ale ver mi, že bez jazyka si a budeš vzdy len za handru. A nikto - ani ti Slováci- nemajú náladu na kolegov bez nemčiny. Musia všetko prekladať a strácajú tým čas aj trpezlivosť. Bez jazyka nie si proste plnohodnotný zamestnanec a potrebuješ tlmočníka. Jedine keď budu robiť nejakú otrokarcinu.

svetlonos
1. jan 2025

@adka12601
Autorka ty v podstate "nič nevies" ale chces pekne zarobiť. Najskôr investuj do toho jazyka a potom chod von. Teraz budete len za otrokov. Mozno síce zarobíš 2000e mesacne ale odpalis si chrbát, ruky, zdravie. Aj na SK je zopar fabrik, kde na zmeny zarobíš pekne. Skúste kontinental a podobné.
A ako ti tu píšu- sk agentúra 95% chrapuni! Si len číslo. A zazmluvnit to s pokutou?? Dobrý právnik ich rozpraši na kopitach. Ale na toho mat nebudete. Ked som mala 20 z 3 prac naraz som mala 1500e pred 20 rokmi. A vedela som už veľmi dobre nemecky. Dnes chcú ľudia 2000e v cistom a naivne si myslia, že vonku na nich čakajú s otvorenými narucim, bez ovládania jazyka. Ze vies poprosiť a poďakovať je síce pekne ale ver, že budú radsej, ked nepodakujes ale budeš rozumieť co mas urobiť.

dancingqueen321
2. jan 2025

Ja by som mozno poradila skusit napisat CV v nemcine a skontaktovat sa s miestnymi personalkami v nemecku. A hladat… rozhodit siete, pripadne slovenske agentury. ked sa na slovensko mohli nasackovat ukrajinci, co prd rozumeju slovensky a aj tak tu oxiduju, tak ja nevidim problem v tom, ked vy pojdete hoci aj s nulovou nemcinou do nemecka. Aj arabaci nemali co ponuknut a naucili sa jazyk a este z DE nevyliezli. Verim, ze vy to zvladnete, ak ste trosku huzevnati. Ja by som tam aktualne ale nesla, jednak prespikovane uprchlikmi, a za dalsie na tom nie su moc dobre ekonomicky, bude sa teraz v neistych casoch tazko hladat robota. Pocula som, ze domaci tam maju problem najst job teraz.

adka12601
autor
2. jan 2025

@dancingqueen321 ďakujem za radu. Ľudí s takymto myslením si vážim 🙏🏽

pieksamaki
6. jan 2025

@adka12601 job4gastro.sk