Ako zaradiť pedagogického asistenta?

marusenok
6. nov 2022

Ahojte, chcem sa opýtať ako pedagogického asistenta zamestnávame učiteľku VŠ II. stupeň predškolská a elementárna pedagogika s I. atestácia, ktorá jej platí ak vyučuje výchovy. Adaptačné už absolvovala. Zaradíme ju do 6 triedy?

palicka
6. nov 2022

@marusenok áno, u asistenta je to strop

marusenok
autor
6. nov 2022

palicka
@palicka ďakujem veľmi pekne. Ešte sa chcem opýtať ako vychovávateľku chceme zamestnať učiteľku s I. stupňom VŠ predškolská a elementárna pedagogika a bude začínajúca. Zaradíme ju do 5 triedy ako začínajúcu?

palicka
6. nov 2022

@marusenok presne tak

marusenok
autor
6. nov 2022

@palicka ďakujem Vám veľmi pekne 😉

marusenok
autor
6. nov 2022

@palicka chcem sa ešte opýtať, som začínajúca mzdárka a chcem sa informovať keď spracujem pracovnú náplň tej vychovávateľke a pedagogickej asistentovi dám kvalifikačny predpoklad: úplne stredné vzdelanie? Bez ohľadu na ich najvyššie vzdelanie?

palicka
6. nov 2022

@marusenok Ad 1 - pracovnú napln má spracovať riaditeľ, Ad 2- ja by som požadované vzdelanie nedávala. Tu sa bavíme o minimálnom kvalifikačnom predpoklade. No podľa novej vyhlášky v podstate aj nekvalifikovaný pokial si vzdelanie doplní do termínu uvedeného v PZ sa pre mzdové potreby chápe ako kvalifikovaný. Nekomplikujte si zbytočne život, keď nemusite

marusenok
autor
7. nov 2022

@palicka Ďakujem Vám za prospešné rady.

lacibo
16. nov 2022

@marusenok musi mat dva pracovne pomery - ako asistentka a ako ucitelka. Ale uvazok by nemohol presiahnut 100 %. Ako asistent nemoze ucit, to nie je samostatny pedagogicky zamestnanec.

lacibo
16. nov 2022

@marusenok asistent je max. V 6.triede, aj ked ma VS 2.stupna a 2 atestacie, plati ale priplatok za profesijny rozvoj, ak ho ma uz uznany.