icon

Ako začať s prácou realitného makléra ?

cicikmicik
16. nov 2019

Baby robíte realitnú maklérku? Alebo vaši muži? Ja rozmýšľam nad tým že skúsim. Pred materskou som pracovala v zahraničí,ale pri dvoch detoch už to nie je možné,tak rozmýšľam čo ďalej 😊 ako mám postupovať, školenia a pod.? Chcela by som sa vypracovať tak rozmýšľam čo s tým🙂
P.s nečakám že to bude ľahké 🙂
Ďakujem

ivkazba
16. nov 2019

Kopírujem ti môj komentár na podobnú otázku asi 3 týždne dozadu.

Z vlastnej skúsenosti, nakoľko roky spolupracujem s realiťákmi. Dobrý realiťák vie zarábať nadštandarde (od 5 tisíc hore každý mesiac), vie si riadiť čas, nemusí byť hodiny zavesený na internete a sociálnych sieťach (lebo klienti mu cez referencie chodia sami). Ale... strať sa dobrým realiťákom trvá roky. A sú takí čo to robia roky a aj 5ak zarábajú priemerne len 1000 eur mesačne (na živnosť) a aj za tým sa musia hnať.

Ak začínaš, zamyslela by som sa úplne v prvom rade nad spoločnosťou, v ktorej by si pôsobila:
- má právnika, ktorý bude zodpovedný za právnu stránku zmlúv?
- koľko % z provízie budeš dostávať (žiaľ, poznám ľudí čo s provízie dostávali iba 20%)
- aký servis tam dostaneš (platené prístupy na realitné portály atď)
- bude sa ti niekto venovať, kto ti povie základné info - ako fotiť nehnuteľnosť aby zaujala fotkami, ako napísať zaujímavé znenie inzerátu, ako komunikovať s klientom, ako identifikovať v rozhovore s klientom "kulehy" atď
- spolupracuje realitka s nejakými hypo maklérmi, ktorým môžeš posúvať klientov na hypo za tipérsku odmenu

Zároveň treba myslieť na to že väčšina obhliadok je poobede a večer a cez víkendy.

Ak nemáš inú prácu a vyššie spomenuté ti realitná firma poskytne, nemáš čo stratiť, ak to skúsiš. Ak neskúsiš, nevieš. Možno zistíš, že je to job pre teba.

julinqa9
16. mar 2025

Dobrý deň chcela by som sa spýtať. Môžem vysvetliť čo potrebujem vedieť aj tu kedže o realitných makléroch je už diskusia vytvorená nemusím vytvárať znova. Ako to je ak niekto ma skúsenosť a aj ma viac prac na dohodu kde hlavnú ma na TPP. Ako to vlastne takýmto štýlom funguje keby som robila popri praci čo mam na TPP Realitnú Maklérku na dohodu da sa to a ak ano čo ma čaká celkovo čo sa týka poplatkov neviem zdravotná alebo či treba vôbec platiť niečo keďže ako realitná maklérka nie vždy budem mat províziu čiže čo to všetko obnaša aj v rámci daňových priznaní. Odvody zdravotnú mi platí zamestnávateľ čo sa týka tej práci na TPP ako celkovo to funguje popri druhej práci na dohodu. Robí to niekto takto a ma skúsenosti? Za každú odovzdanú skúsenosť ďakujem.