icon

Ako zaradiť obednú prestávku do výkazu práce?

29. okt 2025

Ako to je? Mam dva úväzky, jeden TP a druhy dohoda.
Ráno som robila prácu na dohodu a o 14.00 hod mam už prácu na TP. Budem robiť len do 17.30. Ako si mam urobiť obednú pauzu do výkazu?

Ďakujem

anonym_9042d7
29. okt 2025

Poobede tvoj dnesny fond v ramci TPP bude menej ako 6 hodin, dokonca menej ako 4 hodiny, cize tam prestavku na jedlo nemas. Po 4h prace na dohodu si uved prestavku v praci.

melanta
29. okt 2025

Presne tak. Ak ti práca začala 14:00 a budeš robiť iba do 17:30, tak nárok na obedovú prestávku ti nevznikol. Urob si prestávku po skončení dohody a pred začiatku tpp.

autor
29. okt 2025
@melanta

Presne tak. Ak ti práca začala 14:00 a budeš robiť iba do 17:30, tak nárok na obedovú prestávku ti nevznikol. Urob si prestávku po skončení dohody a pred začiatku tpp.

@melanta netušila som že to tak môže byt. Ďakujem

melanta
29. okt 2025
@anonym_autor

@melanta netušila som že to tak môže byt. Ďakujem

@anonym_autor nárok na obedovú prestávku máš až vtedy, ak tvoja pracovná zmena trvá viac ako 6 hodín. Zároveň obedovú prestávku môžeš čerpať najskôr po 4 odpracovaných hodinách. Ak začneš pracovať 14.00 a skončíš 17.30, tvoja pracovná zmena bude 3.5 hodiny. Čiže nárok na obedovú prestávku nemáš.

autor
29. okt 2025
@melanta

@anonym_autor nárok na obedovú prestávku máš až vtedy, ak tvoja pracovná zmena trvá viac ako 6 hodín. Zároveň obedovú prestávku môžeš čerpať najskôr po 4 odpracovaných hodinách. Ak začneš pracovať 14.00 a skončíš 17.30, tvoja pracovná zmena bude 3.5 hodiny. Čiže nárok na obedovú prestávku nemáš.

@melanta ďakujem

tiika
30. okt 2025
@anonym_autor

@melanta ďakujem

@anonym_autor prestavka na obed musí byt najneskôr po 6 hodinách, avšak môže byt aj skôr. To závisí od zamestnávateľa, nikde sa nepíše že nemôže byt skôr ako po 4 hodinách. Ozaj je toto úplne nesprávna informácia.
Po 4 hodinách (pri TPP) ti vzniká akurát tak nárok na obed.
Ty pracuješ na dve rôzne zmluvy. A rovnako by si si mala zvlášť, teda 2 x viest dochádzku. Skúma sa každý prac.čas a vzťah zvlášť. Nikto nerieši, že v jednej práci budeš napr.6 hod a hneď na to v druhej, bez prestávky. Je jedno, či sa jedna o rôzne firmy alebo tu istú, ak bol zákon dodržaný pre každý jeden prac.vzťah.